Je bekijkt nu SUP board voor beginners: waar moet je op letten?

SUP board voor beginners: waar moet je op letten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Als je wilt beginnen met suppen kun je al snel enkele vragen hebben over de keuze van een SUP board. Waar moet ik op letten? Is het kopen van een opblaasbaar SUP board wel de juiste keuze? In dit artikel zetten we vijf zaken op een rij waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een SUP board voor beginners. Bekijk onze tips en scoor straks je eerste eigen SUP board in onze SUP webshop!

1. Ga voor een inflatable SUP board

Op ISUPCENTER.nl verkopen we inflatable SUP boards. Een inflatable SUP board is een ‘opblaasbaar’ SUP board. Een groot voordeel hiervan is dat je ze makkelijk mee kunt nemen (bijvoorbeeld voor het suppen op zee). Daarbij is de prijs van een opblaasbaar board vaak velen malen lager dan een niet-opblaasbare variant. Perfect voor als je wilt beginnen met suppen en kennis wilt maken met deze geweldige sport!

2. Denk na over het doel van suppen

Er zijn SUP boards voor verschillende doeleinden. Zo zijn er SUP boards die het best gekocht kunnen worden als je je hond mee wilt nemen bij een rondje suppen, maar zijn er ook boards voor degene die graag willen vissen. Bij de keuze voor een SUP board voor beginners is het erg belangrijk om het doel voor ogen te hebben. Met het doel voor ogen kun je op zoek gaan binnen het ruime assortiment SUP boards om de juiste keuze te maken.

3. Een dik en breed SUP board voor betere stabiliteit

Ook de eigenschappen van het SUP board zelf zijn erg belangrijk voor de juiste keuze voor beginners. Wanneer je begint met suppen kun je de basistechnieken van suppen nog niet helemaal onder de knie hebben. De keuze voor een wat dikker en breder SUP board is dan een goede keuze. In de meeste gevallen zorgt een dikker en breder SUP board voor een betere stabiliteit in het water.

4. Langer SUP board voor betere stabiliteit

Naast de dikte van het board, is ook de lengte een enorm belangrijke factor. Hoe langer het SUP board is, hoe meer stabiliteit er is. Echter is er bij een langer SUP board wel sprake van minder mobiliteit, wat op een hoger niveau ongewenst kan zijn. Voor een beginnende supper is het echter een goede keuze. Kom je er na het lezen van deze blog nog steeds niet helemaal uit welke SUP het beste bij jou past? Neem dan vooral een kijkje bij onze sup board kopen adviesgids.

Aanvullende vragen of extra advies voor een SUP board voor beginners? Stuur ons dan vooral een berichtje, we voorzien je graag van persoonlijk advies!
Naast een goed beginners SUP board heb je ook nog een goede sup peddel nodig, voor meer advies over de juiste peddel bekijk onze blog.