Definitie & Uitleg | Wat is een TOURING supboard?

Een touring supboard is een supboard dat speciaal gemaakt is om te touren. Er zijn zowel inflatable als hardboard touring sups. De volume van een touring board is in het algemeen groter als een race board. Dit maakt touring sups aanzienlijk stabieler. Net als een race board heeft een touring board ook een puntige neus. Hierdoor kost het minder energie om vooruit te komen. Door het grotere volume en vorm van de neus is een touring board ideaal om tochten te maken.
De combinatie van het grote volume, breedte en spitse neus biedt een hoog comfort voor vele recreanten die toch een beetje snelheid willen maken en mooie tochten willen suppen.
De touring sups hebben vaak een speciaal bagage net voor op het board, hiermee kan men diverse spullen meenemen ,denk hierbij aan een waterdichte tas, visgerei en/of kampeerspullen.


Uitleg van ISUPCENTER.nl: In onze SUP Webshop vind je verschillende soorten touring supboarden. Wij vinden touring supboarden echt geweldig voor recreanten die graag een tocht of dag willen gaan suppen. Door het grote volume en vorm van het board brengt een touring board een hoog comfort met zich mee. Het is altijd belangrijk om op te letten welke type touring board het beste bij jou past. Bekijk hier de opblaasbare touring supboards en hardboard touring supboards. Ben je een beginnende supper? Neem dan een touring SUP met een bredere midden basis, deze zijn namelijk stabieler. Als je al wat meer ervaring hebt dan bevelen we een smallere midden basis aan. Ben je een gevorderde supper? Dan is een race supboard ook uitermate geschikt om te touren, neem wel een race supboard met een bredere midden basis voor meer comfort.


VOORDELEN van een TOURING supboard

Een touring board is ideaal voor mensen die heerlijk willen cruisen of touren. Dit zijn de voordelen van een touring supboard:

  • Snelheid: door de puntige neus snijdt het board door het water en kan men hierdoor een heerlijk tempo maken en gemakkelijk behouden
  • Comfort: het grote volume van het board geeft een hoop stabiliteit aan het board. Dit zorgt voor een hoog comfort
  • Energie: het kost je minder energie om vooruit te komen dan bij een allround supboard, dit komt mede door door de puntige neus en vorm van het board.

Ook geïnteresseerd in een supboard waar je hoge snelheden mee kunt behalen? Kijk dan bij onze race supboarden collectie. Met deze boarden kun je hoge snelheden halen en behouden omdat ze dankzij hun vorm de minste weerstand hebben.

Touring SUP Board kopen? Bekijk ons ruime assortiment aan touring boards!


Terug naar SUP kennisbank