Het is voor ons belangrijk om te weten wat voor supboarden wij aanbieden. Daarom testen wij regelmatig supboarden om na te gaan of het supboard voldoet aan alle voorwaarden. Bluefin is een merk dat wij nog niet heel lang verkopen, dit is dan ook de reden waarom wij besloten hebben de Bluefin Cruise 12 uitgebreid te testen. Bij zo’n test kijken we naar diverse belangrijke dingen zoals kwaliteit, wendbaarheid, stabiliteit en prijs. Via de onderstaande inhoudsopgave kun je eventueel navigeren naar de specifieke kenmerken en onze ervaringen.

Wil je direct weten wat onze eindconclusie is? Bekijk dan onze conclusie onder aan de pagina.

Wat is de Bluefin Cruise 12 voor board?

De Bluefin Cruise 12 is een van de beste boarden op de markt als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding. De Cruise 12 kan door elke supper worden gebruikt, van een beginnende tot aan een gevorderde supper. Daarnaast kan dit board zowel voor allround als touring toepassingen worden gebruikt dankzij zijn ideale vorm en lengte.

Alhoewel het bij onze reviews het gaat om het board testen wij ook de rest van het pakket.

Inhoud van het Bluefin Cruise 12 pakket

bluefin cruise 12 review
Inhoud van het Bluefin Cruise 12 pakket

Bij het Bluefin Cruise 12 allround/touring SUP Board worden alle benodigde accessoires geleverd om direct het water op te kunnen gaan. Van een 2-in een peddel tot aan een kajak stoel. Bekijk de inhoud van het complete pakket in de onderstaande opsomming:

 • Bluefin Cruise 12 SUP Board
 • Bluefin kajakstoel
 • Leash
 • Handpomp
 • Rugtas
 • Verwisselbare middenvin
 • 2-delige verstelbare peddel met glasvezel schacht

Zoals je kan zien is het pakket van de Cruise 12 zeer compleet. Zo kan je niet alleen direct Stand Up Paddle boardend het water op, maar ook nog eens in kajak positie dankzij het bijgeleverde peddel opzetstuk en de kajak stoel.

Bluefin Cruise 12 getest op 4 factoren

Om de kwaliteit van onze reviews te kunnen waarborgen testen wij elk SUP Board op dezelfde 4 factoren. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je gemakkelijk SUPS met elkaar kunt vergelijken. De volgende 4 factoren worden behandeld in de test:

 1. Wij testen de kwaliteit van het board
 2. We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
 3. Op het water testen wij de stabiliteit
 4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water

Aan elke bovengenoemde factor geven wij een cijfer van 0 tot 10. In de onderstaande factor testen nemen wij elke factor onder de loep en schrijven we al onze ondervindingen uit.

Kwaliteit van het SUP Board

De kwaliteit van de Bluefin Cruise 12 is uitstekend. Vooral voor een board van deze prijsklasse is de kwaliteit ongekend. De SUP is dan ook zeer stevig dankzij de 3 lagen PVC waar hij uit bestaat. Daarnaast doet Bluefin er nog een schepje bovenop met standaard 5 jaar fabrieksgarantie op de SUP.

Design van het board

Alhoewel het uiterlijk van een SUP een persoonlijke voorkeur is bevalt de Cruise 12 de meeste mensen wel. Dit komt dan ook vooral omdat het board een fris en sportief design heeft. Daarnaast heeft het board een touring vorm, namelijk een puntige neus en vlakke achterkant. De touring vorm maakt dit model net nog wat sportiever.

Stabiliteit op het water

Over de stabiliteit van dit board zijn we ook zeer te spreken. Vrijwel elke supper kan zijn weg wel vinden met deze sup. Van een beginner tot aan een expert. Dit komt ook weer mede door de 3 lagen PVC en de algehele kwaliteit van het board. Daarnaast helpt de peddel met schacht van glasvezel ook om net wat stabieler te staan. Deze lichtgewicht peddel zorgt er namelijk voor dat je minder kracht aan je peddel slagen hoeft te geven waardoor je stabiliteit ook beter is.

Wendbaarheid in het water

Een board van 12 feet lang is in het algemeen niet wendbaar. maar omdat deze SUP zo stevig is is de wendbaarheid nog aardig goed. Op deze manier kan je dus ook af en toe de kleinere poeltjes door en eventueel kan je zelfs door de grachten suppen. Verwacht dus geen wendbaarheid zoals bij de Bluefin Cruise 10’8″, maar wel kun je een betere wendbaarheid verwachten dan een normale 12 feet SUP.

Bluefin Cruise 12

924,95
8.8

Kwaliteit

9.5/10

Design

8.5/10

Stabiliteit

9.0/10

Wendbaarheid

8.0/10

Snelheid

9.0/10

Voordelen

 • Zeer kwalitatief
 • Uiterst compleet pakket
 • Ideaal voor zowel beginners als gevorderden
 • Om toverbaar tot kajak
 • 5 jaar garantie

Nadelen

 • Relatief zwaar SUP Board
 • Alleen voor lange(re) mensen bedoeld