Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Bij ISUPCENTER testen wij vaak de SUP boards die wij aanbieden in onze uitgebreide webshop. Hiervoor testen wij een board van A tot Z, voor we deze toevoegen in de webshop. Dit keer was het tijd voor de veelgevraagde Red Paddle Ride Co 10’6 test. In deze test hebben we gekeken naar een aantal factoren die wij belangrijk vinden bij een SUP Board: van de kwaliteit van het board tot de wendbaarheid op het water. Navigeer direct naar een specifiek kenmerk om onze ervaringen hierbij te lezen.

Inhoud van deze review

Geen tijd om de complete Red Paddle Co 10’6 review door te lezen? Check dan direct onze conclusie van deze review.

Wat is de Red Paddle Co Ride 10’6 voor board?

De Red Paddle Co 10’6 is een van de populairste keuzes voor een opblaasbaar SUP board (ISUP) op dit moment. Het merk Red Paddle is een toonaangevende speler in de SUP wereld en biedt al jarenlang SUP board en accessoires aan van hoge kwaliteit. Bij het testen van de RED Paddle CO Ride 10’6 is het belangrijk om te vermelden dat er verschillende kleuren beschikbaar zijn. Het maakt voor deze review echter niet uit welke kleur jij op het oog hebt: het SUP board is hetzelfde.We hebben in deze review het complete Starters pakket getest, hoewel deze review met name in gaat om het board zelf.

Inhoud van het Red Paddle Co 10’6 Starter pakket

red paddle 106 ride review

Complete inhoud Red Paddle 10’6 Ride pakket

In het Starter pakket van de Red Paddle Co 10’6 inch ontdekken we eigenlijk alle SUP benodigdheden voor een opbaasbaar SUP board. Zo is er een pomp te vinden om hem op te blazen en hoeven we dankzij de bijgeleverde tas niet eindeloos te zoeken naar een passende manier om hem te vervoeren. In het Starters pakket ontdekken we de volgende producten:
  • Red Paddle Co 10’6 board
  • Red Paddle Co rugzak
  • Complete reperatieset
  • Red Paddle Co HP Ezee pomp

Red Paddle Co 10’6 test op 4 factoren

Elke SUP review hanteren wij bij ISUPcenter hetzelfde. Dit doen wij om kwaliteit van onze test te waarborgen en met behulp van alle reviews duidelijke vergelijkingen te kunnen maken. Wij kijken altijd naar de volgende vier factoren bij het testen van een SUP board:
  1. Wij testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design (niet onbelangrijk natuurlijk)
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
Naar aanleiding van bovenstaande factoren geven we aan elk onderdeel een cijfer. Laten we kijken naar de resultaten van de vier belangrijke pijlers voor een SUP board, voor de Red Paddle Co 10’6!

Kwaliteit van het SUP board

Bij de Red Paddle CO 10’6 valt ons gelijk iets op: wat een stevig board als deze volledig is opgeblazen! Dankzij de bijgeleverde pomp is het SUP board in no-time opgeblazen en voelt deze stevig aan. Dit supboard buigt niet door als je deze tussen twee kratten zet, hij blijft volledig stijf. Een klein onderzoek naar de productie van dit opblaasbare SUP board toont aan dat er bij het productieproces gebruik gemaakt is van de Tec Air techniek.

Design van het SUP board

Zoals je kunt zien aan het logo van ISUPcenter zijn wij gek op de kleurcombinatie blauw en rood. Het is dan ook niet heel gek dat wij helemaal weg zijn van het design en het uiterlijk van deze Red Paddle Co board. Het board is opgeblazen ongeveer 12 centimeter dik, wat ten goede komt voor de controle op het board (gaan we straks dieper op in).Opvallend is dat er op het midden van het SUP board een handgreep te vinden is. Dit is erg handig bij het naar het water brengen van het board, iets wat we helaas niet veel tegenkomen bij andere varianten. Dit is echt een groot voordeel, gezien het board aardig zwaar is om deze ‘even mee te tillen’. Op de voorzijde van het board ontdekken we een elastiek, wat het door de kruislingse techniek mogelijk maakt om eventueel wat bagage mee te nemen tijdens het suppen.Daarbij ziet niet alleen het board zelf er overigens strak uit: de bijgeleverde tas en pomp zien er ook goed uit, iets wat wij natuurlijk ook niet onbelangrijk vinden.

Stabiliteit op het water

We benoemde het daarnet al: opgeblazen is het board zo’n 12 centimeter dik. Dit zorgt met name voor een goede stabiliteit op het water. We hebben na het checken van de kwaliteit van het board en het design, de SUP board te water gelaten en hebben er zelf opgestaan. Op basis van onze jarenlange ervaring met diverse opblaasbare SUP boards kunnen wij zeggen dat dit model goed geschikt is voor de beginnende supper. Waar veel ‘beginners’ nog last kunnen hebben met stabiel op een SUP board staan, is dit bij deze Red Paddle Co een stuk minder lastig.

Wendbaarheid in het water

Het SUP board is onwijs wendbaar, ondanks zijn stijve uitvoering in opgeblazen situatie. Bochten zijn makkelijk te maken, wat ook een gevolg is van de goede stabitleit! Iets wat we daarnet in onze review hebben beschreven. Een goede wendbaarheid in het water is niet alleen voor beginnende suppers belangrijk. Ook ervaren sup-specialisten zijn gebaad bij een goed wendbaar SUP board.

Conclusie Red Paddle Co 10’6 review

We zijn enorm tevreden over het 10’6 SUP board van Red Paddle. Met name door het hele pakket, waarmee je in een keer alle SUP must-haves in huis haalt. Dit is niet alleen voor beginners! Wij zijn van mening dat dit pakket ook zeer geschikt is voor ervaren suppers. Met name de wendbaarheid en stabiliteit scoren in onze ogen de meeste punten. Check de conclusie van onze Red Paddle Co 10’6 review in onderstaand overzicht