suppen amsterdam

Suppen Amsterdam

Waar suppen in Amsterdam? 

Één van de meest bekende plekken om te suppen is Amsterdam. Je zou het misschien niet denken maar je kan leuke Stand Up Paddle tochten maken in Amsterdam. Amsterdam bied niet alleen grachten maar ook meren en plassen. Wij hebben de 3 beste SUP Boarding plaatsen van Amsterdam in het onderstaande overzicht gezet.

1. Suppen Grachten Amsterdam

Op plek 1 van de beste SUP locaties in Amsterdam staan de Amsterdamse grachten. De grachten bieden een avontuurlijke route. De grachten bevinden zich natuurlijk dan ook in het midden van Amsterdam. Omdat je op het SUP Board staat heb je een mooie hoogte om tijdens je tocht zoveel mogelijk van de binnenstad van Amsterdam te zien. Ook zal de route je nooit vervelen, er zijn genoeg bochten en bruggen.

Je kunt door de grachten peddelen met begeleiding van een organisatie zoals Be There Events. Maar je kunt het natuurlijk ook met een eigen SUP Board doen.

Let alleen wel op dat er veel boten varen en de grachten van Amsterdam niet geheel ‘fris’ te noemen zijn. Hierom bevelen we ook alleen de grachten aan ervaren suppers aan, zowel voor de veiligheid als de hygiëne

2. Suppen de Nieuwe Meer

Op plek nummer 2 bevind zich de Nieuwe Meer. Laat je niet verwarren door de naam, de Nieuwe Meer is namelijk niet nieuw, dit is alleen de naam van het meer. De Nieuwe Meer is een smal meer ten zuidwesten van Amsterdam. Het is een prachtige locatie om te suppen, je word zowel omringd door bomen als infrastructuur. Er ligt zelfs een klein strandje aan gelegen waar je kan opstappen en een pauze nemen.

3. Suppen Sloterplas

Op de laatste plek, nummer 3, hebben we de Sloterplas. De Sloterplas is een stukje plas waar je een leuke tocht kan afleggen. Ook dit stuk water word omringd door bomen en infrastructuur. Je kan gemakkelijk bij het strand opstappen, de Sloterplas is een zekere aanrader tijdens de zomerdagen! Heb je zelf geen Stand Up Paddle Board maar wil je wel graag suppen op de Sloterplas? Watersportcentrum Sloterplas verhuurt SUP Boarden aan recreanten, neem vooral een kijkje op hun website.

Kaart: Suppen Amsterdam

Op de Google Maps kaart hieronder bevinden zich de desbetreffende SUP locaties aangegeven met een surf/sup icoon. Je kan bij de locaties kiezen om een sup board te huren bij de lokale SUP verhuur of om met je eigen Stand Up Paddle Board te water te gaan.

Wil je graag met je eigen SUP Board het water op bij deze 3 top locaties in Amsterdam? Dan bevelen wij een touring sup board aan. Met een touring supboard kan je met het meeste comfort lange tochten afleggen terwijl je ondertussen kan gaan sightseën. Kom je er niet uit welk touring sup board het beste bij jou past? Bekijk dan vooral onze supboard aankoopgids.

Niet alleen geïnteresseerd om te suppen in Amsterdam maar ook op andere locaties in Nederland? Bekijk dan ook de top 5 SUP locaties van Nederland.