Vanaf wanneer werkt de drukmeter van een SUP pomp

Vanaf wanneer werkt de drukmeter van een SUP pomp

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Wij krijgen veel vragen van klanten wanneer de drukmeter van de pomp nou precies gaat werken. Om deze reden hebben we dit blog gemaakt. Na het lezen van dit blog weet je exact wanneer de meter van je Stand Up Paddle Board pomp begint te werken en dus oftewel de druk (PSI) in het board gaat aangeven.

Hoe werkt een drukmeter

Een drukmeter meet de tegendruk die de pomp krijgt tijdens het oppompen. Deze tegendruk bestaat uit de lucht dat zich in het SUP Board bevind. Dankzij een speciale sluiting binnenin de pomp kan er geen lucht naar buiten maar alleen naar binnen in het board. Omdat de lucht niet naar buiten kan krijg je tegendruk. Deze tegendruk meet de drukmeter, en drukt de drukmeter uit in PSI of BAR.

red paddle drukmeter en adapter
Red Paddle Drukmeter

Hoeveel PSI/BAR moet er in mijn SUP Board?

De PSI/BAR dat maximaal een SUP Board gaat is het in algemeen 15 PSI of 1.03 BAR. Sommige boards hebben een uitzondering die net wat meer of minder kunnen hebben. Ga dan ook nooit meer dan het aanbevolen PSI of BAR in het board pompen. Wanneer je er meer inpompt dan aanbevolen is of er maximaal in kan dan kan het zowel voor het board als jou gevaarlijk worden.

Op het ventiel of om het ventiel van je SUP Board kan je de aanbevolen en maximale PSI/BAR vinden. Ga hier zoals eerder genoemd nooit boven. Dit kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor zowel het board als jou zelf.

Vanaf wanneer werkt de drukmeter?

De drukmeter van de pomp gaat werken wanneer er ook tegendruk op staat. Dit betekent dus dat je eerst veel lucht in het board gepompt moet hebben voordat de meter gaat werken. De meter gaat dus werken vanaf het moment dat je tegendruk gaat voelen.

Hoe lang duurt het oppompen van mijn SUP Board?

De duur van het oppompen van je SUP Board is per board en per pomp verschillend. Gemiddeld zal je tussen de 10 en 15 minuten erover doen. Wij raden voor het oppompen altijd een elektrische pomp aan. Op deze manier bewaar je namelijk je energie voor op het water.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze blog over de beste pomp voor een opblaasbaar SUP Board.