Moai 10'6 SUP Board Review

Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 05/02/2024

Bij ISUPcenter testen wij meerdere malen per jaar diverse boarden. Deze keer is het Moai 10’6 SUP Board aan de beurt. We testen bij al onze onderzoeken de boarden op meerdere factoren. Van de kwaliteit tot aan de wendbaarheid.

Inhoudsopgave

Wat is de Moai 10’6 voor SUP Board?

Het Moai 10’6 SUP-board is zoals eerder genoemd een allround supboard. Hij kan zoals de naam al zegt voor bijna elke toepassing gebruikt worden, waaronder zelfs surfen. Moai is relatief nieuw in de Stand Up Paddle Boarden markt maar dat is niet te merken, ze bieden kwalitatieve en complete pakketten voor een scherpe prijs. Moai heeft een missie, zie hier de geciteerde missie:
“Onze ambitie is om de meest innovatieve en kwalitatieve watersportproducten in de industrie te creëren, met een geavanceerd design, en betaalbaar voor de recreatieve markt “~ Moai

Er zijn in totaal 5 verschillende Moai SUPS, namelijk de 9’5″ allround, de 10’6″ allround, de 11″ allround, de 12’4″ allround family (2-persoons) en tot slot de 12’6″ touring. Elke Moai SUP heeft hetzelfde ontwerp, alleen de eigenschappen verschillen. 

We hebben het complete Moai 10’6 pakket getest, hoewel we in deze review vooral het board uitlichten.

Wat zit er inbegrepen in het sup pakket van de Moai 10’6

moai 106 allround review

Inhoud van het Moai 10’6 allround pakket

Complete inhoud van het Moai 10’6 pakket
Vrijwel alle benodigdheden om te kunnen suppen zitten in het pakket. Zo zit er zelfs een reparatieset en leash in het pakket. In het onderstaande overzicht bevinden zich alle bijgeleverde accessoires:

 • Natuurlijk het board: Moai 10’6 board, dit board 
 • Een licht gewicht peddel: Verstelbare fiberglass/aluminium peddel
 • Een handige tas om hem te vervoeren: verstevigde rolly rugtas (met wielen)
 • Een vin: een uitneembare middenvin
 • Een snelle handpomp: in het pakket zit een dubbel action pomp bij geleverd.
 • Ook zit er een reparatieset bij
 • Heel belangrijk: er zit ook een leash voor de veiligheid bij

Testfactoren

Elk sup board word op dezelfde relevante factoren grondig getest. Op deze manier kunnen we de waarde van elke review waarborgen en kunnen we er ook overzicht in houden. Zo kun je dus ook reviews met elkaar vergelijken. De onderstaande vier factoren testen wij de SUPS op:

 1. Hoe kwalitatief het board is
 2. De stijfheid van het board
 3. Hoe stabiel het stand up paddle board in het water ligt
 4. En tot slot testen we de wendbaarheid van de SUP

Na de bovenstaande 4 factoren getest te hebben geven we per factor een cijfer van 0 tot 100. Het gemiddelde van deze scores bij elkaar zal het totale cijfer van het board maken. Onder aan de pagina kan je zowel de eindscore als de conclusie van dit onderzoek vinden. Zie hieronder de resultaten van de vier geteste factoren.

Kwaliteit van het Moai 10’6 SUP board

De Moai 10’6 liet ons vanaf het eerste moment al verbazen. Een dubbel laags supboard van deze kwaliteit voor zo een scherpe prijs? Dat kan bijna niet dachten we. We hebben de boarden goed nagelopen en behalve de normale kreukeltjes en dergelijke die je bij elk opblaasbaar sup board zal vinden was er niks op aan te merken. De SUP is dus verbazingwekkend kwalitatief, goed gedaan Moai!

Stijfheid van het SUP board

Dit supboard is net zoals zijn broers en broertjes van 2 PVC lagen en drop stitch gemaakt. Hierdoor is hij zeer stevig en bevat hij minimale flex (op en neer bewegen van het supboard bij elke peddel slag). Ook het volume van 260 liter en de maximale druk van 15psi maken het een zeer stevig board.

Net zoals bij alle andere Moai SUPS vind je ook bij deze elastiek op de voorkant van het board. Dankzij het elastiek kun je gemakkelijk je eten en drinken in een drybag mee nemen. Het board zijn design is geïnspireerd door de monolitische beelden genaamd Moais. Hier komt ook de merk naam vandaan.

En niet alleen het board is door de beelden geïnspireerd, de Moai inspiratie is in het gehele pakket te vinden.

Stabiliteit op het water

Dankzij het hoge volume, de brede midden basis, korte lengte en de korte ronde neus is dit board heel stabiel. En dat is ook heel belangrijk bij een SUP dat op beginners gefocust is. Maar dit betekent nog niet dat je als gevorderde supper geen plezier kan hebben op dit board. Wij zijn namelijk ook gevorderde suppers en hebben ook veel plezier gehad met dit board. Dat komt dan ook vooral door de simpliciteit, het board doet altijd precies wat je ervan verwacht.

Wendbaarheid in het water

De 10’6″ is verbazingwekkend wendbaar. Net zoals dat de brede midden basis, hoge volume, korte lengte en korte neus voor stabiliteit zorgen zorgen ze ook voor wendbaarheid. Dankzij de wendbaarheid kan je dus super gemakkelijk bochten maken. Dit maakt zelfs suppen in grachten mogelijk. De goede wendbaarheid is dan ook mede te danken door zijn stabiliteit. Als je board stabiel is dan kun je namelijk zonder gedoe de bocht om.

Conclusie Moai 10’6″ review

De Moai 10’6 is een board dat zonder twijfel zijn geld waard is. Dit komt dan ook vooral door zijn prijs/kwaliteitverhouding. Moai staat bekend om complete en kwalitatieve pakketen voor een scherpe prijs neer te zetten en daar zijn ze ook deze keer weer in geslaagd. En zoals eerder genoemd is dit niet alleen het perfecte stand up paddle board voor beginners maar ook voor gevorderden. Iedereen kan plezier hebben met dit allround stand up paddle board!

Als je op zoek bent naar een betaalbaar SUP board pakket waar je goed mee kan doorgroeien dan is het Moai 10’6 SUP Board pakket ideaal! Bekijk hieronder hoe de 10’6 scoort in de test.