Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Bij Isupcenter houden wij van kwaliteit en eerlijkheid. Wij maken reviews over verschillende SUP boards uit ons assortiment. Voor wij de reviews maken testen we het desbetreffende board met het team. Zo krijgen wij eerlijke vergelijkingen en dus ook nauwkeurige reviews. Tijdens het testen nemen wij standaard factoren waar we op letten. Dat gaat van kwaliteit tot wendbaarheid. Deze keer nemen wij de Fanatic Fly Air Pure 10’4″ Starterspakket onder de loep. Ben je meteen benieuwd naar onze conclusie over dit board? Bekijk die dan meteen onder aan deze pagina!

Wat is het Fanatic Fly Air Pure 10’4″ Starterspakket

Fanatic is een van de grootste merken in de SUP wereld. Dit komt omdat ze zeer kwalitatieve boarden leveren. Ook zijn de boards van een erg goede kwaliteit. Lees onze Fanatic pagina voor meer informatie over dit merk. Het Fly Air Pure 10’4 board is gemaakt voor allround gebruik.Wij zijn zelf altijd erg te spreken over de boarden van Fanatic. Dit komt omdat ze erg goede kwaliteit leveren en mooie boarden maken. Fanatic staat boven aan de lijst van merken in de SUP wereld. Het board wat we nu behandelen is de Fanatic Fly Air Pure 10’4″. Dit is een gemiddeld board qua lengte, het board is vooral gemaakt om te ontspannen op het water. Voor de allround gebruiker is dit board ideaal, surfen is ook mogelijk op dit opblaasbare board. Het pakket is in bezit van vrijwel alles wat je nodig hebt om te gaan suppen. Voor de beginnende supper is dit erg handig omdat je naast dit pakket niet direct meer iets nodig hebt. Het grootste verschil tussen de ‘pure’ en de ‘premium’ versie is de enkele PVC laag. Dit zal bij de premium lijn een dubbele PVC laag zijn. Wat houdt dat nou precies in? De dubbele PVC laag zorgt voor stijfheid tijdens het suppen. Hoe stijf de plank is heeft ook effect op de stabiliteit. Een stijve plank zal dus stabiel en stevig zijn, alhoewel de breedte van het board ook een grote factor speelt. Nu moeten wij eerlijk zeggen dat door de goede kwaliteit van Fanatic alle planken wel erg stijf zijn.We hebben het complete pakket getest. In deze review gaan we met namen het board zelf behandelen.

Inhoud van het Fanatic Fly Air Pure 10’4″ Starterspakket

In dit starterspakket vind je alle benodigdheden vinden voor je opblaasbaar SUP board. De accessoires zijn van zeer goede kwaliteit en zullen niet teleurstellen. Met de pomp en de bijpassende tas kan je je SUP board gemakkelijk en veilig meenemen naar verschillende locaties. Natuurlijk is dit ook fijn als je geen gebruik maakt van het board, omdat hij leeg kan lopen neemt hij weinig ruimte in beslag. De peddel in het pakket is van 15% carbon, het is daarom een stevige en lichte peddel.Dit vind je in het starterspakket:fanatic fly air pure 9'8 starterspakket
  • Fanatic Fly Air Pure 10’4″ SUP Board
  • 3-delige carbon peddel (15% carbon)
  • Uitneembare middenvin
  • Leash
  • Rugtas
  • Pomp

4 factoren waarop het board getest word

Het testen gaat bij ons altijd op de zelfde manier. Dit zorgt ervoor dat de boards op een eerlijke manier met elkaar worden vergeleken. Wij letten op de volgende 4 factoren tijdens het testen.
  1. Wij testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
We geven elke factor een cijfer van 0 tot 10. Hieruit krijgen we een gemiddeld cijfer. Het cijfer is onder aan de pagina te vinden!

Kwaliteit van het SUP board

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen in deze review is Fanatic een van de beste SUP merken op dit moment. De kwaliteit die ze leveren is gewoon echt goed. In combinatie met de scherpe prijs van dit board is het echt een aanrader. Met de juiste omgang zal het board jaren mee kunnen en heb je er lang plezier van! Op de voorkant van het board zit een elastiek waaronder je je bagage mee kan nemen. Fanatic biedt stijve en kwalitatief goede boarden aan!

Design van het SUP board

Zoals eigenlijk alle Fanatic boarden heeft de Fly Air Pure 10’4″ ook een mooi en strak design. Het is een klein board vooral gefocust op de beginnende supper tot 95kg. Op het water zal dit board zeker opvallen en blikken vangen. De accessoires in het pakket zijn modern en zijn in de sfeer van het board. De afmetingen van het board zorgen voor zijn stabiele eigenschap. Hier zullen we in het volgende kopje meer over vertellen.

Stabiliteit op het water

De afmetingen van de Fly Air Pure 10’4 zijn: dikte 11,5cm, breedte 81cm, lengte 295cm. Deze afmetingen en de vorm van het board maken dit een allround board. Erg wendbaar door zijn korte lengte en stabiel door de dikte en breedte van het board. Het board is zeer stabiel en zal erg vertrouwd onder de voeten van de beginnende supper voelen!

fanatic fly air pure 9'8 starterspakket actiefotoWendbaarheid in het water

De Fanatic Fly Air Pure 10’4″ heeft een lengte van 295 centimeter. De wat kortere lengte van dit board maakt hem erg wendbaar. In smalle slootjes of misschien zelfs in de grachten komt dat goed van pas! Bij het surfen is dit ook een must.

Conclusie

Fanatic maakt zeer goede boarden. Je kan het niet vergelijken met bijvoorbeeld een merk zoals Aqua Marina (een SUP merk in een lagere klasse). De prijs-kwaliteit verhouding is gewoon erg aantrekkelijk. Vooral voor de beginnende supper is het een ideaal starterspakket. Gemakkelijk op te bergen en op te blazen op elke locatie waar je wilt suppen. Zeker een aanrader dus! Wil je meer weten over Fanatic of ben je benieuwd naar andere boarden van dit merk? Bekijk dan onze Fanatic pagina om meer te weten te komen over dit sportieve merk!