Definitie & Uitleg | Wat is een DOUBLE LAYER SUPBOARD?

Een double layer supboard is een board waarbij de boven en onderzijde van het board aan elkaar verbonden zijn doormiddel van drop stitch (draden). Double layer (dubbel laags) dropstitch betekent dat het board uit 2 lagen pvc bestaat, deze 2 lagen pvc zijn aan elkaar gelijmd. Bij een single layer dropstitch board bestaat het board uit 1 laag pvc.


Double Layer supboard Uitleg van iSUPCENTER.nl: een double layer board is zeer stijf dankzij zijn 2 lagen pvc, dit resulteert in meer snelheid op het water. Dankzij de 2 lagen behoudt het board zijn vorm goed en is hij minder vatbaar voor schade. In onze webshop vind je diverse double layer boarden, maar ook single layer, fusion en zelfs hardboards. Bekijk in onze shop, de double layer sups van Fanatic en Red Paddle Co.


Kenmerken van een DOUBLE LAYER SUPBOARD

Bij een double layer board zijn er een aantal kenmerken te benoemen die dit type board uniek maken. We zetten ze op een rij:

  • Behoudt zijn vorm: dankzij de 2 lagen pvc behoudt het board zijn vorm en buigt hij dus minder snel.
  • Minder vatbaar voor schade: omdat het board uit 2 lagen pvc bestaat is het board minder vatbaar voor schade.
  • Snelheid: een double layer board is snel omdat hij zeer stijf is.
  • Opblaasbaar: omdat het board opblaasbaar is is hij super makkelijk mee te nemen en op te rollen.

Ook meer willen weten van supboarden die gebruik maken van fusion technologie? Neem dan een kijkje bij onze uitleg van fusion technologie.


Terug naar SUP kennisbank