Definitie & Uitleg | Wat is een RACE supboard?

Race supboarden zijn de snelste supboarden die er zijn. Race sups bestaan zowel in composiet als opblaasbare varianten.
Een race supboard is extra lang, maar ook een stuk smaller, hierdoor glijdt het board langer door op het water.
Race supboarden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, deze lengtes variëren tussen de 12’6″ en 14″ feet en soms nog wel eens langer.
Door het gestroomlijnde design en puntige neus van de SUP, snijdt een race board letterlijk door het water. Er kan dan ook makkelijk snelheid gemaakt worden met zo een board. Een race supboard word voor de sport gebruikt, maar ook voor afstanden en touring.


Race supboard uitleg van ISUPCENTER.nl: we hebben opblaasbare raceboards en composiet raceboards in onze SUP Webshop. Als je eenmaal stabiel op je board kan staan, wil je eigenlijk alleen maar sneller. Wij zijn echte liefhebbers van dit type board, een race supboard snijdt makkelijk door het water en hierdoor kost het minder energie om vooruit te gaan. Dit geeft een hoop comfort met zich mee. Bij een race supboard is het belangrijk om te weten welke lengte of breedte het beste bij jou past. Race supboarden zijn niet geschikt voor beginnende suppers, ze zijn namelijk dankzij hun lange lengte en smalle midden basis lastig om te stabiliseren. Hierom adviseren we ook alleen race SUPS aan gevorderden paddle boarders aan. Voor een beginnende supper bevelen wij een allround supboard aan.


VOORDELEN van een RACE supboard

Een race supboard heeft diverse voordelen. We zette de voordelen op een rij:

  • Snelheid: snelheid is één van de grootste voordelen van een race sup, door de vorm en lengte kan men aardige snelheden behalen op zowel korte als lange afstanden.
  • Peddel frequentie: door de vorm van het supboard, blijft het board beter in zijn baan. Hierdoor kan met de juiste peddeltechniek een vaste frequentie aangehouden worden met je peddel slagen.
  • Comfort: voor een gevorderde supper brengt snelheid en een fijne peddel frequentie een hoop comfort mee. Voor iemand die minder gevorderd is kan het minder comfort geven.
  • Energie: doordat het supboard makkelijk door het water snijd kost het je minder energie om vooruit te komen.

Ben je nog niet gevorderd genoeg voor een race supboard maar wel opzoek naar een board om lange tochten mee te maken? Neem dan een kijkje bij onze touring supboarden


Terug naar SUP kennisbank