Definitie & Uitleg | Wat is een supboard?

Een supboard stamt af van een surfboard. Er bestaan drie verschillende soorten supboards: hardboard, soft top en opblaasbare supboarden.
De meeste supboarden hebben in verhouding met een surfboard vaak meer volume en zijn net wat stabieler. Doordat het supboard stabieler is, kunnen mensen staand met een speciale SUP peddel zichzelf voort bewegen. Qua uiterlijk lijkt een supboard lichtelijk op een surfboard, maar de karakteristieken van een SUP board zijn heel anders. Een supboard heeft meestal een andere vorm, volume (inhoud) en een ander gewicht dan een surf board.


Uitleg van iSUPCENTER.nl: Wij hebben diverse soorten supboarden in onze webshop, in de webshop kan je vrijwel alle soorten supboarden ontdekken. Wij hebben voornamelijk alleen opblaasbare supboarden, ook bieden wij een klein scala aan hardboards. Het is altijd belangrijk om de juiste afmeting SUP board te hebben voor de juiste persoon. Hierbij kun je denken aan de breedte, lengte en volume van het board. Bekijk onze advies gids om te kijken welke SUP het beste bij jou past. 


Kenmerken van een SUPBOARD

Er zijn drie belangrijke kenmerken bij een supboard. We zetten de belangrijkste drie kenmerken op een rij:

  • Lengte supboard: De lengte van een supboard heeft invloed op de snelheid en wendbaarheid. Een kort supboard is minder snel, maar wel wendbaarder. Een langer supboard is sneller, maar minder wendbaar. 
  • Breedte supboard: De breedte heeft veel invloed op de stabiliteit. Als een supboard breder is, dan is hij ook stabieler. Een supboard dat smaller is, is dus minder stabiel maar wel sneller.
  • Volume supboard: Het volume van de SUP heeft invloed op de stabiliteit, daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe zwaar de persoon is om het juiste volume te bepalen. Hoe meer volume het supboard heeft, hoe meer drijfvermogen. Hoe minder volume, des te minder drijfvermogen. Bij al onze supboarden word zowel het volume als maximale gebruikers gewicht aangegeven.

Ben je opzoek naar scherpe actuele aanbiedingen van supboarden en accessoires? Neem dan een kijkje bij onze aanbiedingen pagina. Vond je dit artikel over de uitleg van een ‘supboard’ interessant? Neem dan ook vooral een kijkje bij ons artikel waarin we uitleggen wat suppen is en waar het vandaan komt. Bekijk het artikel hier.


Terug naar SUP kennisbank