Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij van Isupcenter maken reviews over verschillende boarden uit ons brede assortiment. Voor een review testen wij de boarden zodat we goed kunnen voelen en vergelijken tussen merken en boards. We testen de stand up paddle boarden altijd op de zelfde manier zodat we de reviews zo goed mogelijk kunnen maken. Dit keer gaan we het hebben over het Fanatic Fly Air Pure 9’8″ Starterspakket. Aan het eind van de review geven wij dit board een cijfer, dit cijfer is een gemiddelde van de factoren die wij testen. Die factoren zijn bijvoorbeeld: stabiliteit, wendbaarheid en design. Ben je meteen benieuwd naar de conclusie? Scrol dan naar het eind van de review!

Wat is het Fanatic Fly Air Pure 9’8″ Starterspakket

Wij zijn zelf altijd erg te spreken over de boarden van Fanatic. Dit komt omdat ze erg goede kwaliteit leveren en mooie boarden maken. Fanatic staat boven aan de lijst van de merken in de SUP wereld. Het board wat we nu behandelen is de Fanatic Fly Air Pure 9’8″. Dit is een relatief klein board, het board is vooral gemaakt om te ontspannen op het water. Voor de allround gebruiker is dit board ideaal, surfen is ook mogelijk op dit opblaasbare board. Het pakket is in bezit van vrijwel alles wat je nodig hebt om te gaan suppen. Voor de beginnende supper is dit erg handig omdat je met het pakket direct het water op kan. Als extra kan je bijvoorbeeld een drybag kopen, deze kan je onder het bagage elastiek doen om je bagage droog te houden, dit is alleen niet persè nodig. Het grootste verschil tussen de ‘pure’ en de ‘premium’ versie is de enkele PVC laag. Dit zal bij de premium lijn een dubbele PVC laag zijn. Wat houdt dat nou precies in? De dubbele PVC laag zorgt voor stijfheid tijdens het suppen. Hoe stijf de plank is heeft ook effect op de stabiliteit. Een stijve plank zal dus over het algemeen stabiel en stevig zijn (natuurlijk is de breedte van het board ook erg belangrijk). Nu moeten wij eerlijk zeggen dat door de goede kwaliteit van fanatic alle planken wel erg stijf zijn.We hebben het complete pakket getest. In deze review gaan we met name het board zelf behandelen.

Inhoud van het Fanatic Fly Air Pure 9’8″ Starterspakket

In dit starterspakket zal je alle benodigdheden vinden om direct het water op te kunnen gaan. De accessoires zijn van zeer goede kwaliteit en zullen niet teleurstellen. Met de pomp en de bijpassende tas kan je je SUP board gemakkelijk en veilig meenemen naar verschillende locaties. Natuurlijk is dit ook fijn als je geen gebruik maakt van het board, omdat hij leeg kan lopen neemt hij weinig ruimte in beslag. De peddel in het pakket is van 15% carbon, het is daarom een stevige en lichte peddel.Dit vind je in het starterspakket:fanatic fly air pure 9'8 starterspakket
  • Fanatic Fly Air Pure 9’8″ SUP Board
  • 3-delige carbon peddel (15% carbon)
  • Uitneembare middenvin
  • Leash
  • Rugtas
  • Pomp

4 factoren waarop het board getest word

Het testen gaat bij ons altijd op de zelfde manier. Dit zorgt ervoor dat de boards op een eerlijke manier met elkaar worden vergeleken. Wij letten op de volgende 4 factoren tijdens het testen.
  1. Wij testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
We geven elke factor een cijfer van 0 tot 10. Hieruit krijgen we een gemiddeld cijfer. Het cijfer is onder aan de pagina te vinden!

Kwaliteit van het SUP board

Zoals je misschien al eerder heb gelezen in deze review is Fanatic een van de beste SUP merken op dit moment. De kwaliteit die ze leveren is gewoon echt goed. Met de scherpe prijs van dit board is het echt een aanrader. Met de juiste omgang zal het board jaren mee kunnen en heb je er lang plezier van! Op de voorkant van het board zit een elastiek waaronder je je bagage mee kan nemen. Fanatic biedt stijve en kwalitatief goede boarden aan!

Design van het SUP board

Zoals eigenlijk alle Fanatic boarden heeft de Fly Air Pure 9’8″ ook een mooi en strak design. Het is een klein board vooral gefocust op de beginnende supper tot 95kg. Op het water zal dit board zeker opvallen en blikken vangen. De accessoires in het pakket zijn mooi en zijn in de sfeer van het board. De afmetingen van het board zorgen voor zijn stabiele eigenschap. Hier zal ik in het volgende kopje meer over vertellen.

Stabiliteit op het water

fanatic fly air pure 9'8 starterspakket actiefotoDe afmetingen van de Fly Air Pure 9’8 zijn: dikte 11,5cm, breedte 81cm, lengte 295cm. Deze afmetingen en de vorm van het board maken dit een allround board. Het board is zeer wendbaar door zijn korte lengte en is stabiel door de dikte en breedte van het board. Het board zal hierdoor dan ook vertrouwd onder de voeten van de beginnende supper voelen!

Wendbaarheid in het water

De Fanatic Fly Air Pure 9’8″ heeft een lengte van 295 centimeter. De wat kortere lengte van dit board maakt hem erg wendbaar. In smalle slootjes en zelfs in de grachten komt dat goed van pas! Bij het surfen is dit ook een must.

Conclusie

Fanatic maakt zeer goede boarden. Je kan het niet vergelijken met bijvoorbeeld een merk als Aqua Marina (een SUP merk in een lagere klasse). De prijs-kwaliteit verhouding is gewoon erg aantrekkelijk. Vooral voor de beginnende supper is het een ideaal starterspakket. Gemakkelijk op te bergen en op te blazen op elke locatie waar je wilt suppen. Zeker een aanrader dus! Wil je meer weten over Fanatic of ben je benieuwd naar andere boarden van dit merk? Bekijk dan onze Fanatic pagina om meer te weten te komen over dit sportieve merk!