Je bekijkt nu Suppen In Koude Temperaturen: De 5 Beste Accessoires

Suppen In Koude Temperaturen: De 5 Beste Accessoires

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Laatste wijziging in bericht:update: 24 januari 2023
David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 24/01/2023

Als je gaat suppen in koude temperaturen dan is het belangrijk dat je er goed op voorbereid bent. In dit blog lichten wij uitgebreid de 5 beste accessoires voor het suppen in koude temperaturen uit.
prolomit wetsuit
Prolimit Wetsuit

1. Wetsuit

Een wetsuit is onmisbaar voor wanneer je met koude temperaturen gaat suppen. Een wetsuit zorgt er namelijk voor dat je zowel buiten als in het water op een veilige lichaamstemperatuur blijft. Let bij de aankoop van een wetsuit op van welk materiaal de wetsuit is gemaakt en welke dikte het wetsuit van gemaakt is. Dit maakt namelijk veel verschil voor de warmte die je behoudt binnen het pak. Tip: Draag de juiste sup kleding voor de juiste omstandigheden.

waterschoenen voor suppen met koud weer
Ion waterschoenen

2. Waterschoenen

Ook waterschoenen zijn onmisbaar bij het suppen in koude temperaturen. Als je geen waterschoenen aandoet dan zullen je voeten koud worden en kan je tijdelijk het gevoel in je voeten verliezen. En dat wil je natuurlijk niet! Net zoals bij wetsuits heb je ook diverse soorten waterschoenen. Je hebt waterschoenen die puur bedoeld zijn om je tegen de bodem van de zee te beschermen (word vooral in het buitenland gebruikt) en je hebt waterschoentjes die bedoeld zijn om je warm te houden. De laatst benoemde waterschoenen zijn belangrijk voor het suppen met koud weer. Let bij de aankoop op dat je diverse soorten materialen en diverse soorten diktes hebt, dit heeft veel invloed op de warmte van de schoen.
suppen in koude temperaturen
Fanatic leash

3. Leash

Een leash is super belangrijk aangezien een leash je veilig houd. En wanneer je supt als het koud is dan kan een leash belangrijker zijn dan je denkt. Door het koude water kan het namelijk zo zijn dat je niet zo goed kan functioneren als normaal. En als je dan geen leash om hebt en je board wegvaart dan kan het een gevaarlijke situatie worden. Zorg er dus altijd voor dat je met suppen met koud weer een leash om hebt, en natuurlijk ook met warm weer op zee, ruig water, rivieren etc.

red paddle waterfles
Red waterfles

4. Waterfles/thermoskan

Een waterfles of thermoskan is in het algemeen al belangrijk om mee te nemen aangezien je je goed moet hydrateren tijdens het suppen. Maar met warm water kan een speciale waterfles of thermoskan je ook opwarmen als je er warme thee of koffie in doet. Op deze manier heb je zowel een heerlijk relaxend drankje als een drankje dat je warm houd.
suppen in koude temperaturen
Red drybag

5. Drybag

Een drybag is ook één van de meest onmisbare accessoires voor wanneer je het water op gaat met koud weer. Een drybag zorgt er namelijk voor dat alle spullen binnenin de tas droog en veilig blijven. Zo kan je droge kleding, een handdoek, je mobiel, sleutels en zelfs je thermoskan in de waterdichte tas kwijt en op deze manier al je spullen veilig/droog houden. Vond je dit blog interessant? Bekijk dan ook vooral onze top 10 SUP accessoires blog.

David Ziessen

Ik ben David Ziessen, één van de SUP-specialisten van Isupcenter. Vanaf 2013 ben ik al bezig met het verhuren en les geven op SUP Boards. Mijn verhuurpunt genaamd Nikano, gevestigd aan de Nieuwkoopse Plassen was één van de eerste SUP verhuur locaties in Nederland. Ik ben dan ook één van de grondleggers van het suppen in het Groene Hart van Nederland. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik alle ins- en outs van het suppen. Heb je advies nodig? Ik help je graag! Wil je een SUP Board testen? Ook dit is mogelijk! Neem vooral contact met mij op.