Definitie & Uitleg | Wat is een WETSUIT?

Een wetsuit is een speciaal pak dat speciaal gemaakt is om een persoon te beschermen tegen onderkoeling. Wetsuits worden gemaakt van neopreen. Dit materiaal zorgt er voor dat je lichaam op tempratuur blijft. Deze ‘water pakken’ worden voornamelijk gebruikt bij het duiken, zwemmen en bij diverse watersporten zoals suppen. De wetsuits heb je in diverse maten, vormen en diktes. Een wetsuit hoort goed aan te sluiten op je lichaam. Doordat het water langzaam in het pak trekt naar je lichaam, warmt je lichaam het water al op. Dit zorgt ervoor dat je nooit onderkoelt kan raken.


Uitleg van iSUPCENTER.nl: een wetsuit is uiterst belangrijk om je lichaam goed op temperatuur te houden. Het is daarom altijd belangrijk om te kijken in welke omstandigheden je watersport gaat beoefenen. Hoe kouder het water, vaak hoe dikker de wetsuits moeten zijn. Hoe warmer het water, hoe minder dik de wetsuits moeten zijn.


Kenmerken van een WETSUIT

Een wetsuit is echt een uniek kledingstuk, lees hier onder waarom:

  • Sneldrogend: dankzij de speciale materialen waar een wetsuit van gemaakt is drogen ze snel op.
  • Direct op de huid: een wetsuit is speciaal gemaakt om perfect om je lichaam heen te passen, dit zorgt ervoor dat de wetsuit direct op je huid zit.
  • Altijd kunnen suppen: omdat een wetsuit je warm houd kun je ook gaan suppen wanneer het kouder weer was.
  • Veilig: je supt een stuk veiliger op koude dagen wetende dat je een wetsuit aanhebt dat je warm houd.

Niet alleen opzoek voor bescherming voor jezelf maar ook voor je eigendommen? Neem dan een kijkje op onze SUP bescherming accessoires.


Terug naar SUP kennisbank