David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 23/01/2023

Een goed SUP board is onmisbaar bij een heerlijke middag suppen. Er zijn heel wat factoren waar je rekening mee dient te houden bij het kopen van het juiste SUP board. Zo is de lengte evenals de breedte van het board belangrijk. We hebben een handige adviesgids geschreven voor een inflatable SUP board kopen. In deze gids gaan we dieper in op de voordelen van een opblaasbaar SUP board, beschrijven we de belangrijke eigenschappen en delen we onze kooptips. Een inflatable SUP board kopen was nog nooit zo makkelijk!

Inhoud Inflatable SUP board koopgids

Beste keuze inflatable SUP boards

Onze keuze op dit moment voor een inflatable SUP board per segment:

Eigenschappen van een inflatable SUP board

Een inflatable SUP board is een SUP board wat opblaasbaar is. In tegenstelling tot een hardboard dat niet opblaasbaar is. Er zijn een aantal kenmerken die sprekend zijn voor een inflatable SUP. Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

4 belangrijke eigenschappen van een inflatable SUP board

 1. Opblaasbaar: een inflatable SUP board is opblaasbaar. Vaak wordt dit type board ook wel een ISUP board genoemd
 2. Compact mee te nemen: een andere belangrijke eigenschap van deze type boards is dat je ze compact mee kunt nemen
 3. Verkrijgbaar in diverse varianten: een inflatable SUP board kun je kopen in diverse maten en stijlen. Zelfs voor kinderen zijn er speciale opblaasbare SUP boards
 4. Vaak te koop in een pakket: een ISUP board wordt vaak in een pakket aangeboden. Hierin vind je een board, peddel, rugtas, leash en pomp

Voordelen van een inflatable SUP board

Een opblaasbaar SUP board heeft een aantal mooie voordelen die we graag met je delen. Zo kun je een opblaasbaar SUP board makkelijk meenemen en zijn ze vaak een stuk voordeliger dan hardboards. We sommen de voordelen voor je op:

 • Makkelijk mee te nemen: doordat je een inflatable SUP board leeg kunt laten lopen, kun je hem eenvoudig opvouwen en meenemen. Denk aan situaties waarin je gaat suppen op zee en je met de auto gaat. Een opblaasbaar SUP board leg je eenvoudig in de achterbak! En daarnaast kun je een opblaasbaar SUP Board ook nog eens super makkelijk meenemen op vakantie dankzij de compactheid
 • Stuk voordeliger: in tegenstelling tot niet-opblaasbare SUP boards is de prijs van een inflatable SUP board een stuk lager. Een voordelige keuze dus!
 • Perfect voor beginners: omdat de prijs een stuk lager ligt dan bij niet opblaasbare varianten is het een goede keuze voor beginnende suppers!
 • Makkelijk te repareren: wanneer je een regulier SUP board beschadigd, is het herstellen vaak enorm prijzig en lastig. Het repareren van opblaasbare SUP boards is vaak een stuk makkelijker en goedkoper. Er zijn zelfs speciale reparatiesets voor

 

sup board kopen aztron nova compact 11

TIP: SUP Board Pakket

Wanneer je wilt gaan starten met suppen dan is een SUP Board pakket ideaal. Een supboard pakket is compleet, scherp geprijsd en zorgt ervoor dat je direct het water op kan!

Voordelen van een SUP Board Pakket: 

 1. Zeer compleet
 2. Scherp geprijsd
 3. Je kan er direct het water mee op!

Onze tips voor een inflatable SUP board kopen

Op basis van onze jarenlange ervaring met opblaasbare SUP boards, hebben we een paar handige tips op een rij gezet. Deze kunnen jou helpen bij het juiste inflatable SUP board te kopen. Bekijk de tips en scoor het juiste opblaasbare SUP board!

 • Ga op zoek naar complete pakketten: als je begint met suppen kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar starterspakketten. Hiermee haal je in één keer alle benodigdheden in huis en kun je praktisch direct van start met suppen!
 • Win advies in over de juiste afmetingen: een belangrijk onderdeel is het juiste SUP board kopen. Hierbij zijn jouw afmetingen en gewicht belangrijke factoren die meegenomen dienen te worden bij het maken van de juiste keuze. Win daarom altijd goed advies voor een SUP op maat in voor je direct overgaat tot aankoop
 • Koop de bekendere merken: er zijn enorm veel SUP merken die inflatable SUP boards aanbieden. Echter springen de bekendere merken als Red PaddleFanatic en Moai er tussenuit als het gaat om kwaliteit. We raden je dan ook aan om opblaasbare SUP boards van de bekendere merken te kopen aangezien dit meestal ook de beste boarden zijn
 • Lees reviews en ervaringen: vaak zijn er van specifieke SUP boards online tal van reviews en ervaringen te lezen. We raden je aan om deze door te nemen: zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Advies bij aankoop van een SUP Board of peddel

Er zijn tegenwoordig veel soorten sup boarden te verkrijgen. Voor de juiste aankoop te kunnen maken van een Stand Up Paddle Board hebben we een SUP kopen adviesgids gemaakt. Naast een supboard heb je natuurlijk ook een goede sup peddel nodig, bekijk hiervoor onze peddel koopgids.

Ga je je eerste SUP Board aanschaffen? Bekijk dan onze kooptips voor een beginners sup board.

Heb je naar aanleiding van onze kooptips nog steeds enkele vragen? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Stuur ons vrijblijvend een berichtje, we kijken graag met je mee.

Lees onze blogs over suppen!