Inflatable SUP board koopgids

Een goed SUP board is onmisbaar bij een heerlijke middag suppen. Er zijn heel wat factoren waar je rekening mee dient te houden, bij het kopen van het juiste SUP board. Zo is de lengte van het board belangrijk, evenals de breedte. We hebben een handige adviesgids geschreven voor een inflatable SUP board kopen. Hierin gaan we dieper in op de voordelen van een opblaasbaar SUP board, beschrijven we de belangrijke eigenschappen en delen we onze kooptips. Een inflatable SUP board kopen was nog nooit zo makkelijk!


Beste keuze inflatable SUP boards

Onze keuze op dit moment voor een inflatable SUP board!

Eigenschappen van een inflatable SUP board

Een inflatable SUP board is een SUP board wat opblaasbaar is. Dit in tegenstelling tot andere SUP boards die je kunt kopen om te suppen. Er zijn een aantal kenmerken die sprekend zijn voor dit type SUP boards, die we voor je op een rij zetten.

4 belangrijke eigenschappen van een inflatable SUP board

 1. Opblaasbaar: een inflatable SUP board is opblaasbaar. Vaak wordt dit type board ook wel een ISUP board genoemd.
 2. Compact mee te nemen: een ander belangrijk eigenschap van dit type boards, is dat je ze compact mee kunt nemen.
 3. Verkrijgbaar in diverse varianten: een inflatable SUP board kun je kopen in diverse maten en stijlen. Ook voor kinderen zijn er speciale opblaasbare SUP boards.
 4. Vaak te koop in een pakket: een ISUP board wordt vaak in een pakket aangeboden. Hierin vind je vaak een board, een pompje en peddels.

Voordelen van een inflatable SUP board

Een opblaasbaar SUP board heeft een aantal mooie voordelen die we graag met je delen. Zo kun je een opblaasbaar SUP board makkelijk meenemen en zijn ze vaak een stuk voordeliger dan andere boards. We sommen de voordelen voor je op.

 • Makkelijk mee te nemen: doordat je een inflatable SUP board leeg kunt laten lopen, kun je hem eenvoudig meenemen. Denk aan situaties waarin jij gaat suppen op zee en je met de auto gaat. Een opblaasbaar SUP board leg je eenvoudig in de achterbak! Je kan de opblaasbare sup board ook makkelijk meenemen op vakantie.
 • Stuk voordeliger: in tegenstelling tot niet opblaasbare SUP boards is de prijs van een inflatable SUP board een stuk lager. Een voordelige keuze dus!
 • Perfect voor beginners: omdat de prijs een stuk lager ligt dan niet opblaasbare varianten, is het een goede keuze voor beginnende suppers!
 • Makkelijk te repareren: wanneer je een regulier SUP board beschadigd, is het herstellen vaak enorm prijzig en lastig. Het repareren van opblaasbare SUP boards is vaak een stuk makkelijker en goedkoper. Er zijn zelfs speciale reperatiesetjes!

red paddle starterspakket

Uitgelicht: Red Paddle starterspakket

Direct beginnen met suppen op een inflatable SUP board? Dan is dit starterspakket een zeer goede keuze!
Het pakket van Red Paddle is voorzien van alle must-haves om direct te kunnen suppen. Het starterspakket
is nu extra voordelig geprijsd, waardoor je als beginnende supper op een mooie manier kennis kan maken met
suppen!

Inhoud starterpakket:

 • Inflatable SUP board
 • Peddel
 • Rugzak
 • Reparatieset

Onze tips voor een inflatable SUP board kopen

Op basis van onze jarenlange ervaringen met opblaasbare SUP boards, hebben we handige tips op een rij gezet. Deze kunnen jou helpen bij het juiste inflatable SUP board kopen. Bekijk de tips en scoor het juiste opblaasbare SUP board!

 • Ga op zoek naar complete pakketten: als je begint met suppen, kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar starterspakketten. Hiermee haal je in een keer alle benodigdheden in huis en kun je praktisch direct van start met suppen!
 • Win advies in over de juiste afmetingen: een belangrijk onderdeel is het juiste SUP board kopen. Hierbij zijn jouw afmetingen en gewicht belangrijke factoren die meegenomen dienen te worden bij het maken van de juiste keuze. Win daarom altijd goed advies in voor je direct overgaat tot aankoop.
 • Koop de bekendere merken: er zijn enorm veel SUP merken die inflatable SUP boards aanbieden. Echter springen de bekendere merken als Red Paddle er wel tussenuit als het gaat om kwaliteit. We raden je dan ook aan om opblaasbare SUP boards van de bekendere merken te kopen.
 • Lees reviews en ervaringen: vaak zijn er van specifieke SUP boards online tal van reviews en ervaringen te lezen. We raden je aan om deze door te nemen: zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Er zijn tegenwoordig heel veel soorten sup boarden te verkrijgen. Voor de juiste aankoop van een supboard hebben hier ook koopgids voor.Naast een supboard heb je natuurlijk ook een goede sup peddel nodig, bekijk hier voor ons peddel koopgids. Heb jij naar aanleiding van onze kooptips nog steeds enkele vragen? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! Stuur ons vrijblijvend een berichtje, wij kijken graag met je mee.

Lees onze blogs over suppen!