Sup board kopen? Wat is belangrijk om te weten.

Er zijn zoveel verschillende supboards, het is moeilijk om de juiste supboard te kiezen.
Zeker als je beginnende supper bent. Waar let je op? Wij hebben een hier een vragenlijst opgesteld.
Door middel van deze vragen, kan jij het juiste sup board kopen.

1. Waar ga je voornamelijk suppen?
2. Wat voor afstanden ga je suppen?
3. Wie gaat er gebruik maken van de sup?

Je weet misschien nu al welke supboard je het beste kunt aanschaffen.
Zo niet, beantwoord de volgende vragenlijst hieronder en scoor je
eigen sup board in onze SUP webshop!
Dit zijn ook belangrijke punten om te weten voor dat je sup gaat kopen.

4. Wat is je supniveau?
5. Hoeveel weeg je?
6. Aan welke eigenschappen moet het sup board aan voldoen?

In onze sup webshop vind je ook diverse filters om het juiste sup board te kunnen kopen.
Mocht het nog steeds niet lukken, bekijk dan ook onze pagina supboard kopen adviesgids en supboard voor beginners .
Heb je nog vragen? Stuur ons een berichtje.

Sup tip #1: Bekijk vooraf altijd naar de weersverwachting!

Het lekkere weer zit er weer aan te komen, zo hadden we afgelopen februari zelfs weer temperaturen tot 18 graden. Wat al bizar is voor de februarimaand, maar wij suppers houden hier natuurlijk van en we kunnen niet wachten tot het kwik weer stijgt tot temperaturen van plus 30 graden. Wordt het zo’n dag dat er 30 graden wordt verwacht? Dan dien je ten alle tijden alsnog de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Vooral in Nederland kan het weer soms omslaan en kan een dag zon slaat zo om in een hevige storm. In deze post zal ik je een paart tips geven hoe je vooraf en tijdens het suppen rekening houdt met het weer, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Smart weerstation houdt je continu up-to-date

Een smart weerstation is een station die je in je eigen tuin plaatst. Het apparaat meet continue wat de weersverwachting bij jouw in de buurt. Het voordeel van zo’n slim weerstation is dat je up-to-date gehouden wordt doordat je smartphone de actuelle weersverwachting ontvangt. Via je smartphone krijg je berichten bij verandering van het weer, daarnaast kun je het lokale weer ook bekijken. Voordat ik ga suppen of les geef kijk ik altijd naar de weersverwachting. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je midden op het water staat en dat er ineens een onweersbui of storm overkomt.

Ook is het handig om bij het bepalen van je sup route te kijken naar de windrichting en windsnelheid. Bij flinke windstoten raad ik het sowieso af om open water op te gaan, maar ook is windrichting relevant. Het is kan bijvoorbeeld handig en prettig zijn om de heen weg te kiezen voor tegenwind en wind mee te bewaren voor de terugreis. Zo bewaar je het relaxte stuk voor het laatst.

Verder is het ook handig om rekening te houden met de weersverwachting aan het einde van de dag. Het kan voorkomen dat de hele dag de zon geschenen heeft en dat aan het einde van de dag een flinke regenbui overkomt. Dit kun je allemaal voorspellen met een smart weerstation. Natuurlijk is een voorspelling niet altijd wat er werkelijk gebeurt, blijf daarom altijd om je heen kijken. Je kunt bijvoorbeeld van een afstand zien of er in de verte al slecht weer aankomt.

Regen in de verte

Buienradar voorspelt ook van alles

Heb je geen weerstation dan kun je ook gebruik maken van gratis tools. Waarschijnlijk ben je al bekend met buienradar, maar buienradar is ook perfect om je eigen conclusies over het weer te trekken. Via de site (of app) van Buienradar kun je namelijk de volgende factoren checken voordat je gaat suppen:

 • Onweersradar
 • Weersverwachting
 • Neerslag
 • Wind

Voordat je een route uitstippelt is het handig om met de bovenstaande factoren rekening te houden. Uit ervaring weet ik dat het weer in Nederland elk moment om kan slaan, zo sta je in het zonnetje en zo krijg je ineens een flinke regenbui in je nek. Voordat je een route uitstippelt houdt altijd goed de weersverwachtingen in de gaten. Zelf doe ik het met een smart weerstation, maar er zijn ook handige gratis tools als Buienradar.

Goedkope supboard, super packagedeal

Ben je al een keer wezen suppen of heb je een paar suplessen gevolgd bij een supschool en wil je graag meer suppen?
Je kan natuurlijk altijd een supboard huren en/of lid worden van een supschool.
Hierdoor ben je wel afhankelijk van anderen, wat is nou fijner? Om zelf te beslissen waar en wanneer je gaat suppen natuurlijk. Deze sup package is echt een super deal.

Het kan zijn dat je een supboard te duur vindt om aan te schaffen maar het kan ook zijn dat je geen opbergruimte hebt. Het merk Fanatic heeft daar nu de oplossing voor. Fanatic heeft voor dit seizoen een sup starterspakket in de collectie. Dit starterspakket is ideaal voor mensen die vaker willen gaan suppen en/of graag op het water zijn. Het is een kwalitatief supboard en is nog eens betaalbaar ook!

Wat zit er allemaal in zo’n fanatic pure air starterspakket:
– opblaasbare sup
– 3 delige carbon peddel
– rugtas
– pomp
– reparatiesetje

Je kan deze sup op het binnenwater of op de zee gebruiken. Wat zijn de voordelen van het kopen van dit fanatic pure air starterspakket, dat geschikt is voor beginnende suppers en voor kinderen. Het board is lekker breed, dus heel stabiel.
De fanatic pure air starters
Daarnaast hebben we meerdere soorten fanatic package deals, bekijk de mooie package deals: klik op onze aanbiedingen.

 

 

Red paddle 9’6 compact sup

Voor het aankomende sup seizoen heeft red paddle een super compact supboard ontwikkeld,
de red paddle 9’6 compact sup.

Voor wie is dit supboard bedoeld?
De red paddle 9’6 compact is het perfecte supboard voor de allround supper. Ondanks dat de sup klein is blijft het een super comfortabel board! Het mooiste is dat het niet ten nadelen gaat van de prestaties. Het board is zeer compact om op te slaan, dus je kan hem overal kwijt.

Eigenschappen van de Red compact supboard:
Lengte supboard: 9’6 feet
Breedte supboard: 32”inch /813mm
Dikte supboard: 4’7”inch / 120mm
Volume supboard: 222 liter
Draagbare gewicht: tot 95kg

Voordelen van de Red compact supboard:

– 50% kleiner als een normaal opgeslagen supboard.
– perfecte mix van stabiliteit en wendbaarheid.
– super licht in gewicht, hij weegt maar 8kg!
– geschikt voor mensen tot 95kg
– incl. backpack
– incl. titan pump
– overal mee naar toe te nemen.


Daarnaast heb je ook een voordeel set van de Compact 9’6
Hierbij word geleverd:
– incl. 5 delige peddel
– incl. coiled leash
– incl. waterdicht hoesje telefoon
– incl. backpack
– incl. titan pump

De red paddle compact is voor iedereen geschikt zowel voor beginners, maar ook bijvoorbeeld iemand die veel reist en graag zijn sup mee wilt nemen op reis.

Suppen met je hond, ideale activiteit voor met ze tweeën!

Suppen met je hond is een perfecte gelegenheid voor jou en je viervoeter. Samen lekker het water op en een beetje de omgeving verkennen. Veel honden houden namelijk van water en gaan graag met je mee, een ideale combinatie dus. In deze post vertel ik welke board het meest geschikt is voor het suppen met je hond en wat een geschikte locatie hiervoor is.

Het geschikte board voor het suppen met je hond

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk hoe groot je hond is, maar belangrijk is wel dat je voor het meest stabiele board gaat. Een board die hier zeer geschikt voor is, is de Red paddle 10’8 ride Dit zijn boards die geschikt voor mensen tot 100kg. Het board heeft een wat bredere oppervlak waardoor het zeer stabiel is. Vooral wanneer je met een hond samen op een board staat is het handig om te kiezen voor dit stabiel board, omdat honden soms ook enthousiast kunnen reageren.

Perfecte SUP board voor het suppen met je hond

 

Een ander punt waar je op dient te letten is de veiligheid van jou en je hond. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jij of je hond van het board afvalt. Ik raad daarom ook aan om voor beide een zwemvest aan te schaffen.

Locatie om te suppen met je hond

Voor het suppen met je hond is de locatie ook belangrijk. Kies altijd een locatie waar het toegestaan is voor honden. Uit ervaring kan ik spreken dat de Nieuwkoopse Plassen een perfecte locatie is. Ten eerste is het hier toegestaan om met je hond lekker de natuur in te gaan. Daarnaast is het ook nog een heerlijke locatie om te suppen, veel eilandjes waar je lekker aan wal kunt gaan en uit kunt rusten. Ook is het gewoon een hele mooi locatie met kleine slootjes waar je alle kanten op kunt gaan. Hieronder heb ik de locatie geplaatst waar je te water kunt gaan.

Op het kaartje hierboven vind je de adresgegevens van de locatie. Druk hierop en je kunt direct de routeplanner hiernaar toe sturen. Op deze locatie vind je een SUP verhuur waar je board kunt huren. Heb je al een board dan is dit ook geen probleem dan kun je hier ook gewoon te water gaan met je board. Daarnaast worden er op deze locatie ook SUP workshops gegeven. Wil je een speciale suppen met je hond workshop? Op deze locatie worden verschillende workshops gegeven.

SUP board voor beginners: waar moet je op letten?

Als je wilt beginnen met suppen kun je al snel enkele vragen hebben over de keuze van een SUP board. Waar moet ik op letten? Is het kopen van een opblaasbaar SUP board wel de juiste keuze? In dit artikel zetten we vijf zaken op een rij waar je goed op moet letten bij een SUP board voor beginners. Bekijk onze tips en scoor straks je eerste eigen SUP board in onze SUP webshop!

1. Ga voor een inflatable SUP board

Op iSUPCENTER.nl verkopen we enkel inflatable SUP boards. Een inflatable SUP board is een ‘opblaasbaar’ SUP board. Een groot voordeel hiervan is dat je ze makkelijk mee kunt nemen (bijvoorbeeld voor suppen op zee). Daarbij is de prijs van een opblaasbaar board vaak velen malen lager dan een niet-opblaasbare variant. Perfect als je wilt beginnen met suppen en kennis wilt maken met deze geweldige sport!

2. Denk na over het doel van suppen

Er zijn SUP boards voor verschillende doeleinden. Zo zijn er SUP boards die het best gekocht kunnen worden als je je hond mee wilt nemen bij een rondje suppen, maar zijn er ook boards voor degene die graag willen vissen. Bij de keuze voor een SUP board voor beginners is het onwijs belangrijk om het doel voor ogen te hebben. Met het doel in gedachte kun je op zoek gaan binnen het ruime assortiment SUP boards om de juiste keuze te maken.

3. Een dik SUP board voor betere stabiliteit

Ook de eigenschappen van het SUP board zelf zijn onwijs belangrijk voor de juiste keuze voor beginners. Wanneer je begint met suppen kun je de basistechnieken van suppen nog niet helemaal onder de knie hebben. De keuze voor een wat dikker SUP board is dan een goede. In veel gevallen zorgt een dikker SUP board voor betere stabiliteit in het water.

4. Langer SUP board voor betere stabiliteit

Naast de dikte van het board, is ook de lengte een enorm belangrijke factor. Hoe langer het SUP board is, hoe meer stabiliteit er is. Echter is er bij een langer SUP board wel sprake van minder mobiliteit, wat op een hoger niveau ongewenst kan zijn. Voor een beginnende supper is het echter een goede keuze.

Aanvullende vragen of extra advies voor een SUP board voor beginners? Stuur ons een berichtje, we voorzien je graag van persoonlijk advies!

Basistechnieken van suppen

Wanneer je begint met suppen, is het slim om je te verdiepen in de basistechnieken. Wanneer je deze onder de knie hebt kan het suppen een stuk leuker en comfortabeler worden. Eerder schreven we ook SUP tips voor beginners, die je de eerste handvatten geven bij het suppen. In deze blog zetten we een aantal basistechnieken van suppen op een rij: van de juiste houding op een SUP board tot het maken van een draai op het water.

Hoe kun je het beste staan op een SUP board?

Een van de meest voorkomende vragen bij beginnende suppers, is hoe je het beste op een SUP board kunt staan. Wanneer je dit onder de knie hebt, zul je merken dat je veel stabieler op je SUP board staat en makkelijker (en sneller) vooruit beweegt. Er zijn namelijk veel factoren die het suppen kunnen beïnvloeden wanneer je geen stabiele houding aanneemt, denk aan de wind of grotere golven.

Basisregels voor een juiste houding

We hebben de belangrijkste regels voor de juiste houding voor je op een rij gezet. Mocht je problemen hebben in het begin: dit is helemaal niet erg! Probeer eerst op je knieën controle te krijgen over je SUP board. Bekijk de basisregels:

 • Plaats je voeten op schouderbreedte
 • Plaats je voeten parallel aan het SUP board
 • Zorg ervoor dat je voeten altijd naast elkaar staan
 • Schouders en hoofd richting punt van je SUP board
 • Buig je knieën lichtjes tijdens het suppen
 • Houd je heupen boven je hielen voor stabiliteit en balans

Hoe houd je je peddel vast?

Naast een goede balans die je natuurlijk ook je SUP peddel op de juiste wijze vast te houden. Eigenlijk is stap één zorgen voor een SUP peddel met de juiste lengte. Tip: we hebben een handig artikel geschreven over de lengte van een SUP paddle bepalen.

Regels voor het vasthouden van je SUP peddel

Heb je een SUP peddel in de juiste lengte? Probeer dan de volgende basistechnieken toe te passen bij het suppen:

 • Hou je ellebogen gestrekt bij het vasthouden van je SUP peddel
 • Wanneer je rechts peddelt kun je je linkerhand boven op de grip van je peddel plaatsen
 • Je linkerhand kun je zo’n 65 centimeter onder je andere hand plaatsen. Echter is dit wel afhankelijk van jouw lengte, maar dit is een goed gemiddelde

Wanneer je aan de linkerkant wilt paddelen, dien je bovenstaande regels precies om te draaien. Je houdt dus je rechterhand op de bovenkant van de grip en de linkerhand zo’n 65 centimeter eronder als je links gaat peddelen.

Hoe dien je te peddelen tijdens het suppen?

Als je straks stabiel op je SUP board kunt staan en de basisregels voor het vasthouden van je SUP peddel onder de knie hebt, is het zaak om nu natuurlijk goed vooruit te komen. Uiteraard gebruik je je SUP paddle om vooruit te komen, waarbij het blad van de SUP paddle helemaal onder water dient te zijn.

Is het blad van de paddel helemaal onder water? Dan kun je nu kracht zetten (met gestrekte ellebogen dus, zodat je gebruik maakt van je spieren), en de paddel richting je voeten stuwen. Ongeveer ter hoogte van je voeten kun je de paddel uit het water halen en de slag herhalen.

Hoe maak je een draai op het water?

Wanneer je gaat suppen op bijvoorbeeld een groot meer, is er altijd sprake van het maken van bochten en keren. Je dient dus een draai te maken met je SUP board en met behulp van je SUP paddle je SUP board in de goede richting te sturen. Hiervoor kun je het best ‘grote slagen’ maken met je SUP paddle van het begin tot aan het eind van je board.

Steek dus je SUP paddle helemaal aan de voorkant van je SUP board in het water en maak vervolgens een halve maan helemaal naar achteren. Wil je naar links draaien? Dan steek je je SUP peddel rechtsvoor in het water. Als je naar rechts wilt draaien, doe je dit precies andersom. Hou ook hier rekening met het feit dat je je voeten en schouders vooruit blijft houden: in veel gevallen wil je automatisch mee gaan draaien met je lichaam, waardoor je al snel gaat vallen of niet meer stabiel op je SUP board staat.

Wat als je SUP peddel uit je handen valt?

Het overkomt de beste: je SUP peddel valt uit je handen! Geen enkel probleem, maar je dient deze natuurlijk wel zo snel mogelijk weer in handen te hebben. Je zult merken dat wanneer een SUP paddle in het water belandt, deze wegdrijft. Je kunt dan het beste op je knieën op het SUP board gaan zitten en met je handen richting je peddel sturen.

Tijd om te suppen! Heel veel succes met het toepassen van deze basistechnieken. Mocht je vragen hebben, kun je ons uiteraard een berichtje sturen.

SUP tips voor beginners

Heb je nog nooit op een SUP board gestaan? Ben je benieuwd hoe je het best een SUP peddel vast kunt houden en je evenwicht kunt bewaren tijdens het peddelen? Dan is deze handleiding voor jou geschreven: wij hebben handige SUP tips voor beginners op een rij gezet. Neem de tips door en straks een stuk steviger op je SUP board!

Start met suppen in rustige wateren

Als beginnend SUP-per is het slim om eerst te starten in rustige wateren. Denk aan grote plassengebieden of meren, voordat je direct gaat suppen op zee. Met rustige wateren kun je op je gemak kennis maken met suppen, zonder dat de golven ervoor kunnen zorgen dat je constant van je SUP board valt.

Zorg voor het juiste SUP board

Een van de belangrijkste stappen bij het beginnen met suppen is het scoren van het juiste SUP board. Hierbij zijn er speciale boarden voor beginners, die wat breder en korter zijn dan SUP boards voor experts. Wij kunnen je adviseren voor het maken van de juiste keuze op het gebied van SUP boards.

Zorg voor de juiste SUP peddel

Naast een geschikt SUP board is ook de keuze voor een SUP peddel ontzettend belangrijk. Eerder schreven we een handleiding voor de lengte van een SUP peddel bepalen. Het is slim om deze ook door te lezen, zodat je een SUP peddel aanschaft die past bij jouw lengte. Ontzettend belangrijk voor beginners, maar ook voor experts.

Wees niet bang om te suppen

Een andere tip die we je mee willen geven: wees vooral niet bang! Je hoeft echt nergens bang voor te zijn. Luister goed naar de SUP instructeur en volg zijn of haar aanwijzingen op. Wanneer je weet dat je nergens bang voor hoeft te zijn, zul je merken dat je een stuk stabieler en zelfverzekerder op je SUP board staat.

Leer op de juiste manier vallen

Natuurlijk proberen we bij het suppen voorkomen om in het water te vallen. Echter komt dit heel vaak voor, ook bij gevorderde SUP-pers! Wanneer je echter weet wanneer je op de juiste manier kunt vallen, zal ook dit zorgen voor een zelfverzekerdere houding op je SUP board.

Kijk nooit naar je voeten

Een veelgemaakte fout bij beginners, is dat er naar de voeten gekeken wordt tijdens het suppen. Dit resulteert in een onbalans op het SUP board met vaak een val in het water als resultaat. Kijk tijdens het suppen naar waar je naartoe wilt. Daarbij is de omgeving vaak ook té mooi om alleen maar naar je voeten te kijken…

Draag een zwemvest

We raden altijd aan een zwemvest te dragen tijdens het suppen. Helemaal op zee, maar ook op plassen en meren. Ook voor beginners is dit een belangrijke tip. Daarbij kan het ook zorgen voor een geruster gevoel en sta je comfortabeler op je SUP board. Dit is een van de belangrijke sup tips voor beginners, maar ook voor SUP-pers die al goed hun gang kunnen gaan.

Start met suppen op je knieën

Om een goed gevoel te krijgen met je SUP board en de gevoeligheid bij bewegingen, is het heel slim om als beginner op je knieën te starten. Hiermee ontdek je de wendbaarheid van het SUP board en kun je alvast wat oefenen met het peddelen. Wanneer je een beter gevoel hebt kun je langzaam proberen op te staan om vervolgens in de juiste SUP houding (zie volgende tip) lekker verder te suppen!

Sta niet als een surfer op je sup board

Beginners zijn vaak geneigd om als een surfer op het SUP board te gaan staan. Hiermee bedoelen we dat de voeten dwars op het SUP board staan. Bij suppen is het echter zo dat je je voeten parallel aan elkaar op het SUP board plaatst. Je staat dus als het ware recht vooruit. Belangrijk om als beginner direct aan te werken als je merkt dat je automatisch in de surf-stand gaat staan.

Maak plezier!

Als laatste en meest belangrijke sup tips voor beginners: maak vooral heel veel plezier! Geniet van de omgeving, de natuur en alle andere SUP-pers om je heen. Iedereen is begint als ‘beginner’ en alles heeft tijd nodig. Je zult merken dat je met plezier veel meer resultaat boekt dan wanneer je gefocust bent op het niet maken van fouten als beginner.

Suppen op zee: 5 belangrijke tips

Suppen wordt vaak gedaan op grotere plassen, rivieren en meren. Zo schreven we onlangs over verschillende locaties voor suppen in Friesland, met onder andere het Sneekermeer. Echter kan er ook gekozen worden om op zee te gaan suppen! Hoewel de zee een stuk ruiger is dan rivieren en meren is het ook gaaf om hier je supboard te water te laten! Wel hebben we 5 belangrijke tips op een rij gezet voor suppen op zee. Bekijk ze hieronder op een rij!

1. Kies voor een kort en breed SUP board

Zoals we in de inleiding al aangaven, is het water op zee een stuk ruiger dan bij rivieren. Dit zul je dan ook direct merken tijdens het suppen, waarbij het stukje lastiger kan zijn om stabiel op je SUP board te blijven staan. Het is dan ook een goede keuze om voor een kort en breed SUP board te kiezen: door de breedte en de kortere lengte is het board beter bestemd voor ruig water. Zo is de kans op het omslaan van het board minder aanwezig!

2. SUP vooral vlakbij de branding

Hoe verder je de zee in gaat om te suppen, hoe ruiger het water wordt. In veel gevallen wordt het bij een ruige zee dan ook onmogelijk om ‘lekker’ te kunnen suppen. Echter is suppen bij de branding een prima keuze als je op zee gaat suppen. De golven zijn een stuk minder aanwezig dan verderop in het water.

3. Koop een inflatable SUP Board

Wanneer je vaak naar zee wilt gaan om je SUP board te water te laten, is het slim om de mogelijkheden te bekijken voor een opblaasbaar SUP board (ook wel een inflatable SUP board genoemd). Hiermee kun je een of meerdere SUP boards super makkelijk mee nemen in de auto, zonder dat dit veel ruimte hoeft te kosten.

4. Koord om je aan het SUP board te bevestigen

Ook op open water is het slim om altijd te zorgen voor een bevestigingskoord. Hiermee kun je jezelf bevestigen aan het SUP board, waardoor je deze niet kwijt kunt raken. Wanneer je ter zee komt, doordat je van je board af valt ten gevolgen van de golven, kan je board wegschieten. Het laatste wat je wilt is dat het board in hoogtempo van je wegdrijft en je straks zonder SUP board komt te zitten.

5. Draag een reddingsvest tijdens suppen op zee

We raden je altijd aan om een reddingsvest te dragen tijdens het suppen op open water. Echter is dit nog veel belangrijker op zee, waar je de kans meer aanwezig is om te water te raken tijdens het suppen. Wist je dat er ook lichtgewicht reddingsvesten zijn, die pas opblazen als ze in contact komen met water?

Lengte SUP paddle bepalen

Hoe bepaal je de lengte SUP paddle?

Wij krijgen veel vragen over hoe je de lengte SUP paddle bepaald. Ten eerste is het afhankelijk van lengte van de persoon die de paddle gaat gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog andere richtlijnen. Hieronder vertellen we je er graag meer over.

Lengte gebruiker en lengte SUP paddle

De lengte van een SUP paddle wordt bepaald aan de hand van iemand zijn lengte. Hiervoor hebben we een handig rekensommetje: Lichaamslengte : 100 = …. X 110 = lengte SUP paddle. Voorbeeld: stel je bent 1.80 m lang. Dan is het rekensommetje als volgt: 1.80 : 100 = 1,8 x 110 = 1.98 m. In dit geval zou je dus de lengte van je SUP paddle ongeveer 2 m moeten zijn.

Veel van onze paddles zijn verstelbaar. Dit is niet alleen heel makkelijk met het vervoeren, maar ook perfect om de juiste lengte aan te houden. Ook zou je zelf met verschillende personen de SUP paddle kunnen delen. Bekijk hieronder het tabel met de bovenstaande rekensommetje, de maten zijn in centimeters.

Jouw lengte 140 145 150 155 160 165 170 175 180 185 190 195 200
Lengte SUP paddle 154 160 165 171 176 182 187 193 198 204 209 215 220

Lengte SUP paddle andere richtlijnen

Ook zijn er nog andere richtlijnen met en wat makkelijker rekensommetje. Hierbij wordt uit gegaan van je lengte plus 20 cm, 23 cm, of 26 cm. Hierbij wordt de rekensom gemaakt afhankelijk in wat voor omstandigheden je gaat suppen. Bekijk hieronder het rijtje voor meer duidelijkheid:

 • Suppen met golven: Lengte + 20 cm
 • Allround sup: Lengte + 23 cm
 • Race: Lengte + 26 cm

Vooralsnog is het belangrijk dat het voor je zelf prettig aanvoelt en zijn de bovenstaande rekensommetjes richtlijnen. Het mooie van onze paddles is dat je deze kunt verstellen en zo bepaal je zelf de lengte van de SUP paddle. Benieuwd naar de verstelbare SUP paddles? Hieronder zie je een van de paddles, verstelbare SUP paddles zijn al te koop vanaf € 89,-.

lengte sup paddle verstelbare paddle

Tabel met lengte van SUP paddle met diverse omstandigheden

Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder een tabel gemaakt met de richtlijnen van het tweede rekensommetje. Zo hoef je zelf niet te rekenen alleen maar je eigen lengte te vergelijken. De onderstaande maten zijn ook weer in centimeters.

Lengte persoon Suppen met golven Allround suppen Race
140 160 163 166
145 165 168 171
150 170 173 176
155 175 178 181
160 180 183 186
165 185 188 191
170 190 193 196
175 195 198 201
180 200 203 206
185 205 208 211
190 210 213 216
195 215 218 221
200 220 223 226

Mocht je nog vragen hebben of ergens over twijfelen neem gerust contact met ons op!