Definitie & Uitleg | Wat is een SINGLE LAYER SUPBOARD?

Een single layer supboard is een sup board waarbij de boven en onderzijde van het board aan elkaar verbonden zijn doormiddel van drop stitch (draden). Single layer dropstitch betekent dat het board uit 1 laag van pvc bestaat. Bij een dubbel laags dropstitch board bestaat het board uit 2 lagen pvc. Doordat het supboard uit één laag pvc bestaat, is dit type supboard extra licht in gewicht! Dit maakt het supboard ideaal om te vervoeren.


Uitleg van iSUPCENTER.nl: Een single layer sup board is super licht en dus gemakkelijk in gebruik voor mensen die kleiner zijn en ook voor mensen die minder kracht hebben. In onze SUP Webshop vind je diverse single layer boarden, maar ook double layer, fusion en zelfs hardboards. Wij vinden single layer SUPS ook zeer goed dienen als beginners supboarden omdat ze meestal goedkoper zijn dan dubbel laags supboarden.


Kenmerken van een SINGLE LAYER SUPBOARD

Bij een single layer board zijn er een aantal kenmerken te benoemen die dit type board uniek maken. We zetten ze op een rij:

  • Lichtgewicht: Het board is licht in gewicht omdat het 1 laags pvc en niet gelijmd is zoals een double layer supboard, dit resulteert in meer comfort tijdens het reizen met het supboard.
  • Scherp geprijsd: Omdat er minder materialen bij het productieproces komen kijken zijn de single layer boarden vaak scherper geprijsd dan een double layer, fusion of hardboard.
  • Opblaasbaar: het board is opblaasbaar en één laags, dit maakt hem super gemakkelijk om mee te nemen.

Ga je een SUP Board kopen? Neem dan vooral een kijkje bij ons uitgebreide assortiment!


Terug naar SUP kennisbank