Definitie & Uitleg | Wat is suppen?

Suppen is een populaire watersport waarbij men staand op een supboard op het water zich voortbeweegt in combinatie met een SUP peddel. Stand up Paddling is makkelijk om te leren. Overal waar water is kan je suppen, op zee, vlakwater, rivieren en zelfs door de grachten. Het meest populaire water onderdeel waar op gesupt word is vlak water. Vlak water is ook een van de veiligste en makkelijkste wateren om op te suppen.


Uitleg van iSUPCENTER.nl: wij vinden suppen echt een geweldige sport, omdat je vrijwel overal kan suppen. Staand peddelen op het water is toegankelijk voor iedereen, zowel voor jong als oud. Je kan een relaxed tochtje peddelen of juist aan je conditie werken. Het is makkelijk om je supboard overal mee naar toe te nemen en zeker met een opblaasbaar supboard. Stand up paddling is voor ons dé nummer 1 watersport van Nederland!


Voordelen van suppen

Suppen is een populaire watersport, dit komt dan ook vooral door de vele voordelen. Dit zijn de voordelen van staand peddelen:

  • Goed voor het lichaam: met staand peddelen gebruik je 95% van je spieren.
  • Goed voor de “geest”: je bent lekker buiten bezig en je maakt je hoofd leeg.
  • Voor elke leeftijd: jong of oud, iedereen kan stand up paddling leren en uitoefenen.
  • Vrijheid: je kan gaan waar en wanneer je wilt. Je kan heerlijk alleen suppen, maar ook met anderen.

Is suppen lichamelijk net te zwaar voor je? Neem dan een kijkje bij onze elektrische supboarden (e-sups), de e-sups zorgen ervoor dat je aanzienlijk minder moeite hoeft te doen om toch nog lekker relaxed te kunnen suppen.

Na het lezen van onze uitleg enthousiast geworden en ga je een SUP Board kopen? Bekijk dan vooral ons uitgebreide assortiment!


Terug naar SUP kennisbank