Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 05/02/2024

Moai WS 10'6 Speciale Editie Review

Wij testen veel verschillende boarden om goede en eerlijke reviews te schrijven. Dit keer is de Moai WS 10’6 Speciale Editie aan de beurt. Wij testen de boarden op meerdere factoren die belangrijk zijn voor je SUP ervaring.

Wat is de Moai WS 10’6 Speciale Editie voor board?

De Moai WS 10’6 is een speciale editie van het merk Moai. Met dit board richten ze zich op de vrouwelijke supper. Net zoals de normale editie Moai 10’6 is het een allround board. Dit board is eigenlijk op de kleur na helemaal het zelfde als de normale (blauwe) editie van de Moai 10’6. Echter wordt er bij de WS niet zoals bij de blauwe 10’6 de nieuwe (2021) fiberglass peddel meegeleverd. Bij de WS zit nog de aluminium peddel van vorig jaar (2020). Hij zal dus een stukje zwaarder zijn dan de peddel van de blauwe 10’6. Het board is van een goede kwaliteit, de beginnende supper zal hier heel veel plezier mee beleven! Met het mooie design en de vrolijke kleur is dit supboard niet te missen.Moai maakt veel mooie boards met elk zijn eigen doeleinden. Zoek je een Moai supboard maar weet je nog niet welke bij jou past? Bekijk dan de Moai aankoopgids.We nemen bij het testen het complete pakket mee, ook al richten wij ons in deze review vooral op het board.

Inhoud van het Moai WS 10’6 Speciale Editie pakket.

In het pakket van de Moai WS 10’6 zit eigenlijk alles wat je nodig hebt om te starten met suppen. De aluminium peddel is aan de zware kant, maar dat is met elke aluminium peddel het geval. De andere accessoires zijn van goede kwaliteit. Met de tas kan je het gehele pakket goed vervoeren, hierdoor kan je moai ws 10'6 speciale editieje SUP naar elke gewenste locatie meenemen. Dit is de complete inhoud van het pakket:
 • Moai WS 10’6 allround SUP Board
 • Verstelbare aluminium peddel
 • Verstevigde trolley rugtas
 • US vin box
 • Double action pomp
 • Uitneembare vin
 • Leash

Testfactoren

Bij het testen van het supboard hebben wij gelet op 4 relevante factoren. Dit doen wij bij elk board het zelfde zodat de review een stabiele en vergelijkbare uitslag heeft. Dit zijn de 4 factoren die wij grondig testen:
 1. Hoe kwalitatief het board is
 2. De stijfheid van het board
 3. Hoe stabiel het stand up paddle board in het water ligt
 4. En tot slot testen we de wendbaarheid van de SUP
Ook geven wij bij elke review een cijfer van 0 tot 100. Hier komt uiteindelijk een gemiddelde uit van 0 tot 10. Ben je gelijk benieuwd naar het cijfer? Scrol dan tot onderaan de pagina.

Kwaliteit van het SUP board

Zoals we gewend zijn van Moai is de kwaliteit erg goed. Het is een stabiel board met een dubbel laagse Fusion PVC laag. Moai levert zeer goede kwaliteit, en al helemaal binnen zijn prijsklasse. Door de nieuwe innovatieve dubbele PVC laag is het board stabiel, stijf en duurzaam. Op de voorkant van het board zal je een elastiek vinden. Dit elastiek is er om bagage onder mee te kunnen nemen tijdens je suptocht. Hieronder kan je bijvoorbeeld een Waterdichte tas doen om je bagage ook nog eens droog te houden!

Stijfheid van het SUP board

Dit supboard is net als de andere boards van Moai van 2 PVC lagen en drop-stitch gemaakt. Dit maakt het board stevig en stijf. De kwaliteit van het board maakt dat de flex minimaal is. Dat betekent dat het board niet zo veel op en neer zal bewegen tijdens het maken van peddelslagen. Het board is 15 centimeter dik en 81 centimeter breedt, het is dus een stabiel board en hierdoor vooral leuk voor de beginnende supper.

Stabiliteit op het water

Dankzij de afmetingen van het board ( dikte: 15 centimeter, breedte 81 centimeter, lengte 320 centimeter ) is hij zeer stabiel. Het board is gefocust op beginners, daarom onder anderen ook de ronde ‘neus’ en de relatief brede afmetingen. Ook de intermediaire supper die graag allround Stand Up Paddle Board zal tevreden zijn met de Moai 10’6 Women Series. Het board zal zich precies gedragen zoals je verwacht.

Wendbaarheid in het water

Dit is een verbazingwekkend wendbaar board. Door zijn korte lengte en de dikte van 15cm is hij stabiliteit maar daarnaast ook zeker wendbaar. Dit betekent dat bochten maken soepel en makkelijk gaat bij het gebruik van de juiste techniek. Je kan met dit board dus ook denken aan bijvoorbeeld te gaan suppen in de grachten.

Conclusie Moai WS 10’6″ Speciale Editie

De Moai WS 10’6 speciale editie is zeker een aanrader. Dit komt door onder anderen door het mooie en strakke design maar vooral ook door de sterke prijs/kwaliteitverhouding. Moai bied kwalitatieve en complete pakketten aan en daar is dit board ook zeker geen uitzondering van. De SUP zal vertrouwd voelen onder de voeten van de beginnende supper maar ook van de intermediaire supper. Dit board is dus zeker zijn geld waard!