Je bekijkt nu Hoe Monteer Je een Vin?

Hoe Monteer Je een Vin?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:update: 23 januari 2023
David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 23/01/2023

Helaas zitten er vaak geen instructie’s bij een SUP Board hoe je een vin moet monteren. Er zijn verschillende type vin boxen. Je hebt vin boxen met een schuifsysteem en US vin boxen met een bout. Hoe monteer je een vin? Lees het hieronder.

Hoe installeer je een vin met US fin box?

us vin box
US vin box
Deze vinnen hebben een palletje aan de achterzijde en worden altijd geleverd met een bout en moer. In de vin box zit een kleine verbreding in de gleuf. Plaats het moertje in de verbreding en schuif hem richting de neus van je board, zodat hij niet uit de verbreding kan vallen. Nu kan je het palletje van de vin in de verbreding stoppen. Wanneer het palletje in de vin box zit dan kan je het palletje naar de achterkant van de vin box schuiven. Zet nu de vin naar beneden toe in de vin box en zorg ervoor dat de opening van de vin zich boven het moertje bevind. Wanneer je de opening boven het moertje hebt dan kan je de bout via de opening van de vin aan de moer monteren.

Visuele uitleg

Bekijk ook de visuele uitleg hoe je een vin monteert als je dat fijner vind. 
slide in fin monteren
Schuifvin

Hoe monteer je een schuifvin?

Een schuifvin met een clipje wordt ook wel een slide-in vin genoemd. Deze vin schuif je er heel makkelijk in. Dit spreekt eigenlijk voor zichzelf. Aan de zijkant van de vin box zit een opening,  hier kan je het clipje in kwijt om de vin te borgen. Ook op zoek naar andere instructie’s? We hebben ook een blog over hoe je je SUP Board het beste kan opbergen.

David Ziessen

Ik ben David Ziessen, één van de SUP-specialisten van Isupcenter. Vanaf 2013 ben ik al bezig met het verhuren en les geven op SUP Boards. Mijn verhuurpunt genaamd Nikano, gevestigd aan de Nieuwkoopse Plassen was één van de eerste SUP verhuur locaties in Nederland. Ik ben dan ook één van grondleggers van het suppen in het Groene Hart van Nederland. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik alle ins- en outs van het suppen. Heb je advies nodig? Ik help je graag! Wil je een SUP Board testen? Ook dit is mogelijk! Neem vooral contact met mij op.

Geef een antwoord