Definitie & Uitleg | Wat is een ISUP?

ISUP staat voor Inflatable SUP board en is de benaming voor een opblaasbaar SUP board. Er zijn verschillende soorten ISUP’s, waarbij er met name onderscheid gemaakt wordt in de lengte en breedte van het board. In tegenstelling tot niet-opblaasbare SUP boarden zijn ISUP boarden makkelijk mee te nemen.


Uitleg van iSUPCENTER.nl: in onze webshop ontdek je tientallen verschillende ISUP boarden. Wij zijn liefhebber van dit type board, gezien ze eenvoudig mee te nemen zijn en vaak minder prijzig dan niet opblaasbare varianten. Het is bij een ISUP altijd belangrijk om te letten op de juiste afmetingen van het board. Hierbij kun je denken aan de breedte en de lengte.


Kenmerken van een ISUP

Bij een ISUP board zijn er een aantal kenmerken te benoemen die dit type board uniek maken. We zetten ze op een rij:

  • Opblaasbaar: een van de belangrijkste kenmerken is dat het hier gaat om een opblaasbaar SUP board. Er zijn speciale pompjes verkrijgbaar die ook makkelijk mee te nemen zijn.
  • Zeer stabiel: wat velen vaak niet weten, is dat het gaat om zeer stabiele boarden. Hoewel het board gevuld is met lucht, merk je hier praktisch niets van op het water en heb je het gevoel dat je op een normaal board staat.
  • Vaak goedkoper: ook qua kosten is een ISUP anders dan andere boarden. Vaak zijn de prijzen stukken lager dan klassieke boards. Hoewel er sprake is van een lagere prijs, is er vaak niets aan te merken op de kwaliteit van de boards.
  • Makkelijk te repareren: als een normaal SUP board kapot gaat, is een nieuw board kopen vaak beter dan deze te repareren. Bij een ISUP board is dit een ander verhaal: deze kun je makkelijk (laten) repareren met speciale reparatielappen en lijm.

Opblaasbaar SUP Board kopen? Bekijk dan vooral ons uitgebreide assortiment!


Terug naar SUP kennisbank