Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij van Isupcenter testen graag verschillende stand up paddle boarden waar wij dan een review over schrijven. Wij testen het board op verschillende factoren, van stabiliteit tot kwaliteit. We testen de boarden elke keer op de zelfde manier zodat de reviews eerlijk zijn. Dit keer gaat de review over het starterspakket van de Fanatic Pure Air Touring 11’6″. Aan het eind van de review zal er een cijfer van 0 tot 10 worden gegeven aan dit board. Het cijfer is een gemiddelde van alle factoren die wij testen. Ben je benieuwd naar de conclusie? scroll dan gelijk naar het eind van de review!

Wat is het Fanatic Pure Air Touring 11’6″x31″ SUP Board?

De Fanatic Pure Air Touring 11’6 is een kwalitatief goed board. Dit is een populair board van Fanatic. Het merk Fanatic is een van de grotere merken in de SUP wereld. In de naam word het al vermeld, dit board is gemaakt om mee te touren. Fanatic heeft er voor gekozen om 2 lijnen uit te brengen, dit zijn de ‘pure’ en de ‘premium’ lijnen. Het grootste verschil tussen deze lijnen is dat de premium een dubbele PVC laag heeft. Bij de pure modellen is dit enkel laags. De premium lijn zal dus stijver en ook steviger op het water zijn. Ook heeft de premium lijn een carbon vin en de optie om up te graden naar een 35% carbon peddel. Het voordeel van een enkele PVC laag is dat hij erg licht is bij het vervoeren van het board onder je arm. Met de CAD productie technologie techniek die Fanatic bij dit board heeft toegepast, zal ook deze pure versie zeker goed op het water liggen en stijf zijn.We hebben het complete starterspakket getest. Ook al gaan we in deze review met name het board zelf behandelen.

Inhoud van het Fanatic Pure Air Touring 11’6″x31″ Starterspakket

In het starterspakket vind je alle benodigdheden om direct van start te kunnen gaan. De accessoires zijn van goede kwaliteit en zullen zich naar verwachting gedragen. Met de bijgeleverde double action pomp kan je je SUP board gemakkelijk op elke locatie opblazen. Met de bijpassende tas hoef je je niet druk te maken hoe je je board op een veilige manier gaat vervoeren. De verstelbare peddel is van 15% carbon gemaakt, dit zorgt voor meer comfort en minder inspanning tijdens het peddelen.Dit vind je in het starterspakket:
  • Fanatic Pure Air Touring 11’6″x31 SUP Board
  • 3-delige peddel (15% carbon)fanatic ray air pure 11'6 review
  • Rugtas
  • Pomp
  • Uitneembare vin
  • Reparatieset

4 factoren waarop het board getest word

Het testen van onze SUP Boards doen wij altijd op de zelfde manier. Dit zorgt ervoor dat de SUP reviews eerlijk zijn en het zorgt ervoor dat we de boarden gemakkelijk met elkaar kunnen vergelijken. We kijken naar de volgende 4 factoren:
  1. We testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
We geven elke factor een cijfer van 0 tot 10. Dit maakt uiteindelijk een gemiddeld cijfer. Het cijfer is onder aan de pagina te zien!

Kwaliteit van het SUP board

De kwaliteit van het merk Fanatic is altijd goed. Daarom is Fanatic ook zeker een merk aan de top in de SUP wereld. Ze bieden kwalitatieve boards voor zowel beginners als gevorderden. Met goed en netjes gebruik zal dit board ook zeker jaren mee gaan! Het bagage elastiek wat je op de voorkant van het board kan vinden is handig om bijvoorbeeld een waterdichte tas onder vast te maken. Je kan dus je belangrijke bagage gemakkelijk en veilig meenemen.

Design van het SUP board

Fanatic heeft zoals wij gewend zijn van het merk een strak design. We bieden de Fanatic Pure Air Touring 11’6 in twee mooie kleuren aan. Hij is namelijk beschikbaar in het blauw en rood. Het strakke design in combinatie met de strakke kleuren maken het een opvallend board. De bijpassende accessoires zien er ook goed uit, wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is! De afmetingen van het opgeblazen board zijn:Lengte 350 centimeter Breedte 78,7 centimeter Dikte 15 centimeterDeze afmetingen zorgen voor stabiliteit en comfort op het water, dit is iets waar we hieronder dieper op in gaan!

Stabiliteit op het water

Hierboven heb je kunnen lezen dat het board 15 centimeter dik is. Dit helpt zowel met de stevigheid van het board als de stabiliteit op het water. Het board is 78,7 centimeter breed, dit is iets smaller als bijvoorbeeld het gemiddelde allround SUP board. Dit is zodat hij makkelijker door het water glijd zonder zelf extra inspanning te hoeven leveren. Beginnende suppers hoeven niet bang te zijn dat dit te smal zal zijn. Het board zal vertrouwd onder de voeten van een beginnende supper voelen!

Wendbaarheid in het water

De Fanatic Pure Air Touring heeft een lengte van 11’6 inch (350 centimeter). Als je de lengte vergelijkt tot andere modellen dan is het board circa een inch langer als een allround board. De lengte en de scherpe punt zorgen ervoor dat het board geschikt is om mee te touren. De lengte zorgt wel voor minder wendbaarheid op het water. Bij het testen merken wij dat dit board alsnog aardig wendbaar is.

Conclusie

Het komt er op neer dat Fanatic een zeer mooi pakket heeft samengesteld. Voor deze prijs heb je echt waar voor je geld. Met goed gebruik kan hij gemakkelijk jaren mee gaan. Voor de beginnende supper is dit een goede keuze. Wil je graag tochten suppen met veel plezier en een fijne SUP onder je voeten? Dan is het Fanatic Pure Air Touring 11’6″ misschien wel een heel leuk opblaasbaar supboard voor jou!