sipa elektrische sup boarden

Elektrische SUP Boarden: Wat Zijn Het en Wat Kunnen Ze?

Het Stand Up Paddle Boarden word steeds bekender in de wereld en dus ook in Nederland. Wanneer iets steeds bekender word dan komt er vrijwel altijd ook een uitbreiding aan aanbod binnen dat gebied. Op het gebied van suppen is er sinds kort een nieuwe uitbreiding genaamd elektrische SUP Boarden. Maar Elektrische SUP Boarden: wat zijn het en wat kunnen ze? In dit blog gaan we uitgebreid bespreken wat elektrische sup boarden zijn en wat je ermee kan.

Weet je niet wat Stand Up Paddle Boarden zijn? Lees dan eerst onze wat is een sup board blog.

Wat zijn elektrische SUPS?

Elektrische SUPS zijn er in diverse soorten en maten. Je kan een elektrisch supboard vergelijken met een elektrische fiets. Je wordt namelijk ondersteund door een accu en motor tijdens het peddelen. Ook kan je ervoor kiezen om de elektrische SUP alleen het werk te laten doen waardoor je in principe alleen hoeft te staan en je balans te houden. Een elektrisch Stand Up Paddle Board is ideaal voor wanneer je fysiek niet in staat bent lange stukken te peddelen of wanneer je simpelweg gewoon een extra hulpje wilt. Bekijk hier onder welke soorten e-sups er zijn.

sipa e-sup

De werking van een elektrische sup board

Soorten elektrische SUP Boarden

Zoals hierboven genoemd zijn er diverse soorten e-sups. Om te kijken welke e-sup het beste bij jou past moet je kijken welke benodigdheden jij handig vind. Bekijk in het onderstaande overzicht welke elektrische SUP Boarden er zijn:

 • Met alleen een accu en motor
 • Met zowel een accu, motor als zelf opblazende compressor
 • Zowel met als zonder ingebouwde verlichting
 • Een motor die op zich zelf kan vooruit komen of een motor die alleen ondersteuning heeft

Wij verkopen diverse soorten van de bovengenoemde elektrische SUP Boarden. Bekijk de e-sups.

sipa elektrische sup boarden uitvoeringen

E-sups uitvoeringen

Wat kunnen e-sups?

E-sups komen in diverse uitvoeringen. Je hebt ze met een motor die je ondersteund of een motor die volledig op zichzelf werkt. Ook heb je ze met een ingebouwde compressor waardoor het board zichzelf kan opblazen. Ingebouwde LED verlichting is ook geen uitzondering in de elektrische SUP Boarden wereld. En wij moeten zeggen dat het ten eerste super mooi oogt en ten tweede super cool is. Je kan namelijk de grond onder je zien, en al helemaal in landen waar je blauw water hebt is dat een unieke ervaring aangezien je de vissen dan kunt zien zwemmen.

Voordelen van een elektrisch SUP Board

Bekijk de voordelen van een elektrische SUP:

 • Onze e-sups zijn opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Pompt zichzelf op dankzij de ingebouwde compressor
 • Met de afstandsbediening kan je gemakkelijk de motor aan/uit of op een snellere snelheid zetten
 • Met de ingebouwde verlichting val je op en kan je met blauw water naar de grond kijken
 • Je kan met een elektrische SUP gemakkelijk lange tochten maken
 • Wanneer je normaal fysiek niet in staat bent te suppen dan kan een e-sup de uitkomst bieden

Nadelen van een elektrisch SUP Board

Bekijk in het onderstaande overzicht de nadelen van een elektrische SUP:

 • Zwaarder dan een normaal SUP Board dankzij de accu, motor, compressor en ingebouwde verlichting
 • Duur in aanschaf

Welk elektrisch Stand Up Paddle Board past het beste bij jou?

Aangezien er meerdere soorten e-sups zijn is het lastig om er één van uit te kiezen. Het komt dan eigenlijk ook echt neer op persoonlijke voorkeur. Wij merken zelf dat we het liefste 99% van de tocht zelf peddelen maar soms net even bij wat te heftige tegenwind rust nodig hebben. Met een e-SUP die volledig uit zichzelf vaart kan je je rust nemen aangezien je dan zelf niks hoeft te doen. Hierom zouden wij voor een elektrische sup gaan die op zichzelf werkt zodat je soms zelf rust kan nemen.

Als je een e-sup wilt aanschaffen omdat je met een normaal SUP Board niet vooruit komt omdat het te zwaar voor je is dan bevelen we een board aan dat je alleen ondersteunt. Zo word je geholpen maar blijf je ook goed in beweging. Als je het wegens gezondheidsredenen maar een beperkte tijd jezelf kan inspannen dan zou ik een board aanraden dat volledig uit zichzelf vaart. Zo hoef je alleen inspanning te geven wanneer het nodig is. Let alleen wel op dat je wel gewoon moet sturen, dus verwacht niet dat je volledig niks hoeft te doen.

elektrisch stand up paddle board

Supper aan het genieten op een elektrisch Sipa board

Sipa elektrisch SUP Board review

In het onderstaande filmpje word er uitgelegd hoe een elektrisch Sipa board precies werkt, wat je ermee kan en hoe een elektrische sup bevalt:

Elektrische SUP Boarden onderhoud

Het onderhouden van je elektrische sup board gaat vrijwel hetzelfde als bij een normaal sup board op een aantal kleine dingen na. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat je de accu van de SUP af en toe op laad wanneer hij niet gebruikt wordt zodat de accu niet kan kapot gaan. Ook is het belangrijk dat je de SUP niet de gehele tijd aan de lader laat staan, laad hem tot 100% op en haal er hem dan uit.

Ben je van plan een elektrische SUP aan te schaffen en wil je deze zo goed mogelijk onderhouden? Bekijk dan vooral onze sup board onderhoud en sup board opbergen blog.