suppen groningen

Suppen Groningen

Waar suppen in Groningen?

Groningen is een bekende plek om te suppen, en dat is niet voor niets. Er zijn namelijk mooie/leuke locaties te vinden om SUP tochten te maken. In het onderstaande overzicht lichten we de 3 beste Stand Up Paddle Boarding locaties van Groningen uit.

1. Suppen Hoornsemeer

Het Hoornsemeer is een leuk gelegen SUP locatie dat 5km van de binnenstad af ligt. Het Hoornsemeer word zowel omringd door gebouwen al bebossing. Het is een unieke SUP Boarding plek waar je een leuke toch kan afleggen.

2. Suppen Groningen stad

De stad van Groningen bevind zich veelal aan het water. Dankzij het vele water en de laagliggende huizen/het centrum is het een ideale plek om een leuke tocht te maken. Aangezien de binnenstad altijd een groter risico is qua veiligheid met langsvarende boten en dergelijke bevelen wij aan om alleen in de binnenstad te suppen met veel ervaring. Het is dan ook heel belangrijk om alle basistechnieken van het suppen goed onder de knie te hebben voordat je je op deze wateren kan bevinden. Ook een goede optie is om mee te gaan met een organisatie als SupExperience om zo toch veilig de binnenstad door te kunnen peddelen met begeleiding.

3. Suppen Schildmeer

Het Schildmeer is een relatief groot meer dat zowel door huizen, recreatie als bomen omringd word. Als je een lang(ere) tocht wilt suppen in groningen dan bevelen wij het Schildmeer zeker aan. Ook bevind er zich een strand aan het meer waar je eventueel kunt uitrusten/pauze houden.

Kaart: Suppen Groningen

In de kaart hieronder bevinden zich alle bovengenoemde locaties. De locaties zijn aangegeven met een blauw surf/sup icoontje.

Een touring sup board is het ideale supboard om op Groningse wateren mee te suppen. Een touring SUP bied namelijk veel comfort. Ook kan je er met lagere snelheden nog steeds comfortabel op staan zonder dat je je te druk hoeft te maken om je gewicht. Heb je nog geen touring SUP? Bekijk dan onze aankoop gids voor Stand Up Paddle Boarden om zo tot het ideale board voor jou te komen!

Wil je ook van de andere top locaties in Nederland genieten? Bekijk dan onze blog over de beste SUP locaties in Nederland.