Je bekijkt nu De Voordelen van een Elektrische SUP Pomp

De Voordelen van een Elektrische SUP Pomp

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:update: 24 januari 2023
David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 24/01/2023

Wat zijn de voordelen van een elektrische SUP pomp? Pomp je momenteel je SUP met de hand op of wil je een opblaasbaar SUP board kopen? Lees dan zeker verder. Wij van ISUPCENTER, specialist in suppen en SUP boards, geven graag advies en informatie. In dit artikel lees je alles wat er over de voordelen van een elektrisch SUP pomp te vertellen valt. Bekijk de voordelen en hoe je een elektrische SUP pomp gebruikt. Deze blog lezen is dus ideaal als je aankoopadvies zoekt voordat je een elektrische SUP pomp kopen wil.

Wat is het nut van een elektrische SUP pomp?

Met dit artikel geven we antwoord op alle vragen die er kunnen zijn over een elektrische SUP pomp. Laten we beginnen met het nut van een elektrische SUP pomp. Bij veel opblaasbare SUP boards krijg je al een handpomp. Dus waarom zou je nog een elektrische pomp SUP kopen? Vrijwel iedere fanatieke supper zal erkennen dat het oppompen van een SUP board best wat energie kost. Eén van de voordelen van een elektrische SUP pomp kopen is dat je niet langer je energie verbruikt aan het oppompen van het board. De meeste SUP pompen zullen het board in ongeveer 10 minuten oppompen.

Hoe hard moet je een SUP oppompen?

Nog een van de voordelen van een elektrische SUP pomp gebruiken, is dat je board altijd met de juiste spanning is opgepompt. Het is moeilijk in te schatten hoeveel bar luchtdruk je in het board pompt met een handpomp. Dat is jammer, want er is een bepaalde druk waarop het Stand Up Paddle Board het beste presteert. Hoe hard moet je een SUP oppompen? De fabrikant geeft dit op het SUP board zelf of in de handleiding aan. Kun je het niet vinden? Veel Stand Up Paddle Boards moeten op een spanning van 15 PSI of 1.03 bar worden opgepompt. Pomp het board nooit harder op dan de aanbevolen spanning die de fabrikant aangeeft. Neem bij twijfel contact met ons of de fabrikant op.

Welke elektrische pomp voor SUP?

Er zijn meerdere soorten SUP pompen. Met welke elektrische pomp kun je het best je SUP board oppompen? Wij raden een pomp aan die automatisch stopt wanneer er een bepaalde luchtdruk is bereikt. Het voordeel van zo’n pomp is dat het altijd veilig werkt en dat je er niet bij hoeft te wachten. Naast deze handigheid heb je keuze in SUP pompen met of zonder display, met een accu en met 12V aansluiting. Elektrische SUP pompen variëren in de maximale luchtdruk die ze kunnen genereren, koop dus een pomp die past bij jouw Stand Up Paddle Board.

Beste elektrische SUP pomp

Bij ISUPCENTER hebben we elektrische SUP pompen van verschillende merken. Populaire merken zijn Moai, Outdoor Master en Star Pump. We lichten graag een aantal uit zodat jij de beste elektrische SUP pomp kunt vinden. Hoewel de voordelen van een elektrische SUP pomp eigenlijk voor iedere pomp opgaan, zal een pomp met meer functies je wellicht meer plezier geven. Denk bij meerdere functies aan het oppompen van meerdere boards tegelijk of de mogelijkheid voor het aansluiten op het lichtnet.

Outdoor Master Shark Elektrische SUP Pomp

De gedachte achter de Outdoor Master pomp is simpel: de beste elektrische SUP pomp maken voor een lage prijs. Vanuit deze filosofie werken Leo and Ryan, de founders van Outdoor Master. Bijzonder is de koeling die ze later aan de pomp hebben toegevoegd zodat er meerdere Stand Up Paddle Boards tegelijk opgepompt kunnen worden, zonder dat de pomp oververhit raakt. Het is een krachtige pomp die tot 20 PSI kan oppompen en zeer veel lucht per minuut in je board pompt. Ook deze pomp slaat af wanneer je SUP board op de beoogde spanning is. Als je zocht naar elektrische SUP pomp 20 psi, dan is dit een aanrader. Met de deflate functie kun je je SUP board weer compact opbergen.

Outdoor Master Whale SUP pomp met accu

Een andere favoriet is de Outdoor Master Whale SUP pomp met accu. Het merk Outdoor master is zeker niet onbekend in de SUP wereld. Naast de elektrische pompen maken ze ook diverse andere SUP accessoires. Het bedrijf heeft duidelijk ervaring met suppen, want de pomp is exact afgestemd op de wensen van de supper. De functie voor het automatisch afslaan wanneer de juiste luchtdruk bereikt is, is geïmplementeerd in deze pomp. De pomp zal ongeveer 8 tot 12 minuten over het oppompen doen (afhankelijk van de grootte van het board), maar jij hoeft er niet naast te blijven zitten. Ga vast lekker zwemmen of chillen; je Stand Up Paddle Board ligt klaar als je terugkomt.

Star Pump voor SUP boards

Star Pump heeft een breed assortiment met onder andere goedkope elektrische SUP pompen. Ook voor de beginnende supper is dit ideaal. Besef wel dat de goedkoopste elektrische SUP pomp niet alle voordelen van een duurdere elektrische SUP pomp zal hebben. Maar zelfs de goedkope Star Pump 6 heeft een automatische uitschakeling. Het instellen van het aantal bar doe je niet digitaal maar met een knop. Wil je toch van alle voordelen profiteren met het hoge segment? Dan is de Star Pump 8 of Star Pump 9 een mooie optie voor jou. Deze pompen zijn namelijk super luxe uitgevoerd en bevatten dan ook alle voordelen die je van een e-pomp kan verwachten.

SUP pomp 220v

Zoek je naar een SUP pomp met 220v aansluiting? Dan hebben we goed nieuws. De Star Pump 9 en Outdoor Master Whale kunnen met de stekker op het lichtnet worden aangesloten. De led verlichting maakt het mogelijk om altijd te zien wat de pomp doet. Door de verschillende opzetstukken kun je ook andere opblaasbare producten opblazen, denk bijvoorbeeld aan een opblaasbare kano. Deze e-pompen zijn dus ideaal voor meerdere doeleinden. Naast de 220v aansluiting hebben deze pompen ook een accu. Dit is echt een voordeel als je op locatie SUP boards wilt oppompen en niet gebonden wilt zijn aan een stopcontact. Is de accu leeg? Dan hebben de pompen zelfs nog een 12 volt aansluiting om aan je auto aan te sluiten als back-up.

SUP pomp powerbank

Een product dat zeker ook de zakelijke aanbieder zal interesseren is de SUP pomp powerbank. Ook vrienden die met z’n allen willen suppen kunnen overwegen om één SUP pomp te kopen met een powerbank. Met de Star Pump powerbank kunnen tot wel 7 Stand Up Paddle Boards achter elkaar worden opgepompt. Met de meeste elektrische SUP pompen met geïntegreerde accu zijn dit maximaal 3 boards. De SUP pomp zelf is bovendien minder zwaar, waardoor je de powerbank niet altijd mee hoeft te nemen. Ga je suppen op een plek waar je je SUP board naast de auto oppompt? Dan kun je prima de 12V aansluiting van je auto gebruiken.

elektrische sup pomp koeling

Bestaat er een SUP pomp adapter?

Heb je eerder al geïnvesteerd in een compressor of elektrische pomp? Wij krijgen steeds vaker vragen van klanten die een oplossing zoeken voor deze situatie. Vandaar dat wij de Red Paddle Ventiel Adapter in ons assortiment hebben opgenomen. Hierdoor hoef je geen nieuwe elektrische pomp te bestellen, maar kun je in veel gevallen met je (fiets) pomp of compressor je SUP board oppompen. Heb je vragen over de compatibiliteit met jouw pomp of compressor? Neem dan gerust contact met ons op.

Deflate pomp: onderschat deze functie niet

Bij een SUP board kopen zie je staan hoe groot de verpakking is. Tocht lukt het de meeste mensen niet om het SUP board na het suppen weer zo klein op te vouwen. Jammer, want die ruimte in de auto is vaak goed te gebruiken. Met een deflate functie zuig je de lucht volledig uit het board en is klein opvouwen een stuk makkelijker. Als je twijfelt tussen een pomp met of zonder deflate functie, raden wij de eerste aan.

outdoor master elektrische pomp

Kom eens langs in ons test center

We zijn zelf de voordelen van een elektrische SUP pomp zeer gaan waarderen in ons test center. Hier komen beginnende suppers om uit te vinden of suppen iets voor hen is. Ook komen er regelmatig ervaren suppers langs met specialistische vragen of om een ander type board te proberen. Als sinds 2013 zijn wij actief in deze branche. Je kunt je voorstellen hoeveel SUP boards we hebben moeten oppompen en hoezeer wij de elektrische SUP pompen koesteren! Nog dagelijks genieten we van het gemak dat een elektrische pomp geeft. Kom gerust eens langs op afspraak, we zijn zelf echte watersporters en vinden het altijd leuk om klanten over de vloer te hebben.

Conclusie

Je hebt nu alles wat er te vertellen valt gelezen; van de voordelen van een elektrische SUP pomp tot hoe je de beste SUP board pomp gebruikt. Zelfs goedkope SUP pompen kunnen beschikken over een auto-stop functie. Koop een pomp die voldoende kracht heeft om jouw board snel en hard op te pompen en kies voor een accu of powerbank indien je niet afhankelijk wilt zijn van een stopcontact. Als je suppen nu al leuk vindt terwijl je met een handpomp je Stand Up Paddle Board oppompt, ga je de sport nog leuker vinden als je board altijd op de beste spanning is zonder dat je er zelf enige moeite voor hoeft te doen. Bestel je SUP pomp online bij ISUPCENTER. Wij bezorgen binnen 1 à 2 werkdagen en je hebt bij ons 14 dagen retourrecht.

Toch nog een vraag?

We willen graag dat je met zekerheid jouw elektrische SUP pomp kunt bestellen. We hopen dat je nog meer plezier uit de sport gaat halen door middel van de pomp en andere SUP accessoires en daarom komen we graag met je in contact. We kunnen dan meteen antwoord geven op alle vragen die je nog kan hebben over de voordelen van een elektrische SUP pomp, SUP boards, SUP peddels, SUP kleding, wings en meer. Maak kennis met ons; neem direct contact op of bekijk onze over ons pagina om het verhaal achter ISUPCENTER te leren kennen.

David Ziessen

Ik ben David Ziessen, één van de SUP-specialisten van Isupcenter. Vanaf 2013 ben ik al bezig met het verhuren en les geven op SUP Boards. Mijn verhuurpunt genaamd Nikano, gevestigd aan de Nieuwkoopse Plassen was één van de eerste SUP verhuur locaties in Nederland. Ik ben dan ook één van de grondleggers van het suppen in het Groene Hart van Nederland. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik alle ins- en outs van het suppen. Heb je advies nodig? Ik help je graag! Wil je een SUP Board testen? Ook dit is mogelijk! Neem vooral contact met mij op.

Geef een antwoord