David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 23/01/2023

In onze opblaasbare kano aankoopgids kun je alles lezen over het aanschaffen van een opblaasbare kajak. In de volksmond vooral opblaasbare kano genoemd. Kajakken is een populaire watersport. Net als stand up paddle boarden kan iedereen dit makkelijk leren. Het is een zeer laagdrempelige sport. Het enige wat je nodig hebt is een kajak en kajakpeddel om te kunnen kajakken. De meest populaire opblaasbare kajak variant is de twee-persoonskajak, deze worden namelijk veel door stellen en families gebruikt.

zray drift tweepersoons kajak

Inhoud Opblaasbare Kano/Kajak Koopgids

Beste keuze opblaasbare kano’s van dit moment

We hebben grondig onderzoek gedaan naar de beste opblaasbare kano’s, hierbij hebben we onder andere naar de prijs en kwaliteit verhouding gekeken. In onze webshop vind je één kano merk, namelijk Zray. Om een goede keuze te kunnen maken hebben we hieronder een selectie gemaakt van de beste keuze voor een opblaasbare kano.

Eigenschappen van een opblaasbare kano

Er zijn net als SUP boarden, diverse soorten opblaasbare kano’s. Opblaasbare kano’s van het merk Zray zijn ontzettend populair, dit komt dan ook voornamelijk door de unieke eigenschappen.

De belangrijkste eigenschappen van een opblaasbare kano

 1. Opblaasbaar: de kano’s van Zray zijn allemaal opblaasbaar. Zo kunnen de kajakken overal mee naar toe genomen worden
 2. Drijfvermogen: de meeste kajakken bestaan uit meer dan één (lucht)kamer, dit houdt in; mocht de kano lek gaan, dan is er een andere kamer waar wel lucht in zit waardoor de kano alsnog blijft drijven
 3. Diverse kajakken: er zijn verschillende kwaliteiten opblaasbare kajakken. Daarnaast heb je natuurlijk ook het verschil tussen een een-persoons en twee-persoons kajak
 4. Laag in prijs: ten opzichte van een harde kajak van polyester of plastic zijn opblaasbare een stuk goedkoper

Voordelen van een Opblaasbare Kajak

Het is belangrijk om te weten of je alleen of met zijn tweeën gaat kajak varen. Daarnaast is er de keuze voor een harde kajak of een opblaasbare kajak. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen van een opblaasbare kajak opgenoemd:

 • Samen: de meeste opblaasbare kajakken zijn twee-persoons, dus je kan er heerlijk met zijn tweeën op uit
 • Neem je kajak overal mee naar toe: je kan de opblaasbare kajak overal mee naar toe nemen. Als hij niet opgepompt is, is hij eenvoudig klein te maken en in een daarvoor bestemde rugtas mee te nemen
 • Voordelige keuze: de prijs van een kajak is relatief goedkoop ten opzichte van andere watersport producten
opblaasbare kano aankoopgids zray roatan

Uitgelicht: Opblaasbare kajak van Zray

We hebben speciaal in onze opblaasbare kano aankoopgids de Zray Roatan uitgelicht.
Dit is de perfecte kajak voor ouder en kind of voor lichte personen rond de 70 kg. Hij is zeer makkelijk op te blazen en overal mee naar toe te nemen. 

Inhoud Zray Roatan kajak pakket:

 • Zray Roatan Kajak
 • 2 kajak peddels
 • Voetpomp
 • 2 opblaasbare stoelen
 • Draagtas
 • Afneembare vin

Onze tips voor een opblaasbare kano kopen

Er zijn diverse soorten opblaasbare kano’s te koop, er zit echter veel verschil in de kwaliteit. We hebben om deze opblaasbare kano aankoopgids af te maken hier onder nog een paar belangrijke tips bij het aanschaffen van een opblaasbare kajak gezet:

 • Bedenk goed waarvoor je de kajak gaat gebruiken: ga je bijvoorbeeld een lange tocht maken of is het voornamelijk voor (met) de kinderen
 • Het juiste volume: het volume is erg belangrijk. Hoe meer volume, hoe meer gewicht de kajak kan dragen. Als de kano een hoog volume heeft dan heeft hij in het algemeen ook een goede stabiliteit
 • Ruimte: als je geen opslagruimte hebt dan is een opblaasbare kajak super handig, maar als je de ruimte wel hebt dan is een plastic of polyester kano altijd beter (mits je niet naar diverse locaties gaat en geen dakdragers hebt)

Wil je toch liever een kano huren? Dan ben je bij kanoverhuur Nikano op het juiste adres. Wil je nog iets weten bij het kopen van een opblaasbare kano en staat het niet in de opblaasbare kano aankoopgids? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees onze blogs over suppen!