hoe kan je goed rechtdoor suppen

Hoe kan je Goed Rechtdoor Suppen

Wij krijgen vaak te horen dat men van links naar rechts en vica versa gaan tijdens het suppen. Een kort sup board zal daarnaast ook eerder de neiging hebben om van links naar rechts te gaan, deze zijn eenmaal wendbaarder dan een langer sup board. Dit heeft te maken met verschillende elementen. De juiste SUP techniek is essentieel om goed rechtdoor te suppen. We hebben de belangrijkste tips hieronder voor je op een rij gezet.

Inhoudsopgave

1. Controleer je balans

Als je niet de juiste balans op je board hebt, gaat je board heen en weer tijdens het peddelen. Als je niet in de juiste houding staat wordt je gewicht niet gelijkmatig verdeeld. Aan de ene kant komt er meer druk op het board dan aan de andere kant en dit zal je SUP uit koers brengen. Hoe meer jij beweegt, hoe meer het board zal bewegen.

2. Juiste lengte sup board

Als je vaak aan het touren bent, wil je niet telkens van links naar rechts gaan. Zorg er voor dat je voor te touren een SUP Board met een minimale lengte van 11 feet hebt. Hoe meer lengte een sup board heeft, hoe makkelijker je rechtdoor kan suppen. Op zoek naar een SUP Board met de juiste lengte en vorm om zoveel mogelijk rechtdoor te suppen? Bekijk dan onze touring sup boards.

3. Reach, oftewel bereik van je peddel​

Het is belangrijk om eerst goed te richten met je peddel voordat je hem het water insteekt. Je hebt een bepaald bereik wanneer je met het blad het water aan raakt. Zie de foto hier onder voor illustratie. Zorg ervoor dat het comfortabel aan voelt.

bereik van peddel slag

4. Verticaal je peddel in het water steken

Zorg er voor dat je je peddel goed verticaal in het water steekt. Met beide handen boven het water. Al gaat hij al een klein beetje schuin, zal je al een afwijking merken in je peddel slag. Zorg ervoor dat je peddel zo recht mogelijk in het water terecht komt en dat je bij het begin van je slag je lichaam over het board heen gebogen hebt.

5. Je peddel op tijd uit het water halen

Maak je peddel slag niet te lang, zorg er voor dat je de peddel bij je voeten er uit haalt. Elke centimeter na je hielen is verspilde energie. En bij het touren is efficentie natuurlijk enorm belangrijk.

6. Beweging van je board

Probeer met je voeten het board zo stabiel mogelijk te houden. Je board moet zo recht mogelijk in het water blijven om goed recht voor uit te komen. Al leun je te veel één kant op dan zal je dit gelijk merken en zal de koers van het stand up paddle board veranderen.

7. Naar voren kijken

Kijk altijd naar voren tijdens het suppen. De meeste beginnende suppers maken de fout om naar beneden te kijken naar hun peddelslag. Het is belangrijk om altijd met je gezicht naar voren te kijken, dan zie je gelijk goed wat er in de omgeving gebeurd. en wordt je evenwicht niet beïnvloed.

Conclusie

Je bent dus afhankelijk van verschillende factoren om goed recht voor uit te kunnen suppen. Probeer ook zoveel mogelijk te oefenen op de kant. Wanneer je op de kant staat kan je je peddel slag goed monitoren en op deze manier secuur oefenen. Probeer bewust te zijn van je bewegingen en maak voornamelijk veel sup uren. En de meest belangrijke tip van allemaal: maak plezier! 🏄‍♂️☀️

Onze SUP blogs

Hier vind je alles op het gebied van suppen. Ontdek hier meer tips, tricks en kennis over suppen

welke type sup boarden zijn er

Welke type SUP Boarden zijn er?

In deze video wordt uitleg gegeven over welke type SUP Boarden er verkrijgbaar zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de inflatable/opblaasbare Stand Up Paddle Boarden. Van een allround tot aan een race board, alle types worden in de onderstaande video uitgelicht. In onze webshop zijn alle type sup boarden te vinden die

Lees verder »
voordelen van een elektrische sup pomp

De Voordelen van een Elektrische SUP Pomp

Wat zijn de voordelen van een elektrische SUP pomp? Pomp je momenteel je SUP met de hand op of wil je een opblaasbaar SUP board kopen? Lees dan zeker verder. Wij van ISUPCENTER, specialist in suppen en SUP boards, geven graag advies en informatie. In dit artikel lees je alles

Lees verder »
sup board voor beginners waar moet je op letten

SUP board voor beginners: waar moet je op letten?

Wanneer je begint met suppen kun je al snel enkele vragen hebben over de keuze van een SUP board. Waar moet ik op letten? Is een opblaasbaar SUP board wel geschikt voor jou? Ja, want er is voor elke type persoon wel een sup te vinden! In dit artikel presenteren

Lees verder »

Geef een reactie