Definitie & Uitleg | Wat is een BUOY TURN?

Een bouy turn is een sup techniek om snel een bocht te maken om een buoy (in Nederland bekend als ‘boei’), dit word in de SUP wereld bij sup wedstrijden gedaan.
De bouy turn is een sup techniek om zo efficiënt mogelijk een bocht te maken. Doordat je je gewicht verplaats naar de achterkant van het board, gaat de punt van het board omhoog. Hierdoor kan je een stuk makkelijker om je as draaien.


Buoy turn uitleg van ISUPCENTER.nl: Deze vaardigheid eist veel balans en precisie. Wij vinden de buoy turn één van de mooiste technieken van het suppen, dit geeft zo’n spannend gevoel mee. Deze techniek word ook gebruikt op zee om zo snel mogelijk te draaien om een golf te kunnen pakken.


KENMERKEN van een BUOY turn

De buoy turn is een vaardigheid die je kan gebruiken om zo snel mogelijk bochten te maken. We hebben de kenmerken op een rij gezet:

  • Gewicht: men moet het gewicht achter op het board zien te verplaatsen, zodat de neus van het supboard omhoog gaat.
  • Balans: het is belangrijk dat je in surf stand je balans op het board probeert te houden.
  • Wendbaarheid: doordat de punt van het supboard om hoog gaat en de achterzijde dieper in het water ligt is het nu mogelijk om zo snel mogelijk om je as draaien. Hierdoor kan men ook makkelijker en sneller golf pakken op zee.

Ook benieuwd naar een andere interessante SUP technieken zoals de buoy turn? Neem dan een kijkje bij onze Pivot turn uitleg.


Terug naar SUP kennisbank