SUP Board Ventiel Vervangen: Hoe Doe Je Dat?

Wanneer je SUP Board ventiel niet meer goed werkt of je simpelweg gewoon een ander ventiel wilt dan word het tijd om het ventiel te vervangen. Maar je SUP Board ventiel vervangen: hoe doe je dat? Wij leggen het in deze blog stap voor stap uit.

Wat heb je nodig om je ventiel te vervangen?

Om te kunnen beginnen heb je eerst alle benodigdheden nodig om je ventiel te kunnen vervangen. In de onderstaande opsomming staan alle benodigde artikelen:

 1. Een universele reparatieset
 2. En een nieuw SUP Board ventiel

Stappenplan om je SUP Board ventiel te vervangen

In dit stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe je je supboard ventiel het beste kunt vervangen. Bekijk het stappenplan hieronder:

Stap 1: zorg er voor dat alle lucht uit het SUP Board is en dat er geen druk op het ventiel staat. Dit is heel belangrijk voor je veiligheid!

Stap 2: wanneer alle lucht uit het sup board is draai je de dop van het ventiel af

Stap 3: als de dop eraf is dan kan je met de ventiel sleutel die zich in de reparatieset bevind het ventiel losdraaien totdat je hem met de hand kan verder losdraaien

Stap 4: wanneer je het ventiel losgedraaid hebt dan kan je het ventiel uit het sup board halen

Stap 5: stop nu het nieuwe SUP Board ventiel op de plek waar het oude sup board ventiel zat

Stap 6: draai het ventiel met de hand in het sup board tot je niet verder kan (tip: wees er zeker van dat je het ventiel recht draait, anders kan het schroefdraad kapot gaan)

Stap 7: wanneer je het ventiel niet verder kan draaien met de hand pak je de sup board ventiel sleutel en draai je het ventiel met nog een paar slagen aan. Let op: zorg ervoor dat het ventiel goed vast zit maar draai hem niet door, vast is vast

Klaar: nu ben je klaar en kan je weer lekker gaan suppen met je Stand Up Paddle Board!

Video uitleg SUP Board ventiel vervangen

Als je liever een video kijkt over het vervangen van je supboard ventiel dan kan dat ook. In de onderstaande video legt Red Paddle uit hoe je je SUP Board ventiel kan vervangen:

Een niet goed werkend ventiel kan door meerdere factoren veroorzaakt worden. Zorg er ten alle tijden voor dat je je SUP Board goed onderhoud. Lees onze onderhoudsgids om achter de beste onderhoudstips voor je SUP Board te komen.

Let op: wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade of letsel, wij geven alleen advies!

Top 10 Beste SUP Accessoires

top 10 beste sup accessoiresAls je een fanatieke Stand Up Paddle Boarder bent dan zal je al gauw merken dat je enkele nieuwe SUP accessoires bij je SUP uitrusting wilt hebben. In deze blog hebben we een top 10 van de beste SUP accessoires samengesteld. In deze top 10 hebben wij de meest handige en populaire accessoires gezet. Bekijk de top 10 beste SUP accessoires hieronder:

1. Drybag/Waterdichte Tas

Een drybag is onmisbaar voor wanneer je een lange SUP tocht gaat maken. Een drybag, ook wel waterdichte tas genoemd, is ideaal om je mobiel, eten en drinken in te bewaren. Deze tas is namelijk zoals de naam al zegt, waterdicht. Je kan een drybag gemakkelijk aan het elastiek of aan het greepje van je SUP board vastklippen. Zo bescherm je je spullen optimaal tegen eventuele waterschade en kun je altijd alle benodigde spullen meenemen om een lange tocht te maken.

 

2. Elektrische SUP Board Pomptop 10 beste sup accessoires

Bij vrijwel elk Stand Up Paddle Board word een handpomp geleverd. Het oppompen van je SUP Board met de handpomp vergt veel energie, tijd en moeite. Met een Elektrische SUP Board pomp zal je hier geen last meer van hebben. Een elektrische SUP Board pomp blaast namelijk je sup board automatisch op. Je hebt zowel elektrische pompen die blazen als zuigen en ook elektrische pompen met en zonder geïntegreerde accu.

Ben je geïnteresseerd in een elektrische sup board pomp maar kom je er niet helemaal uit welke e-pomp het beste bij jou past? Lees dan vooral onze elektrische SUP pomp kopen adviesgids.

 

3. Red Paddle Silent Air Removertop 10 beste sup accessoires

De Red Paddle Silent Air Remover haalt de ergernis van je opblaasbare sup leeg laten lopen weg. De silent air remover doet namelijk zoals de naam al zegt, het geluid sterk dempen van de lucht die uit het board komt. Dit is één van onze favoriete accessoires, wij hebben namelijk veel last van de herrie die er veroorzaakt word van een sup die leegloopt. Met onze SUP verhuur zitten wij namelijk naast een terras. Wanneer wij een SUP leeg laten lopen zonder de silent air remover terwijl er mensen op het terras zitten dan worden de mensen op het terras (logischerwijs) direct geïrriteerd. De Silent Air Remover lost dit probleem op aangezien hij het geluid sterk dempt. En het is natuurlijk ook een goede bescherming voor je oren aangezien een leeglopend supboard veel decibel produceert.

 

4. Restube Basic Opblaasbare Boeirestube basic

Als je je veilig wilt voelen op het water dan is de Restube Basic een accessoire dat je niet wilt missen. Deze boei blaast zich na het trekken aan het koortje binnen no-time op. Dankzij het ideale ontwerp draag je hem gemakkelijk mee om je heup. De Restube Basic Opblaasbare Boei is onmisbaar wanneer je op ruige wateren Stand Up Paddle Board!

 

5. Ion Key Safeion key safe

Één van de dingen waar we als avontuurlijke suppers voornamelijk tegen aan lopen is het achterlaten van de auto sleutel. Wanneer je op de zee met ruiger water gaat suppen dan wil je geen drybag mee hebben, dat is namelijk onhandig. Om deze reden heeft Ion de Ion Key Safe ontwikkeld. Dit is eigenlijk een mini kluis voor je sleutel. Je kan hem gemakkelijk om een dunne paal heen hangen of in het zand graven. Let op: leg de sleutel alleen op een plek waar je zeker van weet dat je zal herinneren waar hij ligt. Anders is de kans groot dat je de sleutel niet meer kan terugvinden. Wanneer je de Key Safe opgegraven hebt voer je de code in en kan je gemakkelijk je sleutel er weer uithalen. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld gaat surfen.

 

6. Ion Auto Stoel Handdoekion autostoel handdoek

Ken je dat, dat je gaat suppen, in het water valt en daarna erachter komt dat je geen droge kleding mee hebt? Wij ook! Daarom vinden we de Ion autostoel handdoek ideaal. Deze handdoek doe je gemakkelijk om je auto stoel heen zodat je ook nat in de auto kunt zitten. Zo hoef je je niet druk te maken om de bekleding van je auto. Ook is het ideaal als je simpelweg geen zin hebt om je op de betreffende locatie om te kleden. Je kan dankzij de Ion Auto Stoel Handdoek zo de auto in stappen!

 

7. Moai Kajak Stoel en Peddel

maoi kajakstoelMet de Moai Kajak Stoel en Peddel kan je je SUP Board (mits de sup de goede aansluitingen heeft) omtoveren tot kano/kajak. De kajak stoel verbind je aan de O-ringen van je SUP Board, wanneer het zitje er stevig op zit dan klik je de peddel in elkaar en ben je klaar om te peddelen!

 

8. Ion Peddel Drijver

ion peddel drijverIn principe zou je peddel moeten blijven drijven, jammer genoeg is dit niet altijd het geval. Wij zijn bij onze SUP verhuur al vele peddels kwijtgeraakt doordat ze gezonken zijn. Sinds wij gebruik maken van Ion Peddel Drijvers hebben wij dit probleem niet meer gehad. Je doet de drijver om je peddel heen, doet het klittenband naar elkaar, en je peddel zal nu zonder twijfel drijven!

 

9. Ion SUP Carry Belt

ion sup carry beltAls je je board niet met het greepje kan tillen omdat hij te zwaar is of omdat je er geen zin in hebt dan is de Ion SUP Carry belt het accessoire wat jij nodig hebt. Met deze Carry Belt kan je de SUP namelijk gemakkelijk onder je arm meenemen. De Carry Belt zit namelijk zowel om je schouder als om het board heen. Zo draag je het board eigenlijk als een tas en word je niet teveel belast aan één kant.

 

10. Red Paddle Ventiel Adapter

red paddle ventiel adapterDe Red Paddle Ventiel Adapter kan natuurlijk niet vergeten worden in deze top 10 beste SUP accessoires blog. De ventiel adapter van Red Paddle zorgt er namelijk voor dat je je normale fietspomp of compressor om kan toveren tot een SUP Board pomp. De ventiel adapter maakt namelijk gebruik van het ‘schrader’ systeem waardoor je er vele soorten pompen op kan zetten. Ideaal wanneer je een compressor of fietspomp hebt en geen elektrische pomp wilt aanschaffen!

 

Conclusie

Er zijn diverse accessoires die een grote bijdrage leveren aan het comfort van je SUP ervaring. Zo is een drybag super handig om je spullen veilig in mee te nemen en een elektrische pomp super handig om je energie voor het suppen te bewaren. Elk van deze top 1o SUP accessoires is super handig om te hebben en zal zonder twijfel je SUP ervaring beter maken.

Op zoek naar de linkjes van de producten? De linkjes zitten in de blauwe kopteksten verwerkt, ze zijn klikbaar en sturen je direct naar het betreffende product.

Heb je nog geen SUP Board maar wil je er wel een aanschaffen? Bekijk dan vooral onze webshop. Wij leveren zowel complete pakket als losse SUP Boarden en peddels. Heb je nog eventuele vragen over de werking van een accessoire of welke accessoire je het beste voor een specifieke situatie kan gebruiken? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!

Beste SUP Pomp Voor Een Opblaasbaar SUP Board

Wanneer je een inflatable/opblaasbaar SUP Board hebt of wilt aanschaffen dan wil je graag de beste SUP pomp ervoor hebben. Een goede pomp scheelt namelijk veel tijd, energie en moeite. In deze blog gaan we jou helpen bij een onderbouwde keuze te maken voor een pomp. We gaan het hebben over handpompen en elektrische pompen. Na het lezen van deze blog kun je gemakkelijk een keuze maken voor de beste SUP pomp voor een opblaasbaar SUP board.

Wat is een handpomp?

beste sup handpomp

Red Paddle Co Titan pomp met 2 cilinders

Laten we beginnen met het bespreken wat een handpomp is. Een handpomp is een pomp waarbij je met de hand moet pompen. Je stelt de pomp in op blazen (mits hij 2 standen heeft). Je zet je voeten op de daarvoor bestemde pedalen en doet je handen om de greepjes heen. Je haalt de greepjes omhoog en pompt daarna weer naar beneden. Zo pomp je je SUP met de hand op. Bekijk de rechter foto om te zien hoe een handpomp eruitziet.

Soorten handpompen

Je hebt diverse soorten handpompen. De verschillende soorten zijn te vinden in de onderstaande opgave:

 • Een 1 cilinder handpomp met alleen een blaas stand
 • 1 cilinder handpomp met zowel een blaas als zuig stand
 • 2 cilinder handpomp met alleen een blaas stand
 • En tot slot een 2 cilinder handpomp met zowel een blaas als zuig stand

Uitleg: verschillende soorten handpompen

Zoals je ziet heb je zowel pompen met 2 cilinders als met 2 standen. De 2 cilinders zorgen ervoor dat je je board sneller hebt opgepompt aangezien je meer lucht aanzuigt en dus ook meer in het board pompt. De 2 standen zorgen ervoor dat je je SUP Board zowel kan opblazen als leeg laten lopen.

Elke SUP pomp bevat een druk meter, dit is heel belangrijk aangezien je je board anders niet tot de juiste PSI kan oppompen. En de juiste PSI is heel belangrijk om goede eigenschappen van het board te behouden. Let dus ook altijd op de ‘recommended’ (aanbevolen) PSI dat op het board staat, dit is meestal te vinden bij het ventiel.

2 cilinders of 1?

Wij merken dat het oppompen van je SUP Board aanzienlijk sneller gaat met 2 cilinders dan met 1. Wij willen altijd zoveel mogelijk tijd overhouden om te suppen dus willen we de minste tijd besteden aan het voorbereiden. Een 2 cilinder handpomp helpt hier enorm bij. Als je dus zo snel mogelijk wilt gaan suppen dan is een 2 cilinder handpomp zeker aan te bevelen!

1 stand of 2 standen?

Wat is het beste, een pomp met alleen een blaas stand of een pomp met zowel een blaas als zuig stand? Wij vinden een pomp met 2 standen ideaal. Dit komt dan ook vooral door de gemakszucht. Een board dat volledig leeg gezogen is is veel makkelijker op te rollen en netjes terug in de tas te stoppen. Als je na elke trip je board weer netjes terug in je tas opbergt dan is een handpomp met zowel een blaas als zuig stand ideaal!

Wat is een elektrische pomp?

Zojuist hebben we al de elektrische SUP pomp (e-pomp) benoemd. Maar wat is een elektrische SUP pomp nou precies? Een elektrische pomp is een pomp die automatisch je SUP Board oppompt tot de ingestelde PSI. Deze pompen zijn ideaal voor als je niet handmatig kan oppompen, niet te veel energie vooraf het suppen wilt kwijt zijn of er simpelweg geen zin in hebt om handmatig te pompen. Je hebt diverse soorten elektrische pompen. Bekijk de diverse soorten hieronder.

Soorten elektrische pompen

Zoals hierboven genoemd zijn er diverse soorten elektrische pompen. Bekijk alle elektrische pomp uitvoeringen hieronder:

 • Een elektrische pomp met LCD
 • Elektrische pomp zonder LCD
 • Elke pomp heeft een andere volumestroom
 • Elektrische pomp zonder geïntegreerde accu (meestal alleen een 12 volt aansluiting voor in de auto)
 • En tot slot een Elektrische pomp met geïntegreerde accu

Met of zonder LCD scherm?

Zoals je hierboven kan zien heb je aardig wat verschillende soorten pompen. Als eerste gaan we bespreken of je wel of geen LCD scherm nodig hebt: wij vinden een LCD scherm niet nodig maar wel handig. Ook al heb je geen scherm kan je de pomp wel alsnog doormiddel van een draaiknop op de juiste PSI instellen. Het handige aan een LCD scherm is alleen wel dat je gemakkelijk de voortgang kan zien, dit kan bij een pomp met alleen draaiknop niet. De keuze voor een elektrische pomp met of zonder LCD scherm hangt dus volledig af aan de gemakzucht die je wilt ervaren. Let alleen wel op dat een pomp met draaiknop in vele gevallen goedkoper zal zijn dan een pomp met LCD scherm.

Wel of geen geïntegreerde accu?

Wij vinden een geïntegreerde accu super handig maar niet altijd nodig. Meestal hebben wij onze auto dichtbij staan waardoor we de pomp gewoon in onze auto kunnen pluggen met de 12volt aansluiting. Je zal alleen wel bij enkele momenten komen waarbij je auto niet in de buurt staat of dat je op een ander vervoersmiddel bent. Voor zulk soort momenten is een elektrische pomp met geïntegreerde accu wel echt ideaal. Maar er is ook nog een andere handige oplossing: een powerbank (zie foto rechts). Een powerbank kan je gemakkelijk meenemen aangezien het een kleine portable (meeneembare) accu is.

Star Pump powerbank – meeneembare accu
star pump elektrische pomp powerbank

Star Pump powerbank voor elektrische SUP pompen

Met de Star Pump powerbank kun je gemakkelijk in combinatie met een elektrische pomp meerdere SUPS achter elkaar oppompen. Wij vinden persoonlijk een powerbank handiger dan een e-pomp met geïntegreerde accu aangezien je niet de hele tijd zo een zwaar gewicht hoeft mee te nemen. Want deze powerbank is lichter dan een pomp waarbij de accu al in de pomp zit en je kan er ook nog voor kiezen om de powerbank niet mee te nemen wanneer je hem niet nodig hebt. Het hangt er dus echt vanaf wat je voorkeur is. Wil je een geïntegreerde accu of een losse meeneembare accu?

Diverse volumestromen

Vrijwel elke elektrische pomp heeft een andere volumestroom (liter lucht per minuut). Je hebt zelfs pompen die 2 volumes toepassen tijdens het pompen zoals de Nalu pomp. In het begin (wanneer er vrijwel geen tegendruk is) geeft hij een hoog volumestroom. En wanneer hij tegendruk krijgt (het laatste gedeelte) dan schakelt hij over naar een lager volumestroom. Op deze manier is je Stand Up Paddle Board het snelst opgepompt en heb je de minste kans op oververhitting van de pomp.

Wij bevelen aan om voor een e-pomp te gaan met een hoog volumestroom, en het liefste een pomp die op het laatste stuk overschakelt naar een lager volumestroom. Dit kost namelijk een stuk minder tijd en zo houd je meer tijd over om te suppen!

Handpomp of elektrische beste SUP pomp?

Nu we hierboven hebben uitgelegd wat een handpomp is en wat een elektrische pomp is kunnen we gaan kijken wat de beste optie is. Wij vinden persoonlijk een elektrische pomp het beste aangezien je hier de minste energie aan kwijt bent. Ook kan je dankzij de elektrische pomp nog andere dingen tijdens het pompen voorbereiden. Een handpomp is in dat opzicht gewoon een stuk minder ideaal. Een handpomp is daarentegen wel een stuk goedkoper (afhankelijk van het type). En bij alle boarden die wij verkopen in onze webshop word al een handpomp bijgeleverd. Een elektrische pomp is dus puur een luxe artikel, behalve als je fysiek niet in staat bent een board handmatig op te pompen. Als je de bestedingsruimte hebt om een elektrische pomp aan te schaffen dan bevelen we dit zeker aan aangezien je meer plezier zal hebben van je SUP tocht!

Alternatieve optie: ventiel adapter

red paddle ventiel adapter

Alternatief SUP pomp: Red paddle ventiel adapter

Er is ook nog een laatste extra optie en dat is een ventiel adapter. Een ventiel adapter kan je aansluiten op je compressor of fietspomp. De andere kant gaat in je SUP Board. Op deze manier kan je heel goedkoop een SUP pomp hebben. Ook al is de fietspomp niet aan te bevelen aangezien dit een stuk langzamer gaat. Maar als je puur voor de beste budget keuze wilt gaan dan is een ventiel adapter ideaal. En als je een compressor thuis hebt en je je SUP altijd thuis oppompt dan is hij al helemaal ideaal aangezien dat super snel gaat!

De Red Paddle ventiel adapter is op ieder apparaat te gebruiken dat gebruik maakt van een schrader systeem. Dit systeem is hetzelfde systeem als op een algemene fietspomp zit. Bekijk de foto rechts om te zien hoe de adapter eruit ziet.

Onze favoriete beste SUP pomp

de beste sup board pomp

Onze favoriet: Nalu elektrische SUP pomp

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een elektrische pomp. Maar welke elektrische pomp vinden wij nou persoonlijk het beste? Dat is zonder twijfel de Nalu pomp, deze pomp is ideaal. Hij blaast je SUP binnen enkele minuten op en doet dit ook nog eens met 2 aparte volumestromen. Hij heeft een LCD scherm waardoor je gemakkelijk de PSI kan instellen en de voortgang van het oppompen kan zien. Ook vinden wij het ontwerp zeer mooi, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

Onze favoriete SUP pomp accessoire(‘s)

De Nalu elektrische pomp bevat zelf geen geïntegreerde accu. Maar wat wij altijd doen is de Star Pump powerbank meenemen zodat we niet afhankelijk zijn van de 12volt aansluiting van een auto. Deze powerbank kan tot wel 7 SUPS op één lading oppompen, ideaal voor als je met vrienden of vriendinnen gaat! Benieuwd naar hoe de Nalu elektrische pomp eruitziet? Bekijk dan de foto rechtsonder. Ook vinden wij de Red Paddle Silent Air Remover zeer handig. Wanneer er mensen op het terras zitten of voorbij lopen irriteren ze zich niet aan ons wanneer wij de SUPS leeg laten lopen. En het is ook een stuk fijner voor je oren aangezien de Silent Air Remover het geluid sterkt dempt.

 

Na het lezen van deze blog ervan overtuigd om een elektrische SUP Board pomp aan te schaffen maar weet je nog niet welke? Bekijk dan vooral onze elektrische SUP pomp kopen adviesgids. Wij zijn niet alleen dealer van Nalu pompen maar ook van Star Pump pompen. Wil je meer over de Star Pump pompen weten? Lees dan vooral ons artikel over Star Pump hier.

Suppen Scheveningen

Waar suppen in Scheveningen?

Scheveningen herken je vooral aan de pier die over het water heen is gebouwd. Het Den Haagse gedeelte, Scheveningen, bevat een aantal leuke Stand Up Paddle Boarding locaties. Wij hebben de 2 beste SUP locaties in een overzicht gezet. Bekijk het overzicht hieronder.

1. Suppen strand van scheveningen

Het strand van Scheveningen is een leuke opstap plek om relaxed het water in te kunnen lopen vanaf het strand. Ook is het een ideale locatie om een pauze te kunnen houden van je SUP tocht. Let alleen wel op met het suppen in zee gebieden. Dit vergt namelijk wel extra veiligheidsmaatregelen zoals onder andere een leash. Één van de belangrijkste tips die we je kunnen meegeven is dat je alleen op zee supt als je een ervaren supper bent. Alle andere belangrijke tips voor het suppen op zee kun je in onze Suppen op zee blog vinden.

2. Suppen Haringkade

De Haringkade in Den Haag is een leuke plek om met een stads gevoel te kunnen suppen. Het water ligt namelijk naast het stadse gedeelte van Scheveningen. Als je het leuk vind om door kleine stukke wateren te suppen dan is dit de ideale plek!

Kaart: Suppen Scheveningen

In de onderstaande kaart bevinden zich de bovengenoemde ‘suppen Scheveningen’ locaties. De locaties worden met een blauw sup/surf icoontje aangegeven.

Voor het suppen op zee bevelen wij een SUP Board aan met een korte neus, een allround SUP zal dus ideaal zijn voor deze gelegenheid. Ook zal een allround SUP Board goed kunnen manoeuvreren tussen de kleine wateren binnenin de stad. Nog niet zoveel ervaring met suppen? Overweeg dan om een Stand Up Paddle les te nemen bij een lokale sup school als Solbeach.

Ook geïnteresseerd in andere top Stand Up Paddle Boarding locaties binnen Nederland? Bekijk dan hier alle beste SUP locaties van Nederland.

Beste Fanatic Sup Boarden

In deze blog hebben we onderzoek gedaan naar het merk Fanatic. In het onderzoek hebben we rekening gehouden met de volgende hoofdvraag: wat zijn de beste Fanatic sup boarden van dit moment? Bij dit onderzoek hebben we gekeken naar diverse categorieën die Fanatic SUP hanteert. Fanatic heeft namelijk sup boarden speciaal voor touring, voor het allround gebruik en sup’s voor op zee, deze worden ook wel wave supboards genoemd. De laatste categorie dat Fanatic hanteert is race.

Bekijk hier onder de beste Fanatic sup boarden van 2020.

De beste Fanatic touring sup boarden

Fanatic heeft touring sup boarden in hun assortiment in zowel opblaasbare als niet-opblaasbare varianten. De touring sup boarden zijn razend populair, dit komt omdat je overal in Nederland heerlijk lange tochten kan maken. Door de spitse neus glijd je nog beter door het water. Deze sup boarden zijn dan ook voornamelijk bedoeld voor vlak water. Er zijn natuurlijk ook touring sup boarden speciaal voor op zee.

Selectie Fanatic touring SUP Boarden

Bekijk hieronder onze selectie van de beste touring sup boarden voor vlak water:

 • Fanatic ray air premium: dit is een opblaasbaar touring sup board. Dit board is super sterk omdat hij dubbel laags is. Dit maakt het sup board extra stijf en stevig.
  Daarnaast is dit board in verschillende lengtes verkrijgbaar zodat elke gewichtsklasse er op kan suppen. De fanatic ray air premium word tegenwoordig ook als sup pakket aangeboden. Dat houdt in dat er een tas, leash en peddel bij zit. Deze sup pakketten hebben ze met sup peddels van 15% carbon maar ook met sup peddels van 35% carbon.
  De langste versie van de Fanatic Ray air premium is de 13’6 feet. Deze wordt ook veel gebruik om te gaan suppen met de hond.
 • Fanatic pure air touring: dit is het budget model van Fanatic. Hij is extra licht omdat bij niet dubbel laags is.
  Dit model is al vanaf €609,- inclusief tas, pomp en peddel verkrijgbaar. Het mooie van dit sup board is dat deze ook net als het premium sup board ook te verkrijgen is in twee lengtes.
  Er is een pure air touring 11’6″ en 12’6″. De fanatic pure air touring 12’6 heeft dan ook meer volume en is daardoor ook stabieler.
 • Fanatic Ray Touring LTD: dit is een hardboard touring sup board, het voordeel van de Fanatic ray touring LTD is dat je hem niet hoeft op te blazen. Dit is een lichtgewicht touring sup board. Doordat deze niet opblaasbaar is, is hij veel stijver. Deze stijfheid resulteert in een beter glijvermogen over het water. Van dit model is ook een goedkopere versie. Dat is de Fanatic Ray touring LTD, deze is iets zwaarder ten opzichte van de ray touring LTD.

beste budget sup board van 2020

Uit dit onderzoek is gebleken dat de Fanatic pure air touring sup één van de populairste sup boarden van Fanatic is. Daarnaast is het ook nog eens het beste budget sup board van 2020. Zie foto rechts om het pakket te zien. 

 

 

De beste Fanatic allround sup boarden

De allround sup boarden van Fanatic worden zowel op vlak als zee wateren gebruikt. Hoe korter de sup hoe fijner het is om een golf op zee te pakken. Hoe langer de sup hoe fijner het is om een tochtje op vlak water te suppen. Bij het onderzoeken van de beste Fanatic allround sup boarden hebben we gekeken naar het gebruik van de meeste recreanten die hier in Nederland suppen.

Selectie Fanatic Allround SUP Boarden

Bekijk hieronder onze selectie voor de beste allround sup boarden van Fanatic.

 • Fanatic fly air premium: het meest perfecte allround sup board dat er is. Hij is in diverse maten verkrijgbaar. Deze uitvoering stand up paddle boarden zijn extra stijf, omdat dit type ook dubbel laags is. Gebruik je het supboard bijvoorbeeld meer op vlak water, dan is het verstandig om de langste versie te nemen. In Nederland word er voornamelijk gesupt op vlak water.
 • Fanatic pure air: de pure air is het budget sup board van de fly air. Dit board is perfect voor een beginnende supper. Dit sup board is ook in verschillende lengtes te verkrijgen.
  Hij is lichter, omdat hij uit één laag bestaat. Wil je (meer) gaan suppen? Dit is het perfecte allround SUP-Board voor de beginnende supper. Gezien dit één van hun meeste verkochte boarden is, hebben we hiervoor een speciale advies gids gemaakt. Bekijk de adviesgids hier.
 • Fanatic Fly air eco: Dit is een niet opblaasbaar allround sup board van Fanatic. Dit board is niet alleen populiar door zijn mooie uiterlijk, maar ook omdat hij perfect is voor de beginnende supper. Deze is ook in twee maten beschikbaar. Een hardboard kan aardig tegen een stootje, dit komt door het materiaal waar deze SUPS van zijn gemaakt. Als je de ruimte hebt om een niet-opblaasbaar SUP-Board op te bergen dan is dit het ideale board. Zowel voor jezelf als voor je gezin!

De beste Fanatic wave sup boarden

De wave sup boarden zijn de boarden van Fanatic speciaal gemaakt om op zee mee te kunnen suppen. Als je gaat suppen op zee wil je natuurlijk wel golven pakken. In dit onderzoek hebben we gekeken welke het meeste geschikt om een leuke golf mee te pakken. We hebben natuurlijk te maken met beginners maar ook gevorderde suppers. Daarom hebben we gekeken wat het meest verkocht is onze webshop.

Selectie Fanatic surf SUP Boarden

Bekijk hier onder onze selectie van de best verkochte Fanatic surf SUP Boarden:

 • Fanatic stubby air premium: dit is het opblaasbare wave sup board van Fanatic. Vanwege de lengte kan je perfect draaien en bewegen op de golven. Voor mensen tot 90kg is dit een perfect surf sup board
 • Fanatic Stylemaster: de Fanatic stylemaster is een composite sup board. Dit board is perfect voor kleine golven. Dit komt dan ook vooral omdat het een longboard is, dit maakt het makkelijker om de golf te pakken
 • Fanatic fly air premium: de fly air premium is een super stijf opblaasbaar sup board. Hij is in diverse lengtes verkrijgbaar. Kortom: het perfecte Stand Up Paddle Board voor elke type supper om in de golven mee te spelen!

De beste Fanatic race sup boarden

Het race suppen word telkens populairder. Er zijn diverse sup wedstrijden in Nederland en in het buitenland waar je aan mee kan doen zoals bijvoorbeeld het NK. Een race sup board wordt niet alleen voor het racen gebruikt, maar ook voor tour suppen. We hebben in dit onderzoek gekeken naar de snelste sup boarden van Fanatic. We hebben zowel inflatable als hardboards SUPS in dit onderzoek meegenomen.

Selectie Fanatic Race SUP Boarden

Bekijk hieronder onze selectie van de beste race sup’s van Fanatic.

 • Fanatic strike carbon: de strike carbon sup behoort tot een van de snelste race sup’s van de wereld. Dit is geen opblaasbaar sup board, deze is namelijk grotendeels gemaakt van carbon. Er bestaan 2 breedtes van dit sup board, afhankelijk van jouw sup kwaliteiten kies je de juiste breedte. Des te breder het board des te meer stabiliteit, des te smaller des te sneller.
 • Fanatic ray touring ltd: voor een stabieler race board is de ray touring LTD een perfect hardboard. Hij is licht en net wat stabieler dan het fanatic strike race board.
 • Falcon air 14 feet: de falcon air 14 feet is de opblaasbare variant van de Fanatic strike. Ondanks dat hij opblaasbaar is, is hij super sterk en stijf. Dit zorgt er voor dat hij heel erg snel is. Ook deze SUP is in 2 breedtes te verkrijgen. Afhankelijk van jouw stabiliteit en kwaliteiten kan je de juiste breedte kiezen.

Conclusie

Fanatic sup boarden behoren tot de beste Stand Up Paddle Boarden van de wereld. Voor elk doeleind heeft Fanatic het juiste sup board voor jou.
Daarom is het goed om te kijken naar wat je precies wilt gaan doen met suppen en wat je doelen hierbij zijn. De opblaasbare sup boarden zijn ver weg de meeste verkochte sup boarden in Nederland. Iedereen kan deze sup boarden gemakkelijk opslaan wegens de compactheid. Tegenwoordig hoef je deze sup boarden ook niet meer op te pompen met de hand. Deze kan je namelijk makkelijk en snel op pompen met een elektrische sup pomp. Met onze selectie van de beste sup boarden van Fanatic kunnen een hele boel mensen mee uit de voet.
Wil je meer weten over het aanschaffen van een opblaasbare sup board en/of advies inwinnen over Stand Up Paddle Boarden? Bekijk dan vooral onze adviesgids, sup board kopen en opblaasbare sup board gids.

5 belangrijke tips als je gaat suppen tijdens de corona uitbraak

Op het moment zijn de sportscholen dicht in verband met de corona uitbraak. Gelukkig mogen we nog wel buiten suppen. Onze webshop en onze sup verhuur is nog steeds open. We merken dat mensen graag buiten willen sporten en dus ook Stand Up Paddle Boarden. Wij vinden het belangrijk dat dit op een gezonde en veilige manier gebeurd. Gezien de actuele situatie hebben wij 5 belangrijke tips als je gaat suppen tijdens de corona uitbraak opgesteld. Hierbij hebben we gekeken naar wat de richtlijnen zijn van het RIVM. Bekijk de 5 belangrijkste tips voor het suppen tijdens corona (covid-19) hieronder:

1. Ga alleen suppen als je je goed voelt

Het is natuurlijk belangrijk dat je alleen gaat suppen als je gezond bent. Hiermee bedoelen we dat je niet gaat suppen als je verkouden bent of telkens moet hoesten. We moeten erg voorzichtig omgaan met de richtlijnen, zodat we niet iemand anders met het corona (covid-19) virus besmetten. Blijf dus thuis bij verkoudheidsklachten.

2. Zorg er voor dat je handen en peddel helemaal ontsmet zijn

Je wilt natuurlijk dat alles bacterie vrij is, zodat je het covid-19 virus niet kan overdragen. Dit kan je heel makkelijk doen, door bijvoorbeeld een doekje dettol te gebruiken om alles te desinfecteren. Laat anderen dan ook niet jou peddel of andere SUP uitrusting gebruiken om de overgang van bacteriën zo veel mogelijk tegen te gaan.

3. Zorg voor voldoende afstand tijdens het suppen

Zorg voor minimaal 1.5 meter afstand tussen elkaar als je met zijn tweeën gaat suppen. Met de juiste afstand kan je elkaar niet besmetten.

4. Ga niet met een grote groep suppen

Het is niet verstandig om in een grote groep te suppen. We raden je dan ook aan om alleen te gaan. Op deze manier zorgen we er met zijn allen voor dat er zo min mogelijk nieuwe besmettingen komen.

5. Zoek een rustige omgeving om te gaan suppen

Het is juist nu belangrijk om niet de drukte op te zoeken. Dus zoek een rustige locatie waar je kan suppen zonder dat je met iemand in aanraking komt. Bekijk hier onze aangeraden locatie’s. Als je echt een sup tocht gaat suppen is het ook belangrijk om het juiste sup board op deze tocht mee te nemen.

Buiten suppen en bewegen is super gezond, maar het is nu echt belangrijk om te zorgen dat iedereen aan de juiste richtlijnen voldoet. We willen namelijk niet een paar weken binnen zitten met een lockdown. Dus veilig suppen is erg belangrijk. Voor meer tips over veilig suppen bekijk onze andere blog. Houd je goed aan de 5 belangrijkste tips als je gaat suppen tijdens de corona uitbraak.

Suppen Groningen

Waar suppen in Groningen?

Groningen is een bekende plek om te suppen, en dat is niet voor niets. Er zijn namelijk mooie/leuke locaties te vinden om SUP tochten te maken. In het onderstaande overzicht lichten we de 3 beste Stand Up Paddle Boarding locaties van Groningen uit.

1. Suppen Hoornsemeer

Het Hoornsemeer is een leuk gelegen SUP locatie dat 5km van de binnenstad af ligt. Het Hoornsemeer word zowel omringd door gebouwen al bebossing. Het is een unieke SUP Boarding plek waar je een leuke toch kan afleggen.

2. Suppen Groningen stad

De stad van Groningen bevind zich veelal aan het water. Dankzij het vele water en de laagliggende huizen/het centrum is het een ideale plek om een leuke tocht te maken. Aangezien de binnenstad altijd een groter risico is qua veiligheid met langsvarende boten en dergelijke bevelen wij aan om alleen in de binnenstad te suppen met veel ervaring. Het is dan ook heel belangrijk om alle basistechnieken van het suppen goed onder de knie te hebben voordat je je op deze wateren kan bevinden. Ook een goede optie is om mee te gaan met een organisatie als SupExperience om zo toch veilig de binnenstad door te kunnen peddelen met begeleiding.

3. Suppen Schildmeer

Het Schildmeer is een relatief groot meer dat zowel door huizen, recreatie als bomen omringd word. Als je een lang(ere) tocht wilt suppen in groningen dan bevelen wij het Schildmeer zeker aan. Ook bevind er zich een strand aan het meer waar je eventueel kunt uitrusten/pauze houden.

Kaart: Suppen Groningen

In de kaart hieronder bevinden zich alle bovengenoemde locaties. De locaties zijn aangegeven met een blauw surf/sup icoontje.

Een touring sup board is het ideale supboard om op Groningse wateren mee te suppen. Een touring SUP bied namelijk veel comfort. Ook kan je er met lagere snelheden nog steeds comfortabel op staan zonder dat je je te druk hoeft te maken om je gewicht. Heb je nog geen touring SUP? Bekijk dan onze aankoop gids voor Stand Up Paddle Boarden om zo tot het ideale board voor jou te komen!

Wil je ook van de andere top locaties in Nederland genieten? Bekijk dan onze blog over de beste SUP locaties in Nederland.

Suppen Amsterdam

Waar suppen in Amsterdam? 

Één van de meest bekende plekken om te suppen is Amsterdam. Je zou het misschien niet denken maar je kan leuke Stand Up Paddle tochten maken in Amsterdam. Amsterdam bied niet alleen grachten maar ook meren en plassen. Wij hebben de 3 beste SUP Boarding plaatsen van Amsterdam in het onderstaande overzicht gezet.

1. Suppen Grachten Amsterdam

Op plek 1 van de beste SUP locaties in Amsterdam staan de Amsterdamse grachten. De grachten bieden een avontuurlijke route. De grachten bevinden zich natuurlijk dan ook in het midden van Amsterdam. Omdat je op het SUP Board staat heb je een mooie hoogte om tijdens je tocht zoveel mogelijk van de binnenstad van Amsterdam te zien. Ook zal de route je nooit vervelen, er zijn genoeg bochten en bruggen.

Je kunt door de grachten peddelen met begeleiding van een organisatie zoals Be There Events. Maar je kunt het natuurlijk ook met een eigen SUP Board doen.

Let alleen wel op dat er veel boten varen en de grachten van Amsterdam niet geheel ‘fris’ te noemen zijn. Hierom bevelen we ook alleen de grachten aan ervaren suppers aan, zowel voor de veiligheid als de hygiëne

2. Suppen de Nieuwe Meer

Op plek nummer 2 bevind zich de Nieuwe Meer. Laat je niet verwarren door de naam, de Nieuwe Meer is namelijk niet nieuw, dit is alleen de naam van het meer. De Nieuwe Meer is een smal meer ten zuidwesten van Amsterdam. Het is een prachtige locatie om te suppen, je word zowel omringd door bomen als infrastructuur. Er ligt zelfs een klein strandje aan gelegen waar je kan opstappen en een pauze nemen.

3. Suppen Sloterplas

Op de laatste plek, nummer 3, hebben we de Sloterplas. De Sloterplas is een stukje plas waar je een leuke tocht kan afleggen. Ook dit stuk water word omringd door bomen en infrastructuur. Je kan gemakkelijk bij het strand opstappen, de Sloterplas is een zekere aanrader tijdens de zomerdagen! Heb je zelf geen Stand Up Paddle Board maar wil je wel graag suppen op de Sloterplas? Watersportcentrum Sloterplas verhuurt SUP Boarden aan recreanten, neem vooral een kijkje op hun website.

Kaart: Suppen Amsterdam

Op de Google Maps kaart hieronder bevinden zich de desbetreffende SUP locaties aangegeven met een surf/sup icoon. Je kan bij de locaties kiezen om een sup board te huren bij de lokale SUP verhuur of om met je eigen Stand Up Paddle Board te water te gaan.

Wil je graag met je eigen SUP Board het water op bij deze 3 top locaties in Amsterdam? Dan bevelen wij een touring sup board aan. Met een touring supboard kan je met het meeste comfort lange tochten afleggen terwijl je ondertussen kan gaan sightseën. Kom je er niet uit welk touring sup board het beste bij jou past? Bekijk dan vooral onze supboard aankoopgids.

Niet alleen geïnteresseerd om te suppen in Amsterdam maar ook op andere locaties in Nederland? Bekijk dan ook de top 5 SUP locaties van Nederland.

Aankomende dagen vindt je de beste black friday deals voor een supboard bij ISUPCENTER.NL

Tegenwoordig zijn de Black Friday deals niet alleen op vrijdag meer. Momenteel is er ongelofelijk veel animo voor scherpe Black Friday aanbiedingen in het SUP segment. Net als bol.com zullen wij ook niet alleen op Black Friday deals hebben maar de gehele week!

Bekijk de bol.com Black Friday SUP acties hier.

Gezien wij een supboardshop zijn die ons volledig richten op het suppen, zullen wij de gehele week scherpe prijzen voeren voor geselecteerde SUP artikelen op de Black Friday Sale pagina.

Beste black Friday deals voor  supboards:

1. Fanatic pure air 10’4 + peddel starterspakket
2. Moai 10’6 allround sup + peddel + leash – Starterspakket
3. Red Paddle Voyager Supboard pakket

Beste Black Friday deals voor supboard accessoires:

1. Nalu elektrische sup pomp
2. Red PaddleSilent Air Remover
3. Red Paddle Ventiel Adaptor voor compressor 

SUP BOARD AANBIEDING

Momenteel zijn er vele SUP Board aanbiedingen. De sup board aanbieding sets verschillen vanaf €100,- oplopend tot wel €700,-
Wij hebben onderzoek gedaan naar zowel goedkopere sup boarden als duurdere sup boarden. Met goedkopere supboarden bedoelen we boarden onder de €300,- en met duurdere bedoelen we stand up paddle boarden boven de €500,-. We hebben onderzoek gedaan naar wat nou precies de verschillen zijn. In dit onderzoek hebben we onder andere de stijfheid, stabiliteit en afwerking meegenomen.

Wat belangrijk is om te weten is dat er grote verschillen zijn tussen de goedkopere en duurdere supboarden. Daarnaast zijn er ook veel verschillende SUP boarden en eigenschappen. Bekijk onze onze advies gids voor meer informatie.

Hieronder vind je het resultaat van het onderzoek en de conclusie:

Goedkope sup boarden

We hebben hier onder de kenmerken van een goedkope sup board aanbieding op een rij gezet:

 • Single layer: deze boards zijn gemaakt van 1 laag pvc, dus gevoeliger om lek te gaan
 • Stijfheid: goedkope sups zijn minder stijf. Deze boarden zakken door wanneer je met het board op het water staat. Dit geeft veel weerstand op het water tijdens het peddelen, het kost hierdoor veel energie om vooruit te komen
 • Afwerking: de afwerking van het board is minder

Duurdere sup boarden

Onderstaande kenmerken maken de duurdere supboarden ook de betere SUP Boarden.
Bij de betere kwaliteit supboarden, zijn de supboard aanbiedingen te vinden vanaf €500,-.
Wij hebben de belangrijkste kenmerken van een betere sup aanbieding op een rij gezet:

 • Double layer: de duurdere SUPS zijn gemaakt van 2 lagen pvc, dit maakt deze boarden super sterk
 • Stijfheid: deze boarden kun je tussen twee kratten zetten en zullen nog steeds niet doorzakken. Hierdoor is het comfort bij het suppen vele malen hoger en heb je dus meer Stand Up Paddle Boarding plezier
 • Kwaliteit: deze boarden en eventuele accessoires zijn met uiterst precisie gemaakt wat resulteert in een goede totale kwaliteit

Conclusie

Onze conclusie is dat betere sup boarden vaak dubbel laags zijn. Goedkoop is in dit geval dan ook meestal duurkoop, dit komt namelijk door dat vele budget sup boarden enkel laags zijn. Dit gaat ten kosten van de stijfheid, stabiliteit en snelheid van de sup boarden. Een budget stand up paddle board zal je dus minder plezier aan overhouden. Je zult namelijk merken dat je voeten altijd onder water staan en het sup board te flexibel is en dus zal (door)buigen. Hierdoor zal je dus minder balans hebben en minder makkelijk snelheid kunnen maken en behouden. Deze minpunten van de budget SUPS zullen ervoor zorgen dat je met minder plezier zal kunnen suppen.

Duurdere sup boarden zijn echter stijver en stabieler, dit zorgt voor veel comfort en gemak. Je hebt hierdoor veel meer SUP plezier! Het is dan ook beter om een duurder sup board in de aanbieding te vinden dan een budget supboard. Je zal een duurder SUP Board niet alleen langer kunnen gebruiken maar je zal er ook op zowel de korte als lange termijn veel meer plezier aan beleven.

Wil je meer weten over de algemene kenmerken van sup boarden? Bekijk dan vooral onze kennisbank. Wil je een SUP Board kopen en weet je niet waar je op moet letten? Bekijk dan vooral deze blog over de belangrijkste aandachtspunten.

Let er dus op dat goedkoop in dit geval vaak duur koop is. Wij hebben diverse stand up paddle aanbiedingen en de meeste boards zijn zelfs ook nog bij ons te testen. Ook schrijven wij reviews van de SUPS die op onze webshops te vinden zijn, zo hebben wij ook een review van de Red Paddle 10’6 gemaakt. Bekijk de review hier.

Bekijk hier onze SUP aanbiedingen.