Suppen België

Suppen België

Eerder hebben wij een overzicht gemaakt van de beste SUP locaties in Nederland. Ditmaal maken we een uitgebreid overzicht van de beste SUP locaties in België. Hieronder in de kaart kun je de locaties zien waar de beste SUP spots gevestigd zijn in België. Meer informatie over deze plekken is te vinden in de tabel onder aan de pagina.

Kaart: Suppen België

Top 5 locaties suppen België

Op de bovenstaande kaart van België staan de mooiste locaties om je Stand Up Paddle Board te water te laten en een heerlijke tocht te maken. In de linkjes in de onderstaande tabel kan je meer informatie vinden per aangegeven locatie. Ook staat achter de locatie aangegeven welk type SUP Board het beste is voor de betreffende locatie. Bekijk de top 5 SUP Boarding locaties van België in de onderstaande tabel.

Tabel: top 5 SUP locaties in België

PLAATS LOCATIE SOORT SUP BOARD OMGEVING
Suppen Ardennen Ourthe  Touring Rivier
Suppen Gent Leie  Allround Rivier, meren en grachten
Suppen Lokeren Durme  Touring Rivier
Suppen Brugge Minnewater Lake  Allround Grachten en meren
Suppen oostende Strand Oostende  Surf Zee

 

Waar mag je suppen in België?

Ook al zijn er veel plekken in België waar je mag Stand Up Paddle Boarden zijn er ook veel locaties waar je niet mag suppen. De locaties en gebieden waar je niet mag suppen staan aangegeven met een waarschuwingsbord. Kijk voor de zekerheid voor je vertrek altijd na of er een misschien niet een (tijdelijk) verbod geld bij de betreffende locatie. Bedenk daarnaast ook goed waar het voor jou het veiligst is om je board te water te laten.

Zoals we ook in onze Suppen Nederland blog hebben aangegeven kan het handig zijn om een opblaasbaar SUP Board mee te nemen op je SUP trip gezien een opblaasbaar board een stuk makkelijker mee te nemen is dan een hardboard.

Voor veilig te kunnen suppen in België hebben we nog wat extra tips:

  • Ga niet alleen suppen, vooral niet op groot of druk water
  • Plan van te voren de route
  • Bekijk van te voren de weersvoorspellingen
  • Gebruik het juiste materiaal voor tijdens het suppen
  • Draag de juiste bescherming
  • Blijf uit de buurt van grote schepen!
  • SUP niet op (te) drukke wateren
  • Laat je board op een veilige plek te water

Wil je graag de beste SUP accessoires bij je hebben op je Stand Up Paddle tocht? Bekijk dan onze top 10 beste SUP accessoires blog.

Geef een antwoord