Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij testen niet alleen ons assortiment aan Stand Up Paddle Boarden, maar ook ons assortiment aan elektrische SUP pompen. Wij vinden het zeer belangrijk dat wij achter onze eigen producten staan. Dit doen wij doormiddel van zoveel mogelijk producten te testen en uitgebreid onderzoek naar te doen. Dankzij deze reviews weten zowel wij als jij als consument wat je van een product kan verwachten. Bekijk de Star Pump 6 Elektrische Pomp Review hier onder.

Wat is de Star Pump 6 voor elektrische pomp?

De Star Pump 6 is de kleinste pomp uit de Star Pump collectie. Deze pomp staat met namen bekend om zijn lage prijs. Deze lage prijs heeft Star Pump kunnen waarmaken door te kunnen besparen op punten zoals een LCD scherm, drukknoppen en een deflate (leegloop) functie.

Inhoud van de verpakking van de Star Pump 6:

Ook al is er bij de Star Pump 6 bespaart op de luxere punten zoals een LCD scherm, is er niet bespaard op de veelzijdigheid. Bij de pomp worden namelijk diverse opzetstukken geleverd. In de verpakking zit de pomp, de pompslang en diverse opzetstukken om star pomp 6 elektrische pomp reviewniet alleen een Stand Up Paddle Board te kunnen opblazen maar ook de volgende producten;
 • Strandbal
 • Opblaasbare kajak
 • Luchtbed
 • Opblaasbare tent
 • Zwembad
 • Etcetera

Star Pump 6 getest op vier factoren

Elke Elektrische SUP Board pomp review hanteren wij bij ISUPCENTER hetzelfde. Dit doen wij om de kwaliteit van onze tests op hetzelfde niveau te houden. Dankzij deze vaste methode kun je ook gemakkelijk elektrische pompen met elkaar vergelijken aangezien alle factoren bij elke test hetzelfde zijn. Wij kijken altijd naar de volgende vier factoren bij het testen van een elektrische pomp:
 1. We testen de kwaliteit van de pomp
 2. We kijken of de pomp gemakkelijk te vervoeren is
 3. We testen de snelheid van de pomp
 4. We kijken wat de functies zijn van pomp
Aan elke bovengenoemde factor geven wij een cijfer van 0 tot 10. In de onderstaande stukken tekst nemen wij elke factor onder de loep en schrijven we al onze ondervindingen uit.

Kwaliteit van de pomp

Star Pump staat bekend om hun kwaliteit. Dit merk heeft zijn focus volledig op elektrische pompen gelegd. En dat is ook zeker te merken. Wij zijn zelf ook zeer te spreken over de kwaliteit van de pomp. Ook al is de Star Pump 6 de goedkoopste en minst luxe pomp uit de Star Pump collectie doet de kwaliteit er niet aan af!

Vervoer van de pomp

Een factor die vaak vergeten wordt maar zeker niet onbelangrijk is is de compactheid van de pomp. Als de pomp niet compact genoeg is dan krijg je hem moeizaam mee op je SUP trip. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! In dit geval is de Star Pump 6 erg in zijn voordeel. Omdat de pomp bijna geen luxe heeft is hij hierdoor ook zeer compact. Dankzij de compactheid past hij met gemak in de meeste SUP Board tassen.

Snelheid van het oppompen

Gezien de Star Pump 6 de kleinste pomp is betekent het ook dat het de minst snelle pomp is wat betreft het opblazen van je Stand Up Paddle Board. Deze compacte pomp doet er tussen de 15 en 18 minuten over om een gemiddeld SUP Board tot en met 15PSI op te blazen.

Functies van de pomp

Zoals eerder genaamd is de Star 6 de budget versie uit de Star pump collectie. Dit betekent ook dat het de minst luxe versie is. Zijn broer, de Star Pump 7 heeft al een stuk meer opties zoals een LCD scherm, drukknoppen en twee interne motoren in plaats van één motor zoals bij de 6. Bekijk de functies van de Star Pump 6:
 1. Oppompen van je Stand Up Paddle Board
 2. Kan je board tot wel 16PSI oppompen
 3. Wordt geleverd met diverse opzetstukken waardoor je er diverse producten mee kan oppompen
 4. Gemakkelijk instelbaar op de gewenste PSI via de draaiknop.

Conclusie Star Pump 6 Elektrische SUP Pomp Review

Als je een elektrische pomp voor je opblaasbare SUP Board op een budget zoekt dan is de Star Pump 6 een ideale pomp voor jou. Wees wel bereid om wat compromissen te sluiten op het gebied van luxe, snelheid en functionaliteit. Maar wanneer je naar een pomp van deze prijsklasse kijkt dan is dat natuurlijk ook logisch.De Star Pump 6 is een kwalitatieve, betrouwbare en compacte pomp voor een mooie prijs!Vond je de Star Pump 6 Elektrische Pomp Review interessant en ben je ook benieuwd naar hoe zijn grotere broer, de 7 presteert? Bekijk dan de review van de Star Pump 7.