Definitie & Uitleg | Wat is een Foil Wing?

Een Foil Wing is simpel gezegd een soort vleugel die je in je hand houdt, terwijl je op een foiling sup of surfboard staat. Wanneer er een wind in de vleugel terecht komt, zorgt hij er voor dat je vooruit komt. Hij is makkelijk mee te nemen en je hebt verder niemand nodig. Hij is veiliger dan een kite, omdat de vleugel geen lijnen heeft. Hij is direct te besturen, omdat je de wing direct vast hebt. Super om te gebruiken op een supboard.


Uitleg van iSUPCENTER.nl: In onze webshop hebben diverse soorten Foil Wings. Deze nieuwe combinatie wing en foil sup is de nieuwste rage op het gebied op watersport. Doordat je de vleugel in je handen hebt, is het net wat makkelijker als kiten. Wanneer er een beetje wind staat, dan pak je niet je supboard om te gaan suppen, maar foil wing met je foil sup. Met de komst van deze nieuwe rage, kan je eigenlijk altijd het water op. Met op of zonder wind, je kan altijd gaan suppen.  Deze foil wing zijn nu ook in onze shop te verkrijgen.


Kenmerken van een FOIL WING

Een Foil Wing is te gebruiken in plaats van een kite. We hebben de belangrijkste kenmerken van vleugel hier onder gezet:

  • Opblaasbaar: net als de supboarden is ook de foil wing opblaasbaar. Makkelijk om mee te nemen dus.
  • Handzaam: omdat je de vleugel in je hand houdt, is hij zeer makkelijk in gebruik. Je hebt verder niemand nodig.
  • Geen lijnen: veiliger omdat de lijnen niet in de war kunnen raken, want deze zijn er niet.
  • Geen trapeze: je komt dus niet heel erg ver omhoog, maar dat is hierbij ook niet de bedoeling.

Terug naar SUP kennisbank