sup board ventiel vervangen hoe doe je dat

SUP Board Ventiel Vervangen: Hoe Doe Je Dat?

Wanneer je SUP Board ventiel niet meer goed werkt of je simpelweg gewoon een ander ventiel wilt dan word het tijd om het ventiel te vervangen. Maar je SUP Board ventiel vervangen: hoe doe je dat? Wij leggen het in deze blog stap voor stap uit.

Wat heb je nodig om je ventiel te vervangen?

Om te kunnen beginnen heb je eerst alle benodigdheden nodig om je ventiel te kunnen vervangen. In de onderstaande opsomming staan alle benodigde artikelen:

  1. Een Red Paddle ventiel sleutel
  2. En een nieuw SUP Board ventiel

Stappenplan om je SUP Board ventiel te vervangen

In dit stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe je je supboard ventiel het beste kunt vervangen. Bekijk het stappenplan hieronder:

Stap 1: zorg er voor dat alle lucht uit het SUP Board is en dat er geen druk op het ventiel staat. Dit is heel belangrijk voor je veiligheid!

Stap 2: wanneer alle lucht uit het sup board is draai je de dop van het ventiel af

Stap 3: als de dop eraf is dan kan je met de ventiel sleutel die zich in de reparatieset bevind het ventiel losdraaien totdat je hem met de hand kan verder losdraaien

Stap 4: wanneer je het ventiel losgedraaid hebt dan kan je het ventiel uit het sup board halen

Stap 5: stop nu het nieuwe SUP Board ventiel op de plek waar het oude sup board ventiel zat

Stap 6: draai het ventiel met de hand in het sup board tot je niet verder kan (tip: wees er zeker van dat je het ventiel recht draait, anders kan het schroefdraad kapot gaan)

Stap 7: wanneer je het ventiel niet verder kan draaien met de hand pak je de sup board ventiel sleutel en draai je het ventiel met nog een paar slagen aan. Let op: zorg ervoor dat het ventiel goed vast zit maar draai hem niet door, vast is vast

Klaar: nu ben je klaar en kan je weer lekker gaan suppen met je Stand Up Paddle Board!

Video uitleg SUP Board ventiel vervangen

Als je liever een video kijkt over het vervangen van je supboard ventiel dan kan dat ook. In de onderstaande video legt Red Paddle uit hoe je je SUP Board ventiel kan vervangen:

Een niet goed werkend ventiel kan door meerdere factoren veroorzaakt worden. Zorg er ten alle tijden voor dat je je SUP Board goed onderhoud. Lees onze onderhoudsgids om achter de beste onderhoudstips voor je SUP Board te komen.

Let op: wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade of letsel, wij geven alleen advies!