sup board voor beginners

SUP board voor beginners: waar moet je op letten?

Als je wilt beginnen met suppen kun je al snel enkele vragen hebben over de keuze van een SUP board. Waar moet ik op letten? Is het kopen van een opblaasbaar SUP board wel de juiste keuze? In dit artikel zetten we vijf zaken op een rij waar je goed op moet letten bij een SUP board voor beginners. Bekijk onze tips en scoor straks je eerste eigen SUP board in onze SUP webshop!

1. Ga voor een inflatable SUP board

Op iSUPCENTER.nl verkopen we enkel inflatable SUP boards. Een inflatable SUP board is een ‘opblaasbaar’ SUP board. Een groot voordeel hiervan is dat je ze makkelijk mee kunt nemen (bijvoorbeeld voor suppen op zee). Daarbij is de prijs van een opblaasbaar board vaak velen malen lager dan een niet-opblaasbare variant. Perfect als je wilt beginnen met suppen en kennis wilt maken met deze geweldige sport!

2. Denk na over het doel van suppen

Er zijn SUP boards voor verschillende doeleinden. Zo zijn er SUP boards die het best gekocht kunnen worden als je je hond mee wilt nemen bij een rondje suppen, maar zijn er ook boards voor degene die graag willen vissen. Bij de keuze voor een SUP board voor beginners is het erg belangrijk om het doel voor ogen te hebben. Met het doel in gedachten kun je op zoek gaan binnen het ruime assortiment SUP boards om de juiste keuze te maken.

3. Een dik SUP board voor betere stabiliteit

Ook de eigenschappen van het SUP board zelf zijn erg belangrijk voor de juiste keuze voor beginners. Wanneer je begint met suppen kun je de basistechnieken van suppen nog niet helemaal onder de knie hebben. De keuze voor een wat dikker SUP board is dan een goede. In veel gevallen zorgt een dikker SUP board voor betere stabiliteit in het water.

4. Langer SUP board voor betere stabiliteit

Naast de dikte van het board, is ook de lengte een enorm belangrijke factor. Hoe langer het SUP board is, hoe meer stabiliteit er is. Echter is er bij een langer SUP board wel sprake van minder mobiliteit, wat op een hoger niveau ongewenst kan zijn. Voor een beginnende supper is het echter een goede keuze.

Aanvullende vragen of extra advies voor een SUP board voor beginners? Stuur ons een berichtje, we voorzien je graag van persoonlijk advies!