Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij bij ISUPcenter testen de SUP Boarden die in onze webshop te vinden zijn grondig. En zo dus ook de Moai 12’4. Net zoals zijn kleinere broer de 9’5 is het Moai 12’4 SUP Board ook relatief nieuw. Beide SUPS zijn in 2020 uitgekomen. Wij hebben dan ook direct beide boarden op alle relevante factoren getest. Van de kwaliteit tot aan de wendbaarheid.

Wat is de Moai 12’4 voor SUP Board?

Het Moai 12’4 SUP-board is zoals eerder genoemd net zoals de 9’5 nieuw in de collectie van Moai. Hij is in 2020 in de collectie gekomen. Het is een familie sup, hij is speciaal gemaakt om met zijn tweeën te kunnen suppen of kanoën op één SUP board. Deze SUP is namelijk ook omtoverbaar tot 2 persoons kano dankzij de Moai kajakstoel en kajak peddel. Moai is relatief nieuw in de SUP markt maar dat is niet te merken, ze bieden kwalitatieve en complete SUP pakketten aan voor een scherpe prijs. Je hebt in totaal 5 verschillende Moai boarden, namelijk de 9’5″ allround, de 10’6″ allround, de 11″ allround, de 12’4″ allround Family (2-persoons) en tot slot de 12’6″ touring. Vrijwel elk supboard van Moai heeft hetzelfde design, alleen de eigenschappen verschillen. Wil je graag weten welke supboard van Moai het beste bij jou past? Bekijk dan onze Moai aankoopgids.We hebben het complete Moai 12’4 pakket getest, hoewel het in deze review vooral gaat om het board zelf.

Inhoud van het Moai 12’4 pakket

moai 124 sup board review

Inhoud van het Moai 12’4″ SUP pakket

Complete inhoud van het Moai 12’4 pakket Vrijwel alle benodigdheden om te kunnen suppen zitten in het pakket. Zo is er een verstelbare SUP Peddel zodat het pakket voor iedereen te gebruiken is en zo is er ook een double action pomp waarmee je board binnen no-time is opgepompt. De volgende accessoires zitten er in het pakket:
 • Het Moai 12’4 supboard
 • NIEUW: Verstelbare fiberglass/aluminium peddel
 • NIEUW: Verstevigde rolly rugtas (met wielen)
 • NIEUW: US vin box
 • Moai Leash
 • Moai double action pomp
 • Reparatieset
 • Uitneembare middenvin

Testfactoren

Elk supboard word op dezelfde factoren getest. Op deze manier blijven de reviews overzichtelijk en gedetailleerd. De onderstaande 4 factoren komen in elke SUP review voor:
 1. De kwaliteit van het board
 2. Hoe stijf de SUP is
 3. Hoe stabiel het stand up paddle board op het water ligt
 4. En tot slot testen wij hoe wendbaar het board is
Na het testen van alle 4 de bovenstaande factoren geven we aan elke factor een cijfer van 0 tot 100. Het gemiddelde ervan zal het eindcijfer van het supboard pakket zijn. Dit eindcijfer bevind zich onder aan de pagina bij de conclusie inclusief de 0 tot 100 scores. Zie hieronder de resultaten van de geteste factoren.

Kwaliteit van het SUP board

Het nieuwe 12’4 supboard is toch wel een hele andere slag dan zijn broer en broertjes. Het board is verre van een supboard om prestaties mee te behalen. Hij is puur bedoeld om plezier te hebben met je partner, vriend of vriendin. Zoals eerder genoemd kan je namelijk met zijn tweeën zowel op dit supboard suppen als kanoën. Dankzij de bijgeleverde double action pomp is hij snel opgeblazen. wil of kan je je SUP niet zelf oppompen? Overweeg dan om een elektrische SUP pomp aan te schaffen. Moai streeft naar innovatie en dat laten ze ook met dit board weer zien. Ze zijn net nieuw op de markt maar blijven consistent nieuwe soorten boarden uitbrengen.

Stijfheid van het SUP board

Dit supboard is net zoals zijn broers van 2 PVC lagen en drop stitch gemaakt. Hierdoor buigt hij niet snel door en blijft hij stijf. Omdat het board zo groot is heeft hij wel meer flex (op en neer bewegen van het board tijdens het peddelen). Maar dat is logisch voor een sup board waar je met zijn tweeën op kan staan/zitten.Op de achterkant van het board bevind zich elastiek, dankzij het elastiek kun je gemakkelijk je eten en drinken in een drybag mee nemen. Het board zijn design is geïnspireerd door de monolitische beelden genaamd Moais, hier komt de merknaam van het SUP merk dus ook vandaan. En niet alleen het board is door de beelden geïnspireerd, de inspiratie is in het gehele pakket te vinden.

Stabiliteit op het water

Dankzij het hoge volume, de brede midden basis en de korte ronde neus is dit board heel stabiel. En dat is ook zeker belangrijk bij een sup board voor twee personen. De stabiliteit zorgt ervoor dat zowel de beginnende als gevorderde supper plezier kan hebben op dit board. Je hoeft dus nog geen ervaring te hebben met suppen om plezier te hebben samen met je partner, vriend of vriendin op deze 2-persoons sup.

Wendbaarheid in het water

De 12’4 is tot onze verbazing nog goed wendbaar. Net zoals dat de brede midden basis, hoge volume en korte neus voor stabiliteit zorgen zorgen ze ook voor wendbaarheid. Bochten zijn dankzij deze combinatie gemakkelijk te maken. wat ook mede door zijn goede stabiliteit komt, hoe stabieler je staat des te makkelijker je de bocht maakt. Verwacht alleen niet een super wendbaar board, voor een twee persoons supboard van deze lengte is hij heel wendbaar. Maar als je hem vergelijkt met bijvoorbeeld de Moai 10’6 review dan is hij een stuk minder wendbaar. Dit komt dan ook vooral omdat dit board 12’4 feet is en de 10’6 logischerwijs 10’6 feet.

Conclusie Moai 12’4 review

Wij zijn zeer te spreken over het Moai 12’4 SUP Board, dit is ook waarom hij in onze SUP Webshop te vinden is. We zijn met name te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt namelijk net zoals bij de andere Moai boarden weer een compleet pakket voor een scherpe prijs. En zoals eerder genoemd is dit niet alleen het perfecte stand up paddle board voor beginners maar ook voor gevorderden. Dit komt dan ook vooral door de wendbaarheid, stabiliteit en kwaliteit. Beginner of gevorderd, vrijwel iedereen kan met plezier en comfort met zijn/haar partner, vriend of vriendin op de 12’4 suppen.Als je naar een SUP voor twee personen waar je ook nog eens mee kan kanoën op zoek bent dan is dit het ideale supboard. En ook niet te vergeten de super scherpe prijs van het gehele pakket. Bekijk de score van het Moai 12’4 SUP Board in onderstaande overzicht.