Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij testen niet alleen ons assortiment aan SUP Boards, maar ook ons assortiment aan elektrische SUP pompen. Wij vinden het zeer belangrijk dat wij achter onze eigen producten staan. Dit doen wij doormiddel van zoveel mogelijk producten te testen en uitgebreid onderzoek naar te doen. Dankzij deze reviews weten zowel wij als jij als consument wat je van een product kan verwachten. Bekijk hieronder de Star Pump 7 Elektrische Pomp Review

Wat is de Star Pump 7 voor elektrische pomp?

De Star Pump 7 is de middenklasse van de Star Pump collectie. De 7 heeft in tegenstelling tot zijn kleinere broer de Star Pump 6 wel een 2 interne motoren en een LCD scherm. Dit maakt de pomp sneller en luxer.

Inhoud van de verpakking van de Star Pump 7

De Star Pump 7 is op zichzelf al een kwalitatieve en luxe pomp. In de verpakking wordt dan ook al het nodige geleverd om direct van start te gaan. De pomp, pompslang en diverse opzetstukken bevinden zich in de doos. Dankzij de diverse bijgeleverde star pump 7 elektrische pomp reviewopzetstukken kan je niet alleen je Stand Up Paddle Board opblazen maar ook andere opblaasbare producten, zoals:
 • Strandbal
 • Opblaasbare kajak
 • Luchtbed
 • Opblaasbare tent
 • Zwembad
 • Etcetera

Star Pump 7 getest op vier factoren

Elke Elektrische SUP Board pomp review hanteren wij bij ISUPCENTER hetzelfde. Dit doen wij om de kwaliteit van onze tests op hetzelfde niveau te houden. Dankzij deze vaste methode kun je ook gemakkelijk elektrische pompen met elkaar vergelijken aangezien de factoren bij elke test hetzelfde zijn. Wij kijken naar de volgende vier factoren bij het testen van een elektrische SUP Board pomp:
 1. We testen de kwaliteit van de pomp
 2. We kijken of de pomp gemakkelijk te vervoeren is
 3. We testen de snelheid van de pomp
 4. We kijken wat de functies zijn van pomp
Aan elke bovengenoemde factor geven wij een cijfer van 0 tot 10. In de onderstaande koppen nemen wij elke factor onder de loep en schrijven we al onze ondervindingen uit.

Kwaliteit van de pomp

Alhoewel de Star Pump 7 de middenklasse van de collectie is en niet het topje van de ijsberg doet de kwalitatief het er niet aan af. De kwaliteit zijn we zeer over te spreken. Hij doet altijd wat hij moet doen. Dankzij de twee interne motoren pompt hij eerst met een hoog volumestroom totdat het board tegendruk gaat geven (1 PSI). Vanaf dit moment schakelt de pomp over naar de tweede motor die het SUP Board tot wel 16 PSI kan brengen. Dit doet de pomp feilloos!

Vervoer van de pomp

Als je erover nadenkt om een elektrische SUP pomp aan te schaffen dan denk je niet altijd even snel aan het vervoeren van de pomp. Maar dit is ook zeker niet onbelangrijk. Om de Star Pump 7 alleen een inflate en geen deflate (leegloop) functie heeft is de pomp ook minder breed. Dit maakt hem ook minder breed en dit zorgt ervoor dat hij in de meeste SUP Board tassen past!

Snelheid van het oppompen

Ook al is de Star Pump 7 niet het topje van de ijsberg zoals de Star Pump 8 en Star Pump 9, is dit niet te merken aan de snelheid van de pomp. De pomp blaast zonder moeite je SUP board binnen 12 tot 15 minuten naar 15 PSI op. Dit is dus over het algemeen sneller dan dat je het zelf zou doen. Daarnaast hoef je er voor de rest ook niks voor te doen behalve de pomp aan de auto aan te sluiten en daarna aan je SUP. Ideaal dus!

Functies van de pomp

De pomp bevat een LCD scherm, een hendel om de pomp gemakkelijk aan vast te houden, drukknoppen om gemakkelijk de PSI in te stellen en tot slot worden er diverse opzetstukken bijgeleverd. Bekijk de opsomming als je dat makkelijker vind:
 1. Oppompen van je Stand Up Paddle Board
 2. Kan je board tot wel 16PSI oppompen
 3. Bevat een hendel om hem aan op te pakken
 4. Wordt geleverd met diverse opzetstukken waardoor je er diverse producten mee kan oppompen
 5. Gemakkelijk instelbaar op de gewenste PSI via de drukknoppen
 6. Dankzij het LCD scherm is het altijd inzichtelijk hoeveel PSI er al in de SUP zit

Conclusie Star Pump 7 Elektrische SUP Pomp Review

Als je een kwalitatieve elektrische pomp zoekt voor een mooie prijs, dat je board snel kan oppompen en een luxe display bevat om altijd de actuele PSI in te zien dan is dit de pomp voor jou. Houdt er rekening mee dat deze pomp niet zoals zijn grote broers een deflate (leegloop) functie heeft. Maar dit maakt zorgt er ook voor dat we de 7 voor zo een scherpe prijs kunnen aanbieden.De Star Pump 7 is een kwalitatieve, snelle en betrouwbare elektrische SUP pomp!Vond je deze Star Pump 7 elektrische SUP Pomp Review interessant? Bekijk dan ook onze beoordeling van zijn grotere broer, de Star Pump 8 review.