Suppen In Koude Temperaturen: De 5 Beste Accessoires

Als je gaat suppen in koude temperaturen dan is het belangrijk dat je er goed op voorbereid bent. In dit uitgebreide blog lichten wij de 5 beste accessoires voor het suppen voor in koude temperaturen uit.

wetsuit voor suppen

Mistral wetsuit

1. Wetsuit

Een wetsuit is onmisbaar voor wanneer je met koude temperaturen gaat suppen. Een wetsuit zorgt er namelijk voor dat je zowel buiten als in het water op een veilige lichaamstemperatuur blijft. Let bij de aankoop van een wetsuit op van welk materiaal de wetsuit is gemaakt en welke dikte het wetsuit van gemaakt is. Dit maakt namelijk veel verschil voor de warmte die je behoudt binnen het pak.

waterschoenen voor suppen met koud weer

Ion waterschoenen

2. Waterschoentjes

Ook waterschoentjes zijn onmisbaar bij het suppen in koude temperaturen. Als je geen waterschoentjes aandoet dan zullen je voeten koud worden en kan je het gevoel in je voeten verliezen. En dat wil je natuurlijk niet!

Net zoals bij wetsuits heb je ook diverse soorten waterschoenen. Je hebt waterschoenen die puur bedoeld zijn om je tegen de bodem van de zee te beschermen (word vooral in het buitenland gebruikt) en je hebt waterschoentjes die bedoeld zijn om je warm te houden. De laatst benoemde waterschoenen zijn belangrijk voor het suppen met koud weer. Let bij de aankoop op dat je diverse soorten materialen en diverse soorten diktes hebt, dit heeft veel invloed op de warmte van de schoen.

3. Leash

Een leash is super belangrijk aangezien een leash je veilig houd. En wanneer je supt als het koud is dan kan een leash belangrijker zijn dan je denkt. Door het koude water kan het namelijk zo zijn dat je niet zo goed kan functioneren als normaal. En als je dan geen leash om hebt en je board wegvaart dan kan het een gevaarlijke situatie worden. Zorg er dus altijd voor dat je met suppen met koud weer een leash om hebt, en natuurlijk ook met warm weer op zee, ruig water, rivieren etc.

4. Waterfles/thermoskan

Een waterfles of thermoskan is in het algemeen al belangrijk om mee te nemen aangezien je je goed moet hydrateren tijdens het suppen. Maar met warm water kan een speciale waterfles of thermoskan je ook opwarmen als je er warme thee of koffie in doet.

Op deze manier heb je zowel een heerlijk relaxend drankje als een drankje dat je warm houd.

5. Drybag

Een drybag is ook één van de meest onmisbare accessoires voor wanneer je het water op gaat met koud weer. Een drybag zorgt er namelijk voor dat alle spullen binnenin de tas droog en veilig blijven. Zo kan je droge kleding, een handdoek, je mobiel, sleutels en zelfs je thermoskan in de waterdichte tas kwijt en op deze manier al je spullen veilig/droog houden.

Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze top 10 SUP accessoires blog.

Beste Elektrische SUP Pompen

Een elektrische SUP Board pomp is bijna niet weg te denken bij het kopen van een opblaasbaar sup board. Maar de keuze kan soms lastig zijn aangezien er diverse soorten e-pompen zijn. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de beste elektrische SUP pompen van dit moment:

1. Star Pump 9

De star Pump 9 is echt een geweldige e-pomp, het grote voordeel is dat deze op een geïntegreerde accu werkt. De accu kan thuis op je lichtnet of in de sigarettenaansteker (12 volt) van je auto worden opgeladen. Dit maakt de accu volledig portable, hierdoor kan hij overal gemakkelijk mee naartoe genomen worden. Deze pomp kan niet alleen pompen, maar zelfs je telefoon opladen! Er zitten namelijk 2 USB aansluitingen op de pomp. Daarnaast is hij zelfs voorzien van licht. Dit is ideaal voor wanneer je in de avond wilt gaan Stand Up Paddle Boarden. De Star Pump 9 kan je SUP opblazen tot wel 16PSI! Ook als je een SUP Board hebt dat tot 20PSI kan is de Star Pump 9 nog steeds ideaal. Een SUP Board mag namelijk tijdens warm weer nooit tot zijn maximale opgepompt worden, 16PSI is dan dus perfect. Door de warmte zet je sup board namelijk uit en zal het aantal PSI’s automatisch vanbinnen oplopen. Je kan met de Star Pump 9 elektrische SUP pomp tot wel 3 supboarden achter elkaar oppompen op één accu lading.

 

 

2. Star Pump 8

De star pump 8 is ook een geweldige suppomp, deze heeft alleen geen geïntegreerde accu. Het grote voordeel van deze pomp dat hij heel makkelijk aangesloten kan worden aan de sigaretten aansteker van je auto. De pomp is van lichtgewicht en compact formaat waardoor je hem super gemakkelijk meeneemt. De star pomp 8 behoort tot één van de beste 12volt sup board pompen die er zijn. De sup pomp is voorzien van een duidelijk LCD scherm waarmee hij de druk in PSI of bar weergeeft. De pomp stopt automatisch met pompen als hij de door jou ingestelde PSI of bar heeft bereikt. De Star Pump 8 heeft ook een optie om er een powerbank aan te koppelen, hierdoor heb je alsnog een volledig draadloze pomp. En het voordeel van de Power Bank is dat hij altijd gemakkelijk te vervangen is!

 

 

 

3. Star Pump 7

De star pump 7 komt op de derde plek. Dit is de iets mindere luxe variant van de Star Pump 8. Deze heeft namelijk geen LCD scherm en het stroomvolume (de opblaas snelheid) is net wat minder als bij de Star Pump 8 waardoor het op pompen van je supboard iets langer duurt.
Ook de Star Pump 7 bevat net zoals de Star Pump 8 geen geïntegreerde accu maar is wel gemakkelijk aan te sluiten op de sigarettenaansteker van je auto. Ook deze pomp is te combineren met de Star Pump powerbank om hem volledig onafhankelijk van een stroombron te kunnen gebruiken.

 

 

Vond je dit blog interessant over de beste elektrische SUP pompen en wil je meer weten over deze unieke elektrische pompen van het merk Star Pump? Bekijk dan vooral ons artikel over de Star Pump SUP Board pompen.

SUP Board 120 kg: Welke SUP Boards Zijn Geschikt?

Wij merken uit onze ervaringen dat het soms moeilijk is voor zwaardere mensen om het juiste SUP board te vinden. Ook horen we vaak dat mensen het juiste SUP Board zoeken om met hun kind of hond op te gaan, maar dit niet gemakkelijk kunnen vinden. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we onderzoek gedaan naar welke SUP boarden geschikt zijn om maximaal 120 kg te dragen en ook gelijk naar welke sup boarden geschikt zijn om meer als 150kg draagvermogen te kunnen dragen.

Belangrijk is om te weten wat je eigen gewicht is plus het gewicht van je kind en/of hond. Dit is een belangrijke factor in de keuze voor jou nieuwe SUP Board.

De beste keuze voor een SUP board voor maximaal 120 kg.

Deze supboarden zijn geschikt voor een zwaarder persoon, maar tegelijkertijd ook voor een volwassen persoon in combinatie met een hond of kind.

Deze type boarden kunnen maximaal een draaggewicht van 120 kg hebben. Dit zijn dan ook perfecte sup boarden voor beginners.

Als je geen natte voet wilt hebben tijdens het suppen of de kwaliteit van het board niet ten nadelen wilt doen, geven wij als tip mee om 20kg onder het maximaal aangeraden draagvermogen van het SUP board te zitten. Zo kom je namelijk niet boven de grens en zal je SUP optimaal blijven presteren.

Red paddle 10’8 Ride beste keuze voor een 120kg SUP Board

De Red Paddle 10’8 Ride is zonder twijfel de beste keuze voor een SUP Board met een maximaal draagvermogen van 120 kilogram. Dit board is zeer stabiel en wendbaar dankzij zijn hoge volume en compacte vorm.

Dankzij zijn goede stabiliteit is dit board zeer geschikt voor de beginnende supper. Dit is een heerlijk board om je eerste SUP kilometers mee te maken en de technieken mee onder controle te krijgen.

Het Red Paddle 10’8 Ride board wordt in een zeer compleet pakket geleverd waardoor je direct het water op kan!

De beste keuze voor een SUP board met een draaggewicht van 150kg.

Dit zijn sup boarden met het meeste draag gewicht, namelijk tot 150 kg. Deze SUPS zijn perfect voor personen die zwaarder zijn en/of volwassenen die met een zwaardere hond of kind op de plank willen gaan staan.

 

Let op: er is een groot verschil tussen allround en touring sup boarden, wil je er meer over weten? Bekijk dan onze aankoopgids.

Moai 11 allround beste keuze voor een 150kg SUP Board

Het Moai 11 allround SUP Board kan verbazingwekkend veel gewicht dragen voor zo een compact Stand Up Paddle Board, namelijk 150kg. Dit hoge draagvermogen in combinatie met de stabiliteit en spits gevormde neus zorgt voor een unieke SUP ervaring. Dit maakt de Moai 11 allround de beste keuze voor een sup board dat een draagvermogen kan hebben tot en met 150 kilogram.

Dit unieke 11 feet lange SUP Board van Moai dat 150kg kan dragen wordt ook nog eens in een zeer compleet en scherp geprijsd pakket geleverd, ideaal dus!

 

Bonus: Beste keuze voor een SUP board voor meerdere personen

Er zijn niet veel Stand Up Paddle Boarden voor meerdere personen op de markt. Maar toch is er wel vraag naar. Om deze reden hebben wij een meer-persoons SUP Board in dit onderzoek meegenomen. Een meerdere persoons SUP is een supboard waarmee je met zijn tweeën (of meer)op kunt staan. Dit maakt een twee-persoons sup super gezellig en 2 keer zo leuk!

moai meerdere persoons sup board

Moai 12’4 Allround Family beste SUP voor meerdere personen

Het Moai 12’4 is net op de markt en nu al een hit bij de recreatieve suppers. Dit SUP Board van Moai maakt suppen met zijn tweeën zo leuk als het maar kan. Het board levert alles waar je naar vraagt, van stabiliteit tot aan snelheid, voor een 2-persoons SUP doet de Moai 12’4 het zonder twijfel goed!

En ook dit board van Moai wordt weer in een zeer compleet en scherp geprijsd pakket geleverd. Je kan dus direct met je vriend, vriendin of familielid het water op.

 

 

 

Ben je van plan je eerste SUP Board aan te schaffen? Bekijk dan vooral onze SUP aankoopgids voor beginners.

10 Goede Redenen Waarom Je Moet Beginnen Met Suppen!

10 goede redenen waarom je moet beginnen met suppen: Suppen blijft enorm populair. Nu er een corona crisis en intelligente lockdown is, merken we dat mensen willen bewegen en het liefst even buiten de deur zijn. We maken momenteel een grote stijging mee aan afname van supboarden in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dit komt dan ook vooral omdat je in steden als dit niet gauw je huis kan ontsnappen tijdens deze tijd. Maar met suppen kan dat dus wel aangezien dit niet verboden is en volledig veilig kan uit geoefend worden met voldoende afstand.

We hebben uitgebreid onderzocht waarom mensen het liefst gaan suppen, en al helemaal tijdens deze tijd. Lees hier waarom je nu een SUP board moet kopen!

We hebben de ‘top 10 goede redenen waarom je moet beginnen met suppen‘ hier onder uitgebreid omschreven:

1. Suppen is een sport die iedereen kan leren

Suppen is een hele toegankelijk watersport. Je hebt alleen maar een SUP board en peddel nodig om te leren suppen.
Met de juiste instructies kan je zo het water op. Wil je de juiste technieken leren? Dan raden we je aan om bij een SUP school les te nemen. Of om je in te lezen met een SUP technieken voor beginners blog.

beginnen met stand up paddle boarden

2. Suppen is goed voor de geest

Omdat je heerlijk op het water aan het peddelen bent in een rustige omgeving, zorgt suppen ervoor dat je nergens anders meer aan denkt dan het moment zelf. Suppen is dan ook zonder twijfel ‘ontspannend’ te noemen:

3. Suppen werkt ontspannend

Suppen is niet alleen goed voor de geest, maar ook voor de totale ontspanning van je gehele lichaam en geest. Voor het soepel houden van je gewrichten en spieren is suppen dan ook zeker aan te raden!

10 goede redenen waarom je moet beginnen met suppen

4. Suppen is een complete work-out

Het mooie van stand up paddle boarden is dat je heerlijk buiten aan het sporten bent. Bij het suppen gebruik je meer als 95% van je spieren! Zelfs tijdens een lange tocht gebruikt je een hele boel spieren.

Wanneer je puur aan je conditie wilt werken dan is een race SUP Board zeker aan te raden. Wanneer je een gevorderde supper bent dan kan je een race SUP zowel voor racen als touren gebruiken. Tip: neem een breder race SUP Board als je van plan bent lange tour tochten te gaan maken. Dit geeft een stuk meer comfort.

Naast het racen met een SUP kan je ook diverse trainingen of work-outs op je sup board doen. Denk hierbij aan een interval sprint en/of op drukken. Zelfs yoga is mogelijk op een sup. Wil je meer weten over het uitoefenen van yoga op een Stand Up Paddle Board? Bekijk dan vooral onze yoga op een SUP plank blog.

Ga je liever niet naar de sportschool en houd je vooral van buiten sporten? dan is Stand Up Paddling zonder twijfel de juiste sport voor jou!

5. Suppen kan overal waar water is

Het leuke van stand up paddling is dat je overal kan suppen waar water is. Men kan rivieren, zeeën en mooie plassen op zoeken om te gaan paddle boarden.

Handig om te weten: er bestaan ook SUP boarden die voor meerdere personen geschikt zijn. Het leuke hiervan is dat je samen met je partner, kind, vriend, vriendin of met je hond kan gaan suppen op één SUP board!

Ben je van  plan om te gaan suppen met je hond? Bekijk dan vooral onze belangrijkste tips voor suppen met je hond.

start je sup avontuur

6. Suppen kan alleen of in groepsverband

Een groot voordeel is dat je zelf kan bepalen of je heerlijk alleen een tochtje wilt maken of dat je juist gezellig met je vrienden, familie of collega’s het water op gaat.

We hebben in onze webshop diverse voordelige en complete SUP pakketten met een SUP board, peddel, leash en pomp in het pakket. Dankzij deze pakketten kan je direct het water op

7. Suppen is het perfecte dagje uit

Het leuke van suppen is dat je er een heerlijk dagje uit van kan maken met je vrienden, familie, team of zelfs bedrijf.
Je kan namelijk je eten en drinken makkelijk mee nemen op het sup board met een dry bag of een waterdichte koelbox speciaal voor op het SUP board.

8. Suppen kan heel het jaar door

Met de juiste SUP kleding kan je heel het jaar door suppen. In de zomer kan je lycra en/of een dun neopreen shirtje aan doen, dit beschermt je tegen de zon. Afhankelijk van de kou, kan je diverse diktes waterschoenen en/of wetsuits gebruiken om de temperatuur van je lichaam goed op pijl te houden.

suppen in de winter

9. Supboard voor elke gebruiker

Voor elke gebruiker is er wel een SUP Board te vinden. Je hebt namelijk diverse soorten SUPS, we zullen hieronder elke soorten benoemen:

 • Allround – ideaal voor beginnende suppers
 • Touring – ideaal voor de supper die lange tochten wilt maken
 • Race – wanneer je zo snel mogelijk wilt gaan dan is een race SUP ideaal. Let op: een race sup is alleen aan te bevelen aan gevorderden wegens het lastige niveau
 • Surf – wanneer je zowel wilt suppen als surfen met je supboard dan is een surf SUP ideaal

Ben je van plan een SUP Board te gaan kopen maar weet je nog niet welke het beste bij jou past? Neem dan vooral een kijkje bij onze SUP Board aankoopgids of SUP Board aankoopgids voor beginners

10. Een SUP board is zeer praktisch

Een Stand Up Paddle Board, en met name een opblaasbaar Stand Up Paddle Board is zeer praktisch. Je kan een inflatable supboard namelijk overal mee naartoe nemen aangezien je hem kan leeg laten lopen, oprollen en in een rugtas kan stoppen. Op deze manier kan je heel de wereld verkennen met je SUP Board. Een SUP Board mag zelfs mee in het vliegtuig!

Wil je het water op tijdens de Corona (Covid-19) crisis? Bekijk dan vooral eerst onze 5 belangrijkste tips voor het suppen tijdens de Corona crisis.

Vond je deze ’10 goede redenen waarom je moet beginnen met suppen’ blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze andere SUP blogs.

10 redenen om een red paddle co SUP board te kopen

Red paddle Co zijn SUPS behoren tot de sterkste SUP Boarden die er zijn. Dit is ook één van de redenen waarom wij Red Paddle op onze webshop  verkopen. Wij zullen in deze blog vertellen waarom Red Paddle de sterkste SUPS heeft en wij zullen ook 10 redenen opnoemen waarom jij een Red Paddle Co sup board moet kopen. We hebben onderzocht waarom Red Paddle Co de beste opblaasbare stand up paddle boarden maakt die er zijn. Ze hebben hun sup boarden op extreme wijzen getest, zoals geen ander sup board merk dat zou doen. Deze 10 testen behoren gelijk tot de 10 redenen waarom jij moet kiezen voor een Red Paddle Co opblaasbare sup board. Bekijk hier onder alle 10 redenenen om een Red Paddle Co SUP board te kopen.

1. Opblaasbaar stand up paddle board vs honden

Er word tegenwoordig heel veel gesupt met honden op het sup board. Aangezien de meeste sup boarden opblaasbaar zijn, moeten de stand up paddle boarden wel hond bestendig zijn. Wil je meer weten over je SUP zo veilig mogelijk te maken voor je hond? Bekijk dan onze top 5 populairste honden SUP accessoires. Daarnaast hebben wij ook onderzocht welke boarden het beste geschikt zijn om mee te gaan suppen met je hond.

2. Opblaasbaar stand up paddle board vs motor

Deze test met de motor, laat zien hoe stevig de Red Paddle Co sup boarden wel niet zijn.

3. Opblaasbaar stand up paddle board vs rugby spelers

Met deze extreme testen laat Red Paddle Co duidelijk zien, hoe sterk de sup boarden zijn. Deze test met rugby spelers, laat zien waar deze opblaasbare sup boarden tegen kunnen. Dit is nog een reden om dit sup board te kopen!

4. Opblaasbaar stand up paddle board vs ninja’s

De vierde reden om een opblaasbare sup board van Red Paddle Co te kopen is, dat ze echt tegen een stootje kunnen. Deze video geeft dit perfect weer.

5. Opblaasbaar stand up paddle board vs landrover

De sup boarden van Red Paddle Co worden op unieke wijzen getest. Hier laten ze wederom zien hoe sterk de sup boarden van Red Paddle zijn.

6. Opblaasbaar stand up paddle board vs paintball

Dit is misschien wel de meeste unieke test om een sup board mee te testen. Hier wordt het sup board van Red Paddle onder schot genomen met schoten van wel 289KM per uur. De sup boarden zijn bijna niet kapot te krijgen!

7. Opblaasbaar stand up paddle board vs zware auto band

Tot nu toe hebben de Red Paddle sup’s alles doorstaan. Deze test laat zien dat hij zelfs bestand is tegen een auto band van wel 120 kg!
De autoband word gelanceerd van wel 3,5 meter hoog.

8. Opblaasbaar stand up paddle board vs tractor

De red paddle sup’s zijn niet stuk te krijgen, hiervoor hadden we al een test met een motor. Dezelfde test word nu met een veel zwaardere tractor gedaan.

9. Opblaasbaar stand up paddle board vs laten vallen

Zelfs een goede val kan een Red Paddle SUP niet stoppen:

10. Opblaasbaar stand up paddle board vs grote graver

Dit is meeste extreme test die ooit gedaan is met een opblaasbaar sup board van Red Paddle. Deze test laat duidelijk zien waarom Red Paddle Co de beste opblaasbare sup boarden maakt die er zijn.

Conclusie

Red Paddle opblaasbare sup’s zijn zonder twijfel de beste opblaasbare sup boarden die er zijn. De bovenstaande filmpjes zijn 10 redenen om een sup board van Red Paddle Co te kopen. De sup boarden zijn super sterk, stijf en bijna niet stuk te krijgen. Red Paddle geeft dan ook tot wel 5 jaar fabrieksgarantie, de kwaliteit van het merk is echt hoogwaardig.
Red Paddle Co is het beste SUP merk en is dan ook zeker je geld waard!

Wil je meer weten over Red Paddle SUP boarden? Bekijk dan vooral ons aankoopadvies voor Red Paddle Co.   Wil je zeker weten dat je de juiste aanschaf doet? Bekijk dan ook vooral ons aankoopadvies voor SUP Boarden in het algemeen.

Opblaasbaar SUP Board Repareren Of Vervangen?

Een opblaasbaar SUP Board is een grote aanschaf. Als je opblaasbare SUP Board lekt raakt om welke reden dan ook dan wordt je daar logischerwijs niet blij van. Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor je inflatable SUP lek is en er zijn dan ook meerdere oplossingen voor. Maar moet je nou je opblaasbaar SUP Board repareren of vervangen?

sup board ventiel

Voorbeeld van een SUP Board ventiel

Oorzaken van een lekke SUP

Laten we beginnen met het opsommen van de oorzaken van een lekke SUP. Dit kan namelijk variëren. Bekijk de onderstaande opsomming voor de eventuele oorzaken:

 • Lek ventiel: wanneer je een lek ventiel hebt dan loopt de lucht langs je ventiel of het ventiel sluit niet meer goed af waardoor de lucht blijft doorlopen. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals: 1. Ouderdom: wanneer het board oud is dan kan op den duur het ventiel verslijten
  2. Te hoge druk: wanneer je je SUP Board boven het aangeraden max. PSI oppompt dan kan dit blijvende schade achterlaten zoals een kapot ventiel. Let dus altijd goed op de aangeraden PSI van je SUP!
  3. Het ventiel zit los: dit kan je gemakkelijk oplossen met een daarvoor bestemde ventiel sleutel die in een reparatieset te vinden is
 • Kapotte PVC laag: een inflatable SUP bestaat uit PVC wanneer de 1 of 2 lagen PVC (afhankelijk van het board, je hebt namelijk zowel single layer, double layer als fusion boarden) beschadigen en de SUP niet meer luchtdicht maakt/maken dan zal de sup met een hoge snelheid leeglopen. Ook hiervoor kunnen meerdere redenen zijn:
  rubber reparatielap

  Voorbeeld van PVC

  1. Versleten: na jaren aan intensief gebruik of het niet zorgvuldig om gaan met de SUP (lees: over de straat heen schuiven) kan/kunnen de pvc laag(en) slijten tot dat de SUP lek gaate
  2. Scherp voorwerp: zowel in het water als buiten het water kunnen er zich scherpe voorwerpen bevinden die je SUP lek kunnen maken. Let hier dus altijd goed op!
  3. Hondennagels: wanneer je regelmatig met je hond gaat suppen dan kunnen je hond zijn nagels je board beschadigen, uiteindelijk kan je board hier zelfs lek van raken. Het is dan ook belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om zowel je hond als je SUP veilig te houden tijdens het suppen. Bekijk onze suppen met je hond blog voor meer informatie en tips

 • Fabrieksfout: natuurlijk kan er altijd door een fabrieksfout ergens een fout ontstaan waardoor je SUP Board lek is of niet naar behoren werkt

Oplossingen voor een lek SUP Board

Een lek SUP Board heeft zoals hierboven benoemd meerdere redenen. Ook zijn er voor sommige problemen meerdere oplossingen. Bekijk de oplossing(en) per probleem hieronder:

 • Lek ventiel oplossing: 
  1. Versleten ventiel: het ventiel dient vervangen te worden. Bekijk onze blog over het vervangen van je SUP Board ventiel voor meer informatie
  2. Kapot ventiel dankzij te hoge druk: als eerst moet je kijken of er geen andere schade is overgebleven na het té hard opblazen van je SUP. Wanneer dit niet het geval is dan kun je het SUP Board ventiel vervangen net zoals bij het bovenstaande versleten ventiel
  3. Het ventiel zit los: dit kan je gemakkelijk oplossen met een daarvoor bestemde ventiel sleutel die in een reparatieset te vinden is. Ook de stappen hiervoor kun je in de hoe vervang je je SUP Board ventiel blog vinden
 • Kapotte PVC laag oplossing: 
  1. Versleten: als het SUP Board versleten is dan is het meestal een heel klein gaatje waar de lucht uit komt. Wanneer dit het geval is dan kan je ervoor kiezen om het SUP Board zelf te repareren met een reparatieset (lees je eerst goed in!) of om het board te laten repareren bij een SUP reparatie bedrijf
  2. Scherp voorwerp: wanneer je Stand Up Paddle Board is lek gegaan door een scherp voorwerp dan is het eerst belangrijk om vast te stellen hoe groot het gat is. Wanneer het een klein gat is dan valt het nog relatief gemakkelijk te maken. Wanneer het een groot gat is dan is het al bijna niet meer normaal te maken. Een gat ter grootte van je duim zal al heel erg lastig worden. Ook bij een gat van een scherp voorwerp kan je er weer voor kiezen om de SUP zelf te repareren met een reparatieset of om het te laten doen door een bedrijf
  3. Hondennagels: de krassen van hondennagels kunnen jammer genoeg niet verwijderd worden. De enige oplossing voor zowel krassen als een lek is het repareren van het board
 • Fabrieksfout: wanneer er een fabrieksfout in je sup board zit dan zal dit opgelost moeten worden door de verkoper of fabrikant. Let op: neem tijdig contact op!

sup board repareren of vervangen
Opblaasbaar SUP Board repareren of vervangen?

Hierboven hebben we genoemd wat zowel de oorzaken als oplossingen zijn van een lek SUP Board. Bij een SUP Board met een lek ventiel bevelen we altijd aan het ventiel zelf of door iemand anders te laten vervangen. Wanneer je SUP Board lek is dan moet je voor jezelf de afweging maken of je je Stand Up Paddle Board liever laat maken of dat je liever een nieuwe koopt. Er zitten namelijk wel enkele nadelen verbonden aan het repareren van je SUP. Bekijk ze hier onder.

Voor en nadelen supboard repareren

Nadelen van het repareren van een lek SUP board: 

 1. Het is een tijdsintensieve klus, en wanneer je het laat doen dan kan je op minimaal 50 euro rekenen
 2. Een reparatie van een lekke SUP houdt nooit lang stand wanneer het board goed gebruikt wordt. Zo kan het zijn dat je de reparatie elke 3 tot 6 maanden weer opnieuw moet uitvoeren
 3. Wanneer je een lek van een board repareert dan verslechten de eigenschappen van het board in bijna alle gevallen. Misschien is het niet altijd direct merkbaar, maar het board zal er nooit beter van worden

Voordelen van het repareren van een lek SUP Board: 

 1. De aanschaf van een nieuw Stand Up Paddle Board kan prijzig zijn waardoor het repareren een betere oplossing kan zijn voor de korte termijn

opblaasbaar sup board super sterk

Conclusie

Opblaasbaar SUP Board repareren of vervangen? Voor de lange termijn is het aanschaffen van een nieuw SUP Board een betere keuze. Dit komt dan ook vooral omdat het je minder tijd en eventueel geld gaat kosten. Ook zullen de kwaliteiten van het supboard negatief worden beïnvloed wanneer het board gerepareerd wordt. Wanneer je niet genoeg budget hebt om een nieuw board te kopen dan bevelen we je aan het sup board te repareren en ondertussen te sparen voor een nieuw board. Een nieuw board zal namelijk een hoop minder gedoe en een stuk meer plezier opleveren. Conclusie: koop een nieuw Stand Up Paddle Board wanneer je het budget beschikbaar hebt, dit zal je het meeste plezier en kwaliteit geven. Wanneer je het budget niet beschikbaar hebt dan zal het repareren van je board een mooie tijdelijke oplossing zijn.

Is je SUP Board lek gegaan en wil je een nieuwe aanschaffen? Neem dan vooral een kijkje in onze SUP webshop. Wij hebben een uitgebreide collectie aan zowel SUP Boarden als accessoires.

Wil je je SUP Board goed onderhouden? Bekijk dan vooral onze blog met onderhoudstips voor SUPS.

Ook is het belangrijk om te weten hoe je je opblaasbare SUP het beste klaar maakt voor gebruik. Lees onze blog over je ISUP klaar maken voor gebruik voor alle tips en tricks.

Sup Board Omtoveren Tot Kajak Met Een Kajak Stoel

Sup Board Omtoveren Tot Kajak Met Een Kajak Stoel: Het is algemeen bekent dat je meer kan met een Stand Up Paddle Board dan alleen suppen. Zo kan je fitnessen, surfen en zelfs vissen op je SUP. En tegenwoordig kan je zelfs kanoën met je SUP. Merken zoals Aqua Marina en Moai hebben namelijk speciale kajak stoeltjes en peddels gecreëerd. Deze kajak stoelen en peddels kunnen op geselecteerde SUPS gebruikt worden. In de onderstaande tekststukken leggen we uit hoe je je sup board om kan toveren tot een kano met een kajak stoel.

Welke SUP merken hebben een kajak stoel optie

Momenteel hebben alleen Aqua Marina en Moai een optie voor een kajak stoel. In de toekomst zal dit zonder twijfel nog uitbreiden naar andere merken, maar voor nu zal het bij Aqua Marina en Moai blijven.

Welke kajak stoelen zijn er?

 


1. Aqua Marina SUP Kajak Zitje
– Dit kajak zitje van Aqua Marina kan je de volgende boarden mee om toveren tot kano: Aqua Marina Breeze, Aqua Marina Fusion, Aqua Marina Vapor en Aqua Marina Perspective.

 

 

 

 

 

2. Moai Kajak Stoel – De Moai Kajak Stoel is het ideale accessoire om je Moai SUP om te toveren tot kajak. De Kajak Stoel past uitsluitend op het volgende Moai Model: Moai 10’6″

 

 

 

Tip: Moai Kajak Peddel

Om je SUP Board volledig om te kunnen toveren tot kajak heb je ook een kajak peddel nodig. De Kajak Peddel van Moai is universeel te gebruiken en is in 3 delen op te delen waardoor je de peddel gemakkelijk in je SUP Board rugtas kan meenemen.

 

 

 

 

 

Vond je deze blog interessant over je SUP Board Omtoveren Tot Kajak Met Een Kajak Stoel? Bekijk dan ook vooral onze andere SUP blogs.

Top 3 Aqua Marina SUP Boarden

Aqua Marina is een bekend Stand Up Paddle Boarding merk dat vooral bekend staat om zijn sterke prijs/kwaliteitverhouding. De SUPS van Aqua Marina zijn dus niet van zulke uiterst goede kwaliteit als de boarden van Fanatic en Red Paddle. Maar dat is ook vrijwel onmogelijk voor de prijsklasse waarin Aqua Marina zich bevind. Deze boarden bevinden zich namelijk in een lagere prijsklasse, en de kwaliteit die ze bieden binnen deze prijsklasse is dan ook uitzonderlijk goed.

over aqua marina

                  Het logo van Aqua Marina

Over Aqua Marina

Aqua Marina is een groot merk binnen de watersport markt. Al jaren verkopen ze Stand Up Paddle Boarden, inmiddels hebben ze er ook al meer dan een miljoen verkocht! Aqua Marina heeft een breed assortiment aan watersport artikelen. Als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding dan is dit toch wel een van de sterkste SUP merken binnen de markt.

Top 3 Aqua Marina SUP Boarden

In deze top 3 zetten we de beste Aqua Marina SUPS op een rij. De top 3 is gebaseerd op meerdere factoren waaronder stabiliteit, snelheid en comfort. Bekijk de top 3 hier onder.

Nummer 1: Aqua Marina Fusion

De Aqua Marina Fusion is al jaren lang het best verkochte SUP Board van Aqua marina. En dat is ook niet voor niets. Deze SUP heeft een mooie lengte, dikte en breedte waardoor hij stabiel, wendbaar en ook nog eens aardig snel is. Met dit allround board kan je vrijwel alles, je kan er zelfs mee surfen (al is het Vapor board het beste board om mee te surfen) en fitnessen.

Ideaal voor beginners en gevorderden

Het Fusion board van Aqua Marina is zowel ideaal voor beginners als gevorderden. Dankzij zijn stabiliteit kan namelijk elke beginnende supper zijn weg wel vinden met deze SUP. En daarnaast zorgt de lengte ervoor dat een gevorderd persoon ook nog eens leuke snelheden kan halen met de SUP. Ook is de Fusion verbazingwekkend wendbaar, dit komt zowel ten goede voor de beginnende als de gevorderde peddelaar aangezien je je hierdoor gemakkelijk kan manoeuvreren.

Voordelen van het Aqua Marina Fusion SUP Board

 • 15cm dik en 76cm breed en dus lekker stabiel
 • 315cm lang waardoor je er ook snel mee kan gaan
 • Lichtgewicht, namelijk maar 8,4kg
 • Maximaal gebruikers gewicht van 130kg
 • Kan opgepompt worden tot 15PSI waardoor je een mooie stijfheid bereikt
 • Kan zowel voor suppen, surfen als fitness gebruikt worden
 • Ideaal voor zowel de beginnende als de gevorderde Stand Up Paddle Boarder
 • De Fusion wordt in een zeer compleet pakket geleverd

Nummer 2: Aqua Marina Atlas

Het Aqua Marina Atlas board is het beste allround SUP Board van Aqua Marina. Hij is alleen wel wat duurder dan de andere allround versies, dit is dan ook waarom hij op plek nummer 2 staat en niet op 1. De Atlas is een snelle en stabiele SUP waar vrijwel iedereen plezier van kan hebben. Deze SUP is zowel ideaal voor de beginnende als de gevorderde supper. Het board is namelijk zeer stabiel en snel waardoor iedereen er plezier op kan hebben.

Comfort van de Aqua Marina Atlas

De Aqua Marina Atlas bied een hoog comfort. Dit komt dan ook vooral door zijn dikte van 15cm, breedte van 366cm en volume (luchtinhoud) van 320 liter. Ook de snelheid waarmee je op dit Stand Up Paddle Board kan suppen maakt het heel aangenaam.

Dankzij de ruimte die je op de SUP hebt kan je je kind of hond gemakkelijk meenemen. Zo kan je gezellig met zijn tweeën op het board!

Voordelen van het Atlas pakket

 • Opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Hoog volume, brede basis en een mooie dikte waardoor hij zeer stabiel is
 • Een maximaal gebruikers gewicht van 170kg
 • Van het hogere segment en dus van top kwaliteit
 • Dankzij de vele ruimte op het board kan je je kind of hond meenemen
 • Je kan gemakkelijk snelheid maken en behouden op deze SUP
 • Ideaal pakket voor beginners en gevorderden
 • De Atlas wordt geleverd in een zeer compleet pakket

Nummer 3: Aqua Marina Vapor

De Aqua Marina Vapor is al jaren lang één van de best verkochte SUP Boarden uit de Aqua Marina collectie. Dit komt dan ook vooral door de scherpe prijs van dit ideale beginners board. De prijs is namelijk zeer laag voor een SUP Board dat ideale kwaliteiten bied en ook nog eens in een zeer compleet pakket geleverd wordt. De Vapor word dan ook voornamelijk door beginnende suppers gekocht. Dit komt door meerdere factoren waaronder de goedkope prijs, het complete pakket en hoe gemakkelijk je kan leren suppen op deze SUP.

Compact SUP/surf board

Het Vapor board is 315cm lang, dit is niet lang en dit neemt enkele voordelen met zich mee. De SUP is namelijk compact, licht in gewicht, wendbaar en daarnaast ook nog eens geschikt om mee te surfen. Het surfen met deze SUP gaat dan ook verbazingwekkend goed voor een SUP Board van deze prijs. De compactheid van dit board komt volop in zijn recht in de golfen. Hoe kleiner de SUP hoe makkelijker het is om je te manoeuvreren op/in de golf.

Voordelen van het Aqua Marina Vapor pakket

 • Zeer compact
 • Opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Licht in zijn gewicht, namelijk maar 8kg
 • Dankzij zijn compactheid zeer geschikt om mee te surfen
 • Stabiel dankzij de dikte van 12cm
 • Wendbaar dankzij zijn lengte van 315cm
 • Scherp geprijsd en compleet pakket

 

Wil je meer weten over het merk Aqua Marina SUP na het lezen van deze top 3 Aqua Marina SUP Boarden? Bekijk dan vooral onze Aqua Marina blog. Ben je van plan een Stand Up Paddle Board aan te schaffen maar weet je niet welke het beste bij jou past? Bekijk dan ook vooral onze aankoopgids voor SUP Boarden.

Op zoek naar de linkjes van de producten? De linkjes zitten in de blauwe kopteksten verwerkt.

Elektrische SUP Boarden: Wat Zijn Het en Wat Kunnen Ze?

Het Stand Up Paddle Boarden word steeds bekender in de wereld en dus ook in Nederland. Wanneer iets steeds bekender word dan komt er vrijwel altijd ook een uitbreiding aan aanbod binnen dat gebied. Op het gebied van suppen is er sinds kort een nieuwe uitbreiding genaamd elektrische SUP Boarden. Maar Elektrische SUP Boarden: wat zijn het en wat kunnen ze? In dit blog gaan we uitgebreid bespreken wat elektrische sup boarden zijn en wat je ermee kan.

Weet je niet wat Stand Up Paddle Boarden zijn? Lees dan eerst onze wat is een sup board blog.

Wat zijn elektrische SUPS?

Elektrische SUPS zijn er in diverse soorten en maten. Je kan een elektrisch supboard vergelijken met een elektrische fiets. Je wordt namelijk ondersteund door een accu en motor tijdens het peddelen. Ook kan je ervoor kiezen om de elektrische SUP alleen het werk te laten doen waardoor je in principe alleen hoeft te staan en je balans te houden. Een elektrisch Stand Up Paddle Board is ideaal voor wanneer je fysiek niet in staat bent lange stukken te peddelen of wanneer je simpelweg gewoon een extra hulpje wilt. Bekijk hier onder welke soorten e-sups er zijn.

sipa e-sup

De werking van een elektrische sup board

Soorten elektrische SUP Boarden

Zoals hierboven genoemd zijn er diverse soorten e-sups. Om te kijken welke e-sup het beste bij jou past moet je kijken welke benodigdheden jij handig vind. Bekijk in het onderstaande overzicht welke elektrische SUP Boarden er zijn:

 • Met alleen een accu en motor
 • Met zowel een accu, motor als zelf opblazende compressor
 • Zowel met als zonder ingebouwde verlichting
 • Een motor die op zich zelf kan vooruit komen of een motor die alleen ondersteuning heeft

Wij verkopen diverse soorten van de bovengenoemde elektrische SUP Boarden. Bekijk de e-sups.

sipa elektrische sup boarden uitvoeringen

E-sups uitvoeringen

Wat kunnen e-sups?

E-sups komen in diverse uitvoeringen. Je hebt ze met een motor die je ondersteund of een motor die volledig op zichzelf werkt. Ook heb je ze met een ingebouwde compressor waardoor het board zichzelf kan opblazen. Ingebouwde LED verlichting is ook geen uitzondering in de elektrische SUP Boarden wereld. En wij moeten zeggen dat het ten eerste super mooi oogt en ten tweede super cool is. Je kan namelijk de grond onder je zien, en al helemaal in landen waar je blauw water hebt is dat een unieke ervaring aangezien je de vissen dan kunt zien zwemmen.

Voordelen van een elektrisch SUP Board

Bekijk de voordelen van een elektrische SUP:

 • Onze e-sups zijn opblaasbaar en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Pompt zichzelf op dankzij de ingebouwde compressor
 • Met de afstandsbediening kan je gemakkelijk de motor aan/uit of op een snellere snelheid zetten
 • Met de ingebouwde verlichting val je op en kan je met blauw water naar de grond kijken
 • Je kan met een elektrische SUP gemakkelijk lange tochten maken
 • Wanneer je normaal fysiek niet in staat bent te suppen dan kan een e-sup de uitkomst bieden

Nadelen van een elektrisch SUP Board

Bekijk in het onderstaande overzicht de nadelen van een elektrische SUP:

 • Zwaarder dan een normaal SUP Board dankzij de accu, motor, compressor en ingebouwde verlichting
 • Duur in aanschaf

Welk elektrisch Stand Up Paddle Board past het beste bij jou?

Aangezien er meerdere soorten e-sups zijn is het lastig om er één van uit te kiezen. Het komt dan eigenlijk ook echt neer op persoonlijke voorkeur. Wij merken zelf dat we het liefste 99% van de tocht zelf peddelen maar soms net even bij wat te heftige tegenwind rust nodig hebben. Met een e-SUP die volledig uit zichzelf vaart kan je je rust nemen aangezien je dan zelf niks hoeft te doen. Hierom zouden wij voor een elektrische sup gaan die op zichzelf werkt zodat je soms zelf rust kan nemen.

Als je een e-sup wilt aanschaffen omdat je met een normaal SUP Board niet vooruit komt omdat het te zwaar voor je is dan bevelen we een board aan dat je alleen ondersteunt. Zo word je geholpen maar blijf je ook goed in beweging. Als je het wegens gezondheidsredenen maar een beperkte tijd jezelf kan inspannen dan zou ik een board aanraden dat volledig uit zichzelf vaart. Zo hoef je alleen inspanning te geven wanneer het nodig is. Let alleen wel op dat je wel gewoon moet sturen, dus verwacht niet dat je volledig niks hoeft te doen.

elektrisch stand up paddle board

Supper aan het genieten op een elektrisch Sipa board

Sipa elektrisch SUP Board review

In het onderstaande filmpje word er uitgelegd hoe een elektrisch Sipa board precies werkt, wat je ermee kan en hoe een elektrische sup bevalt:

Elektrische SUP Boarden onderhoud

Het onderhouden van je elektrische sup board gaat vrijwel hetzelfde als bij een normaal sup board op een aantal kleine dingen na. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat je de accu van de SUP af en toe op laad wanneer hij niet gebruikt wordt zodat de accu niet kan kapot gaan. Ook is het belangrijk dat je de SUP niet de gehele tijd aan de lader laat staan, laad hem tot 100% op en haal er hem dan uit.

Ben je van plan een elektrische SUP aan te schaffen en wil je deze zo goed mogelijk onderhouden? Bekijk dan vooral onze sup board onderhoud en sup board opbergen blog.

Populairste Honden SUP Accessoires: Top 5

Eerder hebben wij een blog gemaakt met de beste tips voor het suppen met de hond. In deze blog kwam er aan het licht dat de juiste accessoires super handig zijn. In deze blog over de populairste honden SUP accessoires gaan we bespreken welke accessoires dat allemaal zijn. Wij hebben een top 5 gemaakt van de meest populaire honden SUP accessoires. Bekijk de top 5 hieronder:

honden zwemvest1. Zwemvest voor honden

Een zwemvest voor honden is ideaal voor wanneer je met je hond gaat suppen. Een zwemvest voor honden bevat namelijk een aantal unieke voordelen. Deze voordelen zorgen ervoor dat dit accessoire niet uit je honden SUP collectie kan missen. Bekijk de voordelen hieronder.

Voordelen van een zwemvest voor je hond: 

 1. Je kan een riem aan het vest vast klippen waardoor je je hond op je board kan houden
 2. Je kan je hond uit het water trekken aan het zwemvest wanneer nodig
 3. Hij zorgt ervoor dat je hond gemakkelijk kan blijven drijven

anti slip mat voor honden sup2. Anti-slip mat

We hebben het al in onze ‘hoe bescherm je je sup board tegen hondennagels‘ blog benoemd; een anti-slip mat is essentieel voor wanneer je wilt gaan suppen met je hond. Net zoals het honden zwemvest is ook een anti-slip mat onmisbaar voor het suppen met je hond. Wij zelf gebruiken een simpele dubbelzijdige deurmat met een anti-slip patroon. Bekijk de voordelen van zo een mat hieronder.

Voordelen van een anti-slip mat:

 1. Je hond zijn nagels kunnen het sup board niet bekrassen of lek maken wanneer hij op de mat staat
 2. Je hond zal een stuk minder snel weg kunnen glijden
 3. Dankzij de mat is het duidelijk voor je hond welk gebied op het SUP board zijn plek is

heup riem honden sup accessoire3. Heup riem

Met de heup riem kan je je hond dichtbij je houden in combinatie met het eerder genoemde honden zwemvest. Deze heup riem is super fijn aangezien je je handen op deze manier vrij hebt om te suppen maar je toch je hond dicht bij je kan houden op de SUP. En als je hond samen met jou het water invalt kan je de riem met de clip weer los klippen waardoor je niet aan elkaar verbonden zit.

beloningstas populairste honden sup accessoires4. Beloningstas

Als je je hond wilt trainen om braaf op het SUP Board te blijven zitten dan kan een beloning tas goed van pas komen. Deze tas kan je aan je heup riem of Stand Up Paddle Board vastklippen. Ook bevat deze tas een speciaal vakje voor honden poep zakjes. Dankzij deze zakjes kan je een lange tocht maken met je hond en hem ondertussen ergens uitlaten. Als dit nog niet genoeg was dan bevat de tas ook nog een speciale koptelefoon uitgang. Dit zorgt ervoor dat je een mp3 speler in het vakje kan doen en je oortjes door de speciale koptelefoon er uit kan laten komen. Zo kan je muziek luisteren tijdens het suppen. Zorg er wel voor dat zowel de mp3 speler als de oortjes waterdicht zijn, de tas is namelijk niet waterdicht.

sup leash populairste honden sup accessoires5. Leash

Wanneer je van je sup board af valt wil je natuurlijk niet dat hij van je wegdrijft, en al helemaal niet als je hond er nog op zit. Om deze reden is een leash super belangrijk. Een leash zorgt ervoor dat je Stand Up Paddle Board ten alle tijden dicht bij je blijft. Zo zorg je ervoor dat zowel jij als je hond veilig blijven tijdens het suppen.

sup waterflesBonus: waterfles

De waterfles van Red Paddle houdt water tot wel 24 uur koel. Wanneer je gaat suppen dan is dat natuurlijk heel belangrijk. Al helemaal aangezien je vaak met lekker weer gaat suppen en dus meer water nodig hebt. Ook voor je hond is het natuurlijk super belangrijk om gehydrateerd te blijven. Je hond kan uit de afneembare dop likken of je kan een extra bakje meenemen waar je hond uit kan drinken. Hier kan een drybag goed bij te pas komen. Je kan de drinkbak en meer gemakkelijk kwijt in een drybag. En bovendien is de tas waterdicht en kan je dus zelfs je mobiel er in meenemen, ook al bevelen wij een waterdichte telefoonhoes meer aan aangezien je hem dan om je nek draagt en dus dicht(er) bij je hebt.

Vond je dit artikel over de populairste honden SUP accessoires interessant en wil je meer weten over het suppen met je hond? Bekijk dan vooral onze beste tips voor het suppen met je hond blog.

Kan je de linkjes niet vinden? De linkjes zitten in de blauwe kopteksten verwerkt, ze zijn klikbaar en sturen je direct naar het betreffende product.

Op zoek naar nog meer super handige SUP accessoires? Bekijk dan vooral onze top 10 sup accessoires blog.