suppen met je hond

Suppen met je hond, ideale activiteit voor met ze tweeën!

Suppen met je hond is een perfecte gelegenheid voor jou en je viervoeter. Samen lekker het water op en de omgeving verkennen. Veel honden houden namelijk van water en gaan graag met je mee, een ideale combinatie dus. In deze post vertel ik welke board het meest geschikt is voor het suppen met je hond en wat een geschikte locatie hiervoor is.

Het geschikte board voor het suppen met je hond

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe groot je hond is, maar belangrijk is wel dat je voor het meest stabiele board gaat. Een board wat hier zeer geschikt voor is, is de Red paddle 10’8 ride Dit zijn boards die geschikt zijn voor mensen tot 100kg. Het board heeft een wat breder oppervlak waardoor het zeer stabiel is. Vooral wanneer je met een hond samen op een board staat is het handig om te kiezen voor dit stabiele board, omdat honden soms ook enthousiast kunnen reageren.

Perfecte SUP board voor het suppen met je hond

 

Een ander punt waar je op dient te letten is de veiligheid van jou en je hond. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jij en/of je hond van het board vallen. Ik raad daarom aan om voor beide een zwemvest aan te schaffen.

Locatie om te suppen met je hond

Voor het suppen met je hond is de locatie ook belangrijk. Kies altijd een locatie waar het toegestaan is voor honden. Uit ervaring kan ik spreken dat de Nieuwkoopse Plassen een perfecte locatie is. Ten eerste is het hier toegestaan om met je hond lekker de natuur in te gaan. Daarnaast is het ook nog een heerlijke locatie om te suppen, veel eilandjes waar je lekker aan wal kunt gaan en uit kunt rusten. Ook is het gewoon een hele mooie locatie met kleine slootjes waar je alle kanten op kunt gaan. Hieronder heb ik de locatie geplaatst waar je te water kunt gaan.

Op het kaartje hierboven vind je de adresgegevens van de locatie. Druk hierop en je kunt direct de routeplanner hier naartoe sturen. Op deze locatie vind je een SUP verhuur waar je een board kunt huren. Heb je al een board dan is dit ook prima, dan kun je hier gewoon te water gaan met je board. Daarnaast worden er op deze locatie ook SUP workshops gegeven. Wil je een speciale ‘suppen met je hond workshop’? Op deze locatie worden verschillende workshops gegeven.