Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij testen niet alleen ons assortiment aan SUP Boards, maar ook ons assortiment aan elektrische SUP pompen. Wij vinden het zeer belangrijk dat wij achter onze eigen producten staan. Dit doen wij doormiddel van zoveel mogelijk producten te testen en uitgebreid onderzoek naar te doen. Dankzij deze reviews weten zowel wij als jij als consument wat je van een product kan verwachten. Bekijk hieronder de Star Pump 8 Elektrische Pomp Review.

Wat is de Star Pump 8 voor elektrische pomp?

De Star Pump 8 is samen met de Star Pump 9 het topje van de ijsberg van de Star Pump collectie. Dit zijn namelijk de snelste en meest luxe pompen uit de collectie. De Star Pump 8 onderscheid zich van zijn kleinere broer, de star pump 7, met een deflate (leegloop) functie waardoor je de SUP volledig kan leegpompen. Hierdoor kan je de SUP gemakkelijk oprollen gezien er (bijna) geen lucht meer in het board zit.

Inhoud van de verpakking van de Star Pump 8

star pump 8 elektrische pomp reviewDe Star Pump 8 wordt met alle benodigdheden geleverd om direct van start te kunnen gaan met pompen. De pomp, pompslang en diverse opzetstukken bevinden zich in de doos. Dankzij de diverse bijgeleverde opzetstukken kan je niet alleen je Stand Up Paddle Board opblazen maar ook andere opblaasbare producten, zoals:
 • Strandbal
 • Opblaasbare kajak
 • Luchtbed
 • Opblaasbare tent
 • Zwembad
 • Etcetera

Star Pump 8 getest op vier factoren

Elke Elektrische SUP Board pomp review hanteren wij bij ISUPCENTER hetzelfde. Dit doen wij om de kwaliteit van onze tests op hetzelfde niveau te houden. Dankzij deze vaste methode kun je ook gemakkelijk elektrische pompen met elkaar vergelijken aangezien de factoren bij elke test hetzelfde zijn. Wij kijken naar de volgende vier factoren bij het testen van een elektrische SUP Board pomp:
 1. We testen de kwaliteit van de pomp
 2. We kijken of de pomp gemakkelijk te vervoeren is
 3. We testen de snelheid van de pomp
 4. We kijken wat de functies zijn van pomp
Aan elke bovengenoemde factor geven wij een cijfer van 0 tot 10. In de onderstaande koppen nemen wij elke factor onder de loep en schrijven we al onze ondervindingen uit.

Kwaliteit van de pomp

De Star Pump 8 zijn kwaliteit zijn we zeer over te spreken. De pomp doet altijd wat hij moet doen zonder enige moeite. Dankzij de twee interne motoren schakelt de pomp bij 1 PSI feilloos over naar de tweede pomp waardoor hij je SUP snel naar de gewenste PSI toe brengt.

Vervoer van de pomp

De 8 is minder makkelijk te vervoeren als de 7 omdat deze pomp ook een deflate functie heeft. Hierdoor is de pomp groter en dus minder makkelijk mee te nemen. Nog steeds is de pomp totaal niet zwaar en valt de omvang ook reuze mee. De pomp zal niet in alle SUP Board tassen passen, maar wel in de tassen met nog vrije ruimte naast of boven het board.

Snelheid van het oppompen

De snelheid zijn we zeer over te spreken! De pomp blaast een SUP in zo een 10 tot 12 minuten op tot 15 PSI op. Dit maakt de Star Pump 8 een van de snelste elektrische pompen. Dit komt meden dankzij de eerder genoemde 2 interne motoren. De eerste motor pompt de SUP tot 1 PSI op met een volumestroom van wel 350 liter per minuut. De tweede motor pompt de SUP moeiteloos op tot de gewenste PSI met een volumestroom van 70 liter per minuut.

Functies van de pomp

De pomp bevat een LCD scherm, een hendel om de pomp gemakkelijk aan vast te houden, een deflate functie, drukknoppen om gemakkelijk de PSI in te stellen en tot slot worden er diverse opzetstukken bijgeleverd. Bekijk de opsomming als je dat makkelijker vind:
 1. Oppompen van je Stand Up Paddle Board
 2. Kan je board tot wel 16PSI oppompen
 3. Kan je board ook leegpompen om hem gemakkelijk op te kunnen rollen
 4. Bevat een hendel om hem aan op te pakken
 5. Wordt geleverd met diverse opzetstukken waardoor je er diverse producten mee kan oppompen
 6. Gemakkelijk instelbaar op de gewenste PSI via de drukknoppen
 7. Dankzij het LCD scherm is het altijd inzichtelijk hoeveel PSI er al in de SUP zit

Conclusie Star Pump 8 Elektrische SUP Pomp Review

De Star Pump 8 is zoals eerder genoemd het topje van de ijsberg van de Star Pump collectie. Behalve een geïntegreerde accu heeft deze pomp alle opties zoals een LCD scherm, inflate en deflate functie en twee interne motoren. Dit maakt de Star Pump 8 de snelsteDe Star Pump 8 is een kwalitatieve, snelle, luxe en betrouwbare elektrische SUP pomp!Vond je deze Star Pump 8 elektrische SUP Pomp Review interessant? Bekijk dan ook onze beoordeling van zijn grotere broer met geïntegreerde accu, de Star Pump 9 review.