Definitie & Uitleg | Wat is MSL Fusion?

MSL Fusion wordt erkend als het toonaangevende bouwproces in de industrie en is exclusief van Red Paddle Co. Zij zijn het enige opblaasbare merk ter wereld dat deze boards produceert. Het verschil zit in de details. Door alle afzonderlijke elementen van drop stitch te bekijken, hebben ze een verfijnd proces kunnen ontwikkelen om alle aspecten van de board productie te verbeteren.

Het proces

Ten eerste hebben ze het proces van het coaten van de binnenste schroefdraadsectie met gesmolten PVC verwijderd. In plaats daarvan coaten ze de draadstructuur in een lijmlaag die speciaal is gemaakt om zowel een afdichting als een hechtlaag te creëren. Vervolgens lamineren ze machinaal een laag van hoge dichtheid PVC op deze kleeflaag. Omdat dit proces in de grondstoffase wordt uitgevoerd, kan er worden geprofiteerd van torsiestijfheid omdat het materiaal onder spanning wordt gezet wanneer de plaat wordt opgeblazen. Door MSL toe te voegen aan Red Paddle zijn TecAir-productieproces worden al hun boards duurzamer en ook beter.


Uitleg van iSUPCENTER.nl: MSL Fusion is een speciale bewerking van het board wat alleen door Red Paddle Co wordt gebruikt. Ze coaten de draadstructuur in een lijmlaag en lamineren deze vervolgens. De supboards worden hierdoor beter en duurzamer. Wij vinden dit een zeer effectieve productie methode die elke SUP producent zou moeten gebruiken. De boarden worder er stijver, lichter en duurzamer van.


Kenmerken van MSL Fusion:

Red Paddle Co heeft het MSL Fusion proces ontwikkeld. Er zijn een aantal kenmerken van het proces:

  • Duurzaamheid: Door het MSL Fusion proces wordt het board nog veel duurzamer.
  • Sterker: door het coaten én lamineren worden de boards enorm sterk. Er kan een vrachtwagen van 22 ton overheen rijden en het board zal niet breken.
  • Uniek: alleen Red Paddle Co gebruikt deze methode.

SUP Board kopen? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment!


Terug naar SUP kennisbank