Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Het is voor ons belangrijk om te weten wat voor kwaliteit supboarden wij aanbieden. Daarom testen wij regelmatig supboarden om na te gaan of het supboard voldoet aan alle voorwaarden. De Aqua Marina Magma is een erg populair board, daarom maken wij een review waarbij we dit board volledig onder de loep nemen. Bij zo’n test kijken we naar diverse belangrijke factoren zoals kwaliteit, wendbaarheid, stabiliteit en prijs.Ben je al direct benieuwd naar onze conclusie van deze review van de Aqua Marina Magma en kan je niet meer wachten? Bekijk de conclusie dan direct onder aan de pagina.

Wat is de Aqua Marina Magma voor board?

De Aqua Marina Magma is erg voordelig in zijn prijs/kwaliteit verhouding. Het opblaasbare sup board is ideaal voor de beginnende supper! De prijsklasse van de Aqua Marina Magma ligt onder de wat grotere merken zoals Moai en Bluefin. Dit board is zowel voor allround als touren erg fijn. De lange en wat scherpe neus van het board zorgt ervoor dat hij erg gemakkelijk door het water glijdt. Het board bestaat uit twee lagen pvc zodat hij erg stevig en stijf is.Bij het maken van deze review hebben wij het gehele SUP pakket getest, hoewel deze review met name in gaat op de kwaliteiten van het board.

Inhoud van het Aqua Marina Magma pakket:

In dit ideale pakket voor de beginnende supper ontdekken we vrijwel alle SUP benodigdheden die je in een compleet SUP pakket verwacht. Het pakket komt met alles wat de beginnende supper nodig heeft. Zo zit er een verstelbare peddel bij, hij is verstelbaar zodat iedereen de peddel kan gaan gebruiken. Ook zit er een goede pomp in zodat je ter plekke de sup makkelijk kan opblazen. In het suppakket zitten de volgende producten:
  • Aqua Marina Magma SUP Board
  • Sports III peddel
  • Speciale rugtas
  • Double action pomp
  • Leash
  • Verwisselbare middenvin

aqua marina magma reviewAqua Marina Magma getest op 4 factoren

Elke review die we maken pakken we het zelfde aan. Dit doen wij omdat we dan elk supboard op de beste manier met elkaar kunnen vergelijken. Ook testen we bij elk board op de zelfde 4 factoren. Dit zijn de factoren:
  1. Wij testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
We geven elk board een cijfer van o tot 10. Voor meer informatie over de factoren kunt u de onderstaande kopjes bekijken.

Kwaliteit van het SUP board

de kwaliteit van het board is redelijk. In zijn prijsklasse staat hij zeker boven aan de lijst qua kwaliteit. Door de twee lagen PVC is het board steviger en stijfer dan de meeste andere boards in zijn prijsklasse. De accessoires in het pakket hadden naar onze mening beter gekund, maar dat hoort natuurlijk ook bij de prijs. Zo is de leash niet coiled waardoor je al gauw op gaat staan en is de peddel van volledig aluminium waardoor hij zwaar aanvoelt. De tas is daarnaast van goede kwaliteit en erg handig.

Design van het SUP board

Het design van het board is net als bij de andere boards van Aqua Marina erg uniek en kleurrijk. Het board en de peddel hebben een strak en opvallend design. Op de voorkant van het board zit een elastiek, dit is ideaal om gemakkelijk bagage mee te kunnen nemen op jouw SUP avontuur!

Stabiliteit op het water

in deze prijsklasse is het belangrijk om te kijken naar de stabiliteit van het board. Door de redelijke kwaliteit van Aqua Marina levert dit board ook een redelijke stabiliteit. De bouwkwaliteit van het Magma supboard in vergelijking met de andere boards van deze klasse is wel degelijk in goed te nemen, maar als je over het algemeen kijkt dan is de kwaliteit redelijk. De dikte van het board is 15 centimeter en de breedte is 84 centimeter deze verhouding zorgt voor een stabiel gevoel op het water. Dit board zal vertrouwd voelen onder de beginnende supper zijn voeten. De wat meer gevorderde supper kan het beste kijken naar een board van een wat hogere klasse zoals een Fanatic.

Wendbaarheid op het water

Door de lengte van het board is hij minder wendbaar op het water als bijvoorbeeld de Aqua Marina Fusion. De Magma is namelijk iets langer als de Fusion. De lengte van het board zal er wel voor zorgen dat je gemakkelijk snelheid gaat maken en die ook makkelijk behoud. Dit betekent niet dat het draaien met het board moeizaam gaat, je moet er alleen wat meer moeite voor doen.

Conclusie Aqua Marina Magma review

Voor de beginnende supper die zowel allround en touren leuk vind is dit een ideaal SUP board. Het board ziet er erg leuk en kleurrijk uit. De kwaliteit is prima voor de beginnende supper en voor deze prijs. De gevorderde supper kan beter naar een hogere klasse kijken. Het SUP pakket komt met alles wat je nodig hebt om te beginnen! Aqua Marina staat bekent om zijn goed prijs-kwaliteit verhouding en met dit board laten ze dat nog eens zien.Vond je deze Aqua Marina Magma review interessant en zou je graag willen weten welke Aqua Marina SUP het beste bij jou past? Bekijk dan onze Aqua Marina advies gids.