SUP BOARD AANBIEDING

Je hebt momenteel de ene sup board aanbieding na de andere sup board aanbieding.
De aanbieding sets verschillen vanaf €100,- oplopend tot wel €700,-
Wat belangrijk is om te weten is dat er grote verschillen zijn in de supboarden. Bekijk ook eventueel onze advies gids.
We hebben hier onder de kenmerken van een goedkope supboard aanbieding:

 • Single layer: deze boards zijn gemaakt van 1 laag pvc, dus gevoeliger om lek te kunnen gaan.
 • Stijfheid: goedkope sups zijn minder stijf. Deze boarden zakken door wanneer je met het board op het water staat. Dit geeft heel veel weerstand op het water tijdens het peddelen, het kost hierdoor heel veel energie om vooruit te komen.

Deze kenmerken hebben invloed op de vaareigenschappen van de supboard.
Bij de betere kwaliteit supboarden, zijn de supboard aanbiedingen te vinden vanaf €500,-
We hebben de belangrijkste kenmerken van een betere sup aanbieding op een rij gezet:

 • Double layer: de supboards zijn gemaakt van 2 lagen pvc. Dit maakt deze boarden super sterk.
 • Stijfheid: deze boarden kun je tussen twee kratten zetten en zakken nog steeds niet door. Hierdoor is het comfort van het suppen vele malen hoger en geeft dus veel meer sup plezier!

Het is dan ook belangrijk om de ene sup aanbieding met de andere sup aanbieding te vergelijken.
Goedkoop is in dit geval vaak duur koop! Wij hebben diverse sup aanbiedingen en sommige boards zijn zelfs ook nog bij ons te testen.

Bekijk hier onze aanbiedingen.

Bibian Mentelity SUP

De Bibian Mentelity SUP is een super leuk sup evenement in Loosdrecht om lekker te kunnen suppen op de Loosdrechtse Plassen. Dit sup evenement vond afgelopen zondag plaats.
Het evenement word georganiseerd door Boardguru events (Fanatic Sup), de Mentelity Foundation en het watersportverbond. Het is tevens de 3e etappe van het NK SUP distance. Red paddle Co Sup was hierbij ook aanwezig met diverse opblaasbare boarden.

Mentelity foundation is een stichting van Bibian Mental, de drievoudige paralympische medialle winnares.
Dit event draait om mensen samen deze dag fun te laten hebben. Iedereen is welkom met of zonder lichamelijke beperkingen om samen een leuke dag te hebben op het water. Het doel is daarnaast om geld in te zamelen. Dit geld is belangrijk om dit soort activiteiten te doen.
Het mooie is dat deze stichting zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking en organiseert daarvoor allerlei activiteiten.

Suppen op de Loodsrechtse Passen is een van de leukste evenementen die ik heb bijgewoond!
Het is echt een aanrader om een keer naar de Bibian Mentelity SUP te gaan.

SUP Board onderhoud: alles wat je moet weten!

Als je een mooi supboard hebt gevonden in onze SUP webshop, dan wil je deze natuurlijk goed onderhouden. Zo dien je een opblaasbaar SUP board bij het niet gebruiken zo goed mogelijk leeg te pompen en zijn reparatie kits altijd handig om bij de hand te hebben. In deze blog leggen we je alles uit over SUP Board onderhoud. We zetten stap voor stap op rij hoe jij ervoor kan zorgen dat je nieuwe SUP board zo lang mogelijk goed blijft!

Onderhoudstips bij opbergen van je SUP board

Een SUP board gebruik je (helaas) niet 365 dagen per jaar. Zo nu en dan zal je board dus opgeborgen moeten worden. Het grote voordeel van ISUP boards is dat je deze compact op kunt bergen. We zetten de belangrijkste onderhoudstips op een rij als je van plan bent om je SUP board op te bergen voor een korte of langere periode.

1. Laat het SUP board na gebruik goed drogen

Na het gebruik van je board is deze nat. Het is belangrijk dat je hem eerst goed laat drogen, voor je deze direct opbergt. Let op: we raden je aan om het opblaasbare SUP board niet te drogen in de zon, maar deze gewoon op een schaduwrijke plek te laten drogen.

2. Zorg ervoor dat alle lucht uit de ISUP gelopen is als je hem opbergt

Een droge ISUP kun je gelijk opbergen. Toch is het belangrijk om altijd goed te kijken of alle lucht uit het board gelopen is. Het kan slim zijn om gebruik te maken van stofzuigers om er zeker van te zijn dat alle lucht uit het SUP board verdwenen is.

3. Leg het SUP board helemaal uit en laat hem nogmaals goed drogen bij tijdelijk opbergen

Als je de lucht uit het ISUP board hebt laten lopen, kan het nooit kwaad om deze nogmaals goed te laten drogen. Je zult merken dat bij het verwijderen van het ventiel in combinatie met de luchtdruk, er altijd nog spetters of vochtigheid zichtbaar wordt. Laat hem gerust nog een uurtje liggen (en dus niet in de zon) voor je hem droog op kunt opbergen.

4. Draai het ventiel er altijd helemaal uit

Bij het leeg laten lopen van het SUP board is het goed om het ventiel er helemaal uit te draaien. Zo kan de lucht compleet ontsnappen en dit is ook beter voor de levensduur van 1. je board en 2. je ventiel. Dus: helemaal eruit draaien en de lucht laten ontsnappen!

Onderhoudstips bij gebruik van SUP Board

Ook bij het daadwerkelijk gebruiken van een opblaasbaar SUP board hebben we enkele handige tips op een rij gezet. Deze tips zijn op basis van onze eigen ervaring en kennis op het gebied van het onderhoud van SUP boards.

1. Opgepompt SUP board niet te lang in de hete zon gebruiken

Het is belangrijk dat je een opgepompt SUP board niet te lang in de hitte gebruikt. Hoewel het water kan zorgen voor afkoeling, gaat het uitzetten van de lucht binnenin het board sneller dan je denkt. Dit kan schadelijk zijn voor je SUP board.

2. In de zomer je board tijdelijk opbergen: pomp het niet volledig op

Ook bij het tijdelijk opbergen van je SUP board (ook bij het even wegzetten van het SUP board voor bijvoorbeeld de volgende dag) is het slim om bij warm weer of in bij een plekje in de zon, het SUP board niet volledig met volle lucht te bewaren. Laat wat lucht ontsnappen: hiermee is er wat ruimte voor de lucht om uit te zetten en zal de kans op schade minder aanwezig zijn.

3. Vervoer het SUP Board in de bijhorende tas

In onze SUP webshop verkopen we ook speciale pakketten (tip: RED Paddle Co Starters pakket) waar een tas bijgeleverd wordt zodat je het SUP board goed kunt vervoeren. Het is aan te raden om zo’n tas te regelen bij het meenemen van je SUP board, zodat de kans op mogelijke schade van andere (scherpe) voorwerpen, minimaal is.

Wil je meer te weten komen over SUP gerelateerde onderwerpen? Neem dan ook een kijkje in onze nieuwe SUP Kennisbank: SUP van A tot Z!

Sup board kopen? Wat is belangrijk om te weten

Er zijn zoveel verschillende supboards, het is moeilijk om de juiste supboard te kiezen.
Belangrijk om te weten dat een supboard kopen van €100, gewoon simpelweg duurkoop is.
Goedkopere supboards buigen in het midden door wanneer je op het water bent.
Dit heeft als resultaat dat je minder stabiliteit en snelheid hebt en het suppen dus ook meer energie kost.
Zeker als je een beginnende supper bent dan zul je hier last van hebben. Waar let je op? Wij hebben hier een vragenlijst opgesteld.
Door middel van deze vragen, kun jij het juiste sup board kopen.

1. Waar ga je voornamelijk suppen?
2. Wat voor afstanden ga je suppen?
3. Wie gaat er gebruik maken van de sup?

Je weet misschien nu al welke supboard je het beste kunt aanschaffen. Het kopen van een goedkoper supboard gaat ten koste van jouw plezier.
Weet je nog steeds niet helemaal zeker welk supboard je nu nodig hebt, beantwoord dan de volgende vragenlijst hieronder en scoor je eigen sup board in onze SUP webshop!
Dit zijn ook belangrijke punten om te weten voordat je je sup gaat kopen.
Het kopen van een goedkoper supboard gaat ten koste van het plezier.

4. Wat is je supniveau?
5. Hoeveel weeg je?
6. Aan welke eigenschappen moet het sup board voldoen?

In onze sup webshop vind je ook diverse filters om het juiste sup board te kunnen kopen.
Een supboard van €100 zit hem vooral in de prijs/kwaliteit verhouding. Een goed supboard dat niet doorbuigt begint vanaf €499,-

Mocht het nog steeds niet lukken, bekijk dan ook onze pagina supboard kopen adviesgids en supboard voor beginners .
Heb je nog vragen? Stuur ons een berichtje.

Sup tip #1: Bekijk vooraf altijd de weersverwachting!

Het lekkere weer zit er weer aan te komen, zo hadden we afgelopen februari zelfs weer temperaturen tot 18 graden. Wat al bizar is voor de februarimaand, maar wij suppers houden hier natuurlijk van en we kunnen niet wachten tot het kwik weer stijgt tot temperaturen van plus 30 graden. Wordt het zo’n dag dat er 30 graden wordt verwacht? Dan dien je ten alle tijden alsnog de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Vooral in Nederland kan het weer soms omslaan en kan een dag zon binnen een mum van tijd omslaan in een hevige storm. In deze post zal ik je een paar tips geven hoe je vooraf en tijdens het suppen rekening houdt met het weer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Smart weerstation houdt je continu up-to-date

Een smart weerstation is een station die je in je eigen tuin plaatst. Het apparaat meet continue wat de weersverwachting bij jou in de buurt zal zijn. Het voordeel van zo’n slim weerstation is dat je up-to-date gehouden wordt doordat je smartphone de actuelle weersverwachting ontvangt. Via je smartphone krijg je berichten bij verandering van het weer, daarnaast kun je het lokale weer ook bekijken. Voordat ik ga suppen of les geef, kijk ik altijd naar de weersverwachting. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je midden op het water staat en dat er ineens een onweersbui of storm over komt.

Ook is het handig om bij het bepalen van je sup route te kijken naar de windrichting en windsnelheid. Bij flinke windstoten raad ik het sowieso af om open water op te gaan, maar windrichting is ook relevant. Het kan bijvoorbeeld handig en prettig zijn om de heenweg te kiezen voor tegenwind en wind mee te bewaren voor de terugreis. Zo bewaar je het relaxte stuk voor het laatst.

Verder is het ook handig om rekening te houden met de weersverwachting aan het einde van de dag. Het kan voorkomen dat de hele dag de zon geschenen heeft en dat aan het einde van de dag een flinke regenbui overkomt. Dit kun je allemaal voorspellen met een smart weerstation. Natuurlijk is een voorspelling niet altijd wat er werkelijk gebeurt, blijf daarom altijd om je heen kijken. Je kunt bijvoorbeeld van een afstand zien of er in de verte al slecht weer aankomt.

Regen in de verte

Buienradar voorspelt ook van alles

Heb je geen weerstation dan kun je ook gebruik maken van gratis tools. Waarschijnlijk ben je al bekend met Buienradar, maar Buienradar is ook perfect om je eigen conclusies over het weer te trekken. Via de site (of app) van Buienradar kun je namelijk de volgende factoren checken voordat je gaat suppen:

 • Onweersradar
 • Weersverwachting
 • Neerslag
 • Wind

Voordat je een route uitstippelt is het handig om met de bovenstaande factoren rekening te houden. Uit ervaring weet ik dat het weer in Nederland elk moment om kan slaan, zo sta je in het zonnetje en zo krijg je ineens een flinke regenbui op je hoofd. Houdt voordat je een route uitstippelt altijd goed de weersverwachtingen in de gaten. Zelf doe ik het met een smart weerstation, maar er zijn ook handige gratis tools als Buienradar.

Goedkoop supboard, super packagedeal

Ben je al een keer wezen suppen of heb je een paar suplessen gevolgd bij een supschool en wil je graag meer suppen?
Je kan natuurlijk altijd een supboard huren en/of lid worden van een supschool.
Hierdoor ben je wel afhankelijk van anderen. Wat is nu fijner? Om zelf te beslissen waar en wanneer je gaat suppen natuurlijk! Deze sup package is echt een super deal.

Het kan zijn dat je een supboard te duur vindt om aan te schaffen maar het kan ook zijn dat je geen opbergruimte hebt. Het merk Fanatic heeft daar nu de oplossing voor. Fanatic heeft voor dit seizoen een sup starterspakket in de collectie. Dit starterspakket is ideaal voor mensen die vaker willen gaan suppen en/of graag op het water zijn. Het is een kwalitatief supboard en is nog eens betaalbaar ook!

Wat zit er allemaal in zo’n fanatic pure air starterspakket:

 • Opblaasbare sup
 • 3 delige peddel (15% carbon)
 • Rugtas
 • Pomp
 • Reparatiesetje


Je kunt deze sup op de binnenwateren of op de zee gebruiken. Wat zijn de voordelen van het kopen van dit Fanatic Pure Air starterspakket, dat geschikt is voor beginnende suppers en voor kinderen? Het board is lekker breed en dus heel stabiel.
Daarnaast hebben we meerdere soorten Fanatic package deals, bekijk de mooie package deals: klik op onze aanbiedingen.

Red paddle 9’6 compact sup

Voor het aankomende sup seizoen heeft Red paddle een super compact supboard ontwikkeld,
de Red paddle 9’6 compact sup.

Voor wie is dit supboard bedoeld?
De Red paddle 9’6 compact is het perfecte supboard voor de allround supper. Ondanks dat de sup klein is blijft het een super comfortabel board! Het mooiste is dat het niet ten nadelen gaat van de prestaties. Het board is zeer compact om op te slaan, dus je kan hem overal kwijt.

Eigenschappen van de Red compact supboard:
Lengte supboard: 9’6 feet
Breedte supboard: 32”inch /813 mm
Dikte supboard: 4’7”inch / 120 mm
Volume supboard: 222 liter
Draagbare gewicht: tot 95kg

Voordelen van de Red compact supboard:

– 50% kleiner als een normaal opgeslagen supboard.
– perfecte mix van stabiliteit en wendbaarheid.
– super licht in gewicht, hij weegt maar 8kg!
– geschikt voor mensen tot 95kg
– incl. backpack
– incl. titan pump
– overal mee naar toe te nemen.


Daarnaast heb je ook een voordeel set van de Compact 9’6
Hierbij wordt geleverd:
– incl. 5 delige peddel
– incl. coiled leash
– incl. waterdicht hoesje telefoon
– incl. backpack
– incl. titan pump

De Red paddle compact is voor iedereen geschikt zowel voor beginners, maar ook voor bijvoorbeeld iemand die veel reist en graag zijn sup mee wilt nemen op reis.

Suppen met je hond, ideale activiteit voor met ze tweeën!

Suppen met je hond is een perfecte gelegenheid voor jou en je viervoeter. Samen lekker het water op en de omgeving verkennen. Veel honden houden namelijk van water en gaan graag met je mee, een ideale combinatie dus. In deze post vertel ik welke board het meest geschikt is voor het suppen met je hond en wat een geschikte locatie hiervoor is.

Het geschikte board voor het suppen met je hond

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe groot je hond is, maar belangrijk is wel dat je voor het meest stabiele board gaat. Een board wat hier zeer geschikt voor is, is de Red paddle 10’8 ride Dit zijn boards die geschikt zijn voor mensen tot 100kg. Het board heeft een wat breder oppervlak waardoor het zeer stabiel is. Vooral wanneer je met een hond samen op een board staat is het handig om te kiezen voor dit stabiele board, omdat honden soms ook enthousiast kunnen reageren.

Perfecte SUP board voor het suppen met je hond

 

Een ander punt waar je op dient te letten is de veiligheid van jou en je hond. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jij en/of je hond van het board vallen. Ik raad daarom aan om voor beide een zwemvest aan te schaffen.

Locatie om te suppen met je hond

Voor het suppen met je hond is de locatie ook belangrijk. Kies altijd een locatie waar het toegestaan is voor honden. Uit ervaring kan ik spreken dat de Nieuwkoopse Plassen een perfecte locatie is. Ten eerste is het hier toegestaan om met je hond lekker de natuur in te gaan. Daarnaast is het ook nog een heerlijke locatie om te suppen, veel eilandjes waar je lekker aan wal kunt gaan en uit kunt rusten. Ook is het gewoon een hele mooie locatie met kleine slootjes waar je alle kanten op kunt gaan. Hieronder heb ik de locatie geplaatst waar je te water kunt gaan.

Op het kaartje hierboven vind je de adresgegevens van de locatie. Druk hierop en je kunt direct de routeplanner hier naartoe sturen. Op deze locatie vind je een SUP verhuur waar je een board kunt huren. Heb je al een board dan is dit ook prima, dan kun je hier gewoon te water gaan met je board. Daarnaast worden er op deze locatie ook SUP workshops gegeven. Wil je een speciale ‘suppen met je hond workshop’? Op deze locatie worden verschillende workshops gegeven.

SUP board voor beginners: waar moet je op letten?

Als je wilt beginnen met suppen kun je al snel enkele vragen hebben over de keuze van een SUP board. Waar moet ik op letten? Is het kopen van een opblaasbaar SUP board wel de juiste keuze? In dit artikel zetten we vijf zaken op een rij waar je goed op moet letten bij een SUP board voor beginners. Bekijk onze tips en scoor straks je eerste eigen SUP board in onze SUP webshop!

1. Ga voor een inflatable SUP board

Op iSUPCENTER.nl verkopen we enkel inflatable SUP boards. Een inflatable SUP board is een ‘opblaasbaar’ SUP board. Een groot voordeel hiervan is dat je ze makkelijk mee kunt nemen (bijvoorbeeld voor suppen op zee). Daarbij is de prijs van een opblaasbaar board vaak velen malen lager dan een niet-opblaasbare variant. Perfect als je wilt beginnen met suppen en kennis wilt maken met deze geweldige sport!

2. Denk na over het doel van suppen

Er zijn SUP boards voor verschillende doeleinden. Zo zijn er SUP boards die het best gekocht kunnen worden als je je hond mee wilt nemen bij een rondje suppen, maar zijn er ook boards voor degene die graag willen vissen. Bij de keuze voor een SUP board voor beginners is het erg belangrijk om het doel voor ogen te hebben. Met het doel in gedachten kun je op zoek gaan binnen het ruime assortiment SUP boards om de juiste keuze te maken.

3. Een dik SUP board voor betere stabiliteit

Ook de eigenschappen van het SUP board zelf zijn erg belangrijk voor de juiste keuze voor beginners. Wanneer je begint met suppen kun je de basistechnieken van suppen nog niet helemaal onder de knie hebben. De keuze voor een wat dikker SUP board is dan een goede. In veel gevallen zorgt een dikker SUP board voor betere stabiliteit in het water.

4. Langer SUP board voor betere stabiliteit

Naast de dikte van het board, is ook de lengte een enorm belangrijke factor. Hoe langer het SUP board is, hoe meer stabiliteit er is. Echter is er bij een langer SUP board wel sprake van minder mobiliteit, wat op een hoger niveau ongewenst kan zijn. Voor een beginnende supper is het echter een goede keuze.

Aanvullende vragen of extra advies voor een SUP board voor beginners? Stuur ons een berichtje, we voorzien je graag van persoonlijk advies!

Basistechnieken van suppen

Wanneer je begint met suppen, is het slim om je te verdiepen in de basistechnieken. Wanneer je deze onder de knie hebt, kan het suppen een stuk leuker en comfortabeler worden. Eerder schreven we ook SUP tips voor beginners, die je de eerste handvatten geven bij het suppen. In deze blog zetten we een aantal basistechnieken van suppen op een rij: van de juiste houding op een SUP board tot het maken van een draai op het water.

Hoe kun je het beste staan op een SUP board?

Een van de meest voorkomende vragen bij beginnende suppers, is hoe je het beste op een SUP board kunt staan. Wanneer je dit onder de knie hebt, zul je merken dat je veel stabieler op je SUP board staat en makkelijker (en sneller) vooruit beweegt. Er zijn namelijk veel factoren die het suppen kunnen beïnvloeden wanneer je geen stabiele houding aanneemt, denk aan de wind of grotere golven.

Basisregels voor een juiste houding

We hebben de belangrijkste regels voor de juiste houding voor je op een rij gezet. Mocht je problemen hebben in het begin: dit is helemaal niet erg! Probeer eerst op je knieën controle te krijgen over je SUP board. Bekijk de basisregels:

 • Plaats je voeten op schouderbreedte
 • Plaats je voeten parallel aan het SUP board
 • Zorg ervoor dat je voeten altijd naast elkaar staan
 • Schouders en hoofd richting punt van je SUP board
 • Buig je knieën lichtjes tijdens het suppen
 • Houd je heupen boven je hielen voor stabiliteit en balans

Hoe houd je de peddel vast?

Naast een goede balans dien je natuurlijk ook je SUP paddle  op de juiste wijze vast te houden. Eigenlijk is stap één zorgen voor een SUP paddle met de juiste lengte. Tip: we hebben een handig artikel geschreven over de lengte van een SUP paddle bepalen.

Regels voor het vasthouden van je SUP paddle

Heb je een SUP paddle in de juiste lengte? Probeer dan de volgende basistechnieken toe te passen bij het suppen:

 • Hou je ellebogen gestrekt bij het vasthouden van je SUP paddle
 • Wanneer je rechts peddelt kun je je linkerhand boven op de grip van je paddle plaatsen
 • Je linkerhand kun je zo’n 65 centimeter onder je andere hand plaatsen. Echter is dit wel afhankelijk van jouw lengte, maar dit is een goed gemiddelde

Wanneer je aan de linkerkant wilt peddelen, dien je bovenstaande regels precies om te draaien. Je houdt dus je rechterhand op de bovenkant van de grip en de linkerhand zo’n 65 centimeter eronder als je links gaat peddelen.

Hoe gebruik je de paddle tijdens het suppen?

Als je straks stabiel op je SUP board kunt staan en de basisregels voor het vasthouden van je SUP paddle onder de knie hebt, is het zaak om nu natuurlijk goed vooruit te komen. Uiteraard gebruik je je SUP paddle om vooruit te komen, waarbij het blad van de SUP paddle helemaal onder water dient te zijn.

Is het blad van de paddle  helemaal onder water? Dan kun je nu kracht zetten (met gestrekte ellebogen dus, zodat je gebruik maakt van je spieren), en de paddle richting je voeten stuwen. Ongeveer ter hoogte van je voeten kun je de paddle uit het water halen en de slag herhalen.

Hoe maak je een draai op het water?

Wanneer je gaat suppen op bijvoorbeeld een groot meer, is er altijd sprake van het maken van bochten en keren. Je dient dus een draai te maken met je SUP board en, met behulp van je SUP paddle, je SUP board in de goede richting te sturen. Hiervoor kun je het best ‘grote slagen’ maken met je SUP paddle van het begin tot aan het eind van je board.

Steek dus je SUP paddle helemaal aan de voorkant van je SUP board in het water en maak vervolgens een halve maan helemaal naar achteren. Wil je naar links draaien? Dan steek je je SUP paddle rechtsvoor in het water. Als je naar rechts wilt draaien, doe je dit precies andersom. Hou ook hier rekening met het feit dat je je voeten en schouders vooruit blijft houden: in veel gevallen wil je automatisch mee gaan draaien met je lichaam, waardoor je al snel gaat vallen of niet meer stabiel op je SUP board staat.

Wat als je SUP paddle uit je handen valt?

Het overkomt de beste: je SUP paddle valt uit je handen! Geen enkel probleem, maar je dient deze natuurlijk wel zo snel mogelijk weer in handen te hebben. Je zult merken dat wanneer een SUP paddle in het water belandt, deze wegdrijft. Je kunt dan het beste op je knieën op het SUP board gaan zitten en met je handen richting je paddle sturen.

Tijd om te suppen! Heel veel succes met het toepassen van deze basistechnieken. Mocht je vragen hebben, dan kun je ons uiteraard een berichtje sturen.