Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij bij ISUPcenter testen graag de Stand Up Paddle boarden die wij op onze webshop hebben staan. Ze doen wij een grondige test waar wij meerdere factoren testen zoals onder andere de stabiliteit en wendbaarheid. Deze keer is de beurt aan de Aqua Marina Vapor.

Ben je al direct benieuwd naar de conclusie van deze Aqua Marina Vapor Review? Bekijk de conclusie dan direct onder aan de pagina.


Wat is de Aqua Marina Vapor voor board?

De Aqua Marina Vapor is één van de meest verkochte boarden van Aqua Marina. En dat is ook niet voor niets. Het gehele pakket heeft alles in huis wat een beginnende supper nodig heeft. De Vapor is dan ook een ideaal sup board voor de beginnende supper. De reden waarom vind je onder aan de pagina in de conclusie.

Deze review gaat met name over het SUP-board. Ook al hebben wij de accessoires in sommige gedeeltes van het onderzoek ook meegenomen.

Inhoud van het Aqua Marina Vapor pakket:

aqua marina vapor review

Een completer Stand Up Paddle Boarding pakket bestaat er bijna niet. Alles wat je nodig hebt om op het water te gaan zit in het pakket. Van een tas waar je hem in kan dragen tot een pomp waar je hem mee op kan pompen, alle benodigdheden zitten erin. Bekijk in onderstaand overzicht wat er allemaal in dit complete Aqua Marina Vapor pakket zit:

  • Het Aqua Marina vapor sup board
  • Sports III peddel
  • Speciale Aqua Marina rugtas
  • Leash voor om je enkel
  • Handpomp
  • En tot slot een uitneembare middenvin

Aqua Marina Vapor getest op 4 factoren

Bij elke review testen we het supboard op dezelfde kwaliteiten. Dit doen wij zodat er een rechte lijn is tussen alle reviews. Zo kun je gemakkelijk alle reviews met elkaar vergelijken.

  1. Wij testen de kwaliteit van de SUP
  2. Wij kijken of het design up-to-date is
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. En tot slot testen wij de wendbaarheid van het board

In onderstaande stukken tekst nemen we alle bovengenoemde factoren onder de loep. Elke factor geven wij onder aan deze pagina een cijfer van 0 tot 10. Het gemiddelde van deze cijfers bepaald het eindcijfer.

Kwaliteit van het SUP board

Net zoals bij zijn grotere broer, de Aqua Marina Fusion, zijn wij ook deze keer weer zeer tevreden over de kwaliteit. Deze SUP bevind zich ruim onder de prijsklasse van 400,-. Maar dit is nergens aan te merken. Ook het EVA-pad op het board is van een goede kwaliteit en biedt genoeg grip voor je voeten om comfortabel te kunnen staan.

Design van het SUP board

De Vapor is identiek aan zijn grotere broer de Fusion. Ze hebben hetzelfde mooie en kleurrijke design. Beide boarden hebben een hip design zowel op het board als op de peddel. Beide boarden zijn ook kleurrijk en hebben een handig bagage elastiek voorop zitten. Het enige verschil zit hem in de lengte en kleur. De Vapor is namelijk kleiner dan de Fusion en daarnaast is de Vapor blauw en de Fusion oranje. Over het design valt dus zeker niks te klagen, en dat is natuurlijk ook wel te verwachten aangezien Aqua Marina er meerdere boarden mee heeft uigerust.

Stabiliteit op het water

De Vapor heeft een dikte van 15cm. Dit in combinatie met de breedte van 79cm en het hoge volume van 310 liter zorgt voor een heerlijke stabiliteit op het water. Ook de stijfheid van het board draagt hier aan mee. De stijfheid van deze sup is namelijk als goed te beschouwen. En dat is heel erg fijn, een niet stijve sup is namelijk niet fijn om mee te suppen. Je zal namelijk minder goed je evenwicht kunnen houden en tegelijkertijd zal de sup veel weerstand geven, niet ideaal dus. Gelukkig heeft de Vapor hier allemaal geen last van en scoort hij heerlijk op de factor stabiliteit!

Wendbaarheid in het water

één van de dingen die ons het meest heeft verbaasd is de wendbaarheid. Deze SUP is uitzonderlijk wendbaar. Deze uitzonderlijke wendbaarheid komt dan ook vooral door de ideale gemiddelde lengte, ronde neus en ronde achterkant. Ook de stabiliteit helpt zeker mee aan de wendbaarheid. Des te stabieler het board des te makkelijker je de bocht om gaat.

Conclusie Aqua Marina Vapor review

De Aqua Marina Vapor is het ideale SUP-board voor de beginnende supper. De SUP is stabiel, kwalitatief en wendbaar. De Vapor word in een compleet pakket geleverd waar alle benodigde accessoires in zitten. Zo kan je direct gebruik maken van je nieuwe supboard. Als je als beginnende supper een Stand Up Paddle board zoekt dat een hoog comfort bied dan is dit het ideale sup board voor jou. En ten slotte heeft het sup-board ook nog eens een super leuk design!

Vond je deze Aqua Marina Vapor review interessant en zou je graag willen weten welke Aqua Marina SUP het beste bij jou past? Bekijk dan onze Aqua Marina advies gids.