SUP BOARD AANBIEDING

Momenteel zijn er vele SUP Board aanbiedingen.
De aanbieding sets verschillen vanaf €100,- oplopend tot wel €700,-
We hebben onderzoek gedaan naar zowel goedkopere sup boarden als duurdere sup boarden. Met goedkopere supboarden bedoelen we boarden onder de €300,- en met duurdere bedoelen we stand up paddle boarden boven de €500,-. We hebben onderzoek gedaan naar wat nou precies de verschillen zijn. In dit onderzoek hebben we onder andere de stijfheid, stabiliteit en afwerking meegenomen.

Wat belangrijk is om te weten is dat er grote verschillen zijn tussen de goedkopere en duurdere supboarden. Daarnaast zijn er ook veel verschillende SUP boarden en eigenschappen, bekijk hier onze onze advies gids voor meer informatie. Hieronder vind je het resultaat van het onderzoek en de conclusie.

Goedkope sup boarden

We hebben hier onder de kenmerken van een goedkope sup board aanbieding:

  • Single layer: deze boards zijn gemaakt van 1 laag pvc, dus gevoeliger om lek te kunnen gaan.
  • Stijfheid: goedkope sups zijn minder stijf. Deze boarden zakken door wanneer je met het board op het water staat. Dit geeft heel veel weerstand op het water tijdens het peddelen, het kost hierdoor veel energie om vooruit te komen.
  • Afwerking: Afwerking van het board is minder.

Duurdere sup boarden

Onderstaande kenmerken maken de duurdere supboarden ook de betere SUP Boarden.
Bij de betere kwaliteit supboarden, zijn de supboard aanbiedingen te vinden vanaf €500,-
We hebben de belangrijkste kenmerken van een betere sup aanbieding op een rij gezet:

  • Double layer: de duurdere SUPS zijn gemaakt van 2 lagen pvc. Dit maakt deze boarden super sterk
  • Stijfheid: deze boarden kun je tussen twee kratten zetten en zakken nog steeds niet door. Hierdoor is het comfort bij het suppen vele malen hoger en heb je dus meer Stand Up Paddle Boarding plezier.
  • Kwaliteit: deze boarden en eventuele accessoires zijn met uiterst precisie gemaakt wat resulteert in een goede totale kwaliteit

Conclusie

Onze conclusie is dat betere sup boarden vaak dubbel laags zijn. Goedkoop is in dit geval dan ook meestal duurkoop, dit komt namelijk door dat vele budget sup boarden enkel laags zijn. Dit gaat ten kosten van de stijfheid, stabiliteit en snelheid van de sup boarden. Een budget stand up paddle board zal je dus minder plezier aan overhouden. Je zult namelijk merken dat je voeten altijd onder water staan en het sup board te flexibel is en dus zal (door)buigen. Hierdoor zal je dus minder balans hebben en minder makkelijk snelheid kunnen maken en behouden. Deze minpunten van de budget SUPS zullen ervoor zorgen dat je met minder plezier zal kunnen suppen.

Duurdere sup boarden zijn echter stijver en stabieler, dit zorgt voor veel comfort en gemak. Je hebt hierdoor veel meer SUP plezier! Het is dan ook beter om een duurder sup board in de aanbieding te vinden dan een budget supboard. Je zal een duurder SUP Board niet alleen langer kunnen gebruiken maar je zal er ook op zowel de korte als lange termijn veel meer plezier aan beleven.

Wil je meer weten over de algemene kenmerken van sup boarden? Bekijk dan vooral onze kennisbank.
Het is dan ook belangrijk om SUP aanbiedingen met elkaar te vergelijken om zo tot de uiteindelijke beste aanbieding te komen.
Let er dus op dat goedkoop is in dit geval vaak duur koop is. Wij hebben diverse stand up paddle aanbiedingen en sommige boards zijn zelfs ook nog bij ons te testen. Ook schrijven wij reviews van de SUPS die op onze webshops te vinden zijn, zo hebben wij ook een review van de Red Paddle 10’6 gemaakt. Bekijk de review hier.

Bekijk hier onze SUP aanbiedingen.