suppen tijdens de corona uitbraak

5 belangrijke tips als je gaat suppen tijdens de corona uitbraak

Op het moment zijn de sportscholen dicht in verband met de corona uitbraak. Gelukkig mogen we nog wel buiten suppen. Onze webshop en onze sup verhuur is nog steeds open. We merken dat mensen graag buiten willen sporten en dus ook Stand Up Paddle Boarden. Wij vinden het belangrijk dat dit op een gezonde en veilige manier gebeurd. Gezien de actuele situatie hebben wij 5 belangrijke tips als je gaat suppen tijdens de corona uitbraak opgesteld. Hierbij hebben we gekeken naar wat de richtlijnen zijn van het RIVM. Bekijk de 5 belangrijkste tips voor het suppen tijdens corona (covid-19) hieronder:

1. Ga alleen suppen als je je goed voelt

Het is natuurlijk belangrijk dat je alleen gaat suppen als je gezond bent. Hiermee bedoelen we dat je niet gaat suppen als je verkouden bent of telkens moet hoesten. We moeten erg voorzichtig omgaan met de richtlijnen, zodat we niet iemand anders met het corona (covid-19) virus besmetten. Blijf dus thuis bij verkoudheidsklachten.

2. Zorg er voor dat je handen en peddel helemaal ontsmet zijn

Je wilt natuurlijk dat alles bacterie vrij is, zodat je het covid-19 virus niet kan overdragen. Dit kan je heel makkelijk doen, door bijvoorbeeld een doekje dettol te gebruiken om alles te desinfecteren. Laat anderen dan ook niet jou peddel of andere SUP uitrusting gebruiken om de overgang van bacteriën zo veel mogelijk tegen te gaan.

3. Zorg voor voldoende afstand tijdens het suppen

Zorg voor minimaal 1.5 meter afstand tussen elkaar als je met zijn tweeën gaat suppen. Met de juiste afstand kan je elkaar niet besmetten.

4. Ga niet met een grote groep suppen

Het is niet verstandig om in een grote groep te suppen. We raden je dan ook aan om alleen te gaan. Op deze manier zorgen we er met zijn allen voor dat er zo min mogelijk nieuwe besmettingen komen.

5. Zoek een rustige omgeving om te gaan suppen

Het is juist nu belangrijk om niet de drukte op te zoeken. Dus zoek een rustige locatie waar je kan suppen zonder dat je met iemand in aanraking komt. Bekijk hier onze aangeraden locatie’s. Als je echt een sup tocht gaat suppen is het ook belangrijk om het juiste sup board op deze tocht mee te nemen.

Buiten suppen en bewegen is super gezond, maar het is nu echt belangrijk om te zorgen dat iedereen aan de juiste richtlijnen voldoet. We willen namelijk niet een paar weken binnen zitten met een lockdown. Dus veilig suppen is erg belangrijk. Voor meer tips over veilig suppen bekijk onze andere blog. Houd je goed aan de 5 belangrijkste tips als je gaat suppen tijdens de corona uitbraak.