Definitie & Uitleg | Wat is een Double Chamber ?

Double Chamber supboards zijn voorzien van twee luchtkamers, waarbij de lucht gelijkmatig wordt verdeeld over het sup board. Het board bestaat uit één binnen luchtkamer met daaromheen twee extra luchtkamers. Dit vermindert de luchtverplaatsing over het hele board aanzienlijk en kan de constructie tot 30% stijver maken dan zijn tegenhangers met één kamer. Wanneer de buitenste luchtkamer lek zou gaan, blijft de binnenste luchtkamer intact. Tijdens het suppen geeft dit extra gemoedsrust dankzij de veiligheidsfuncties, wat betekent dat je met een gerust hart kunt gaan suppen. De boards zijn bijzonder goed geschikt om te surfen en voor wildwatergebruik. Ze presteren zelfs bijzonder goed in álle ongelijke watercondities!


Uitleg van iSUPCENTER.nl: wij vinden de double chamber technologie een echte toegevoegde waarde. Dit biedt de supper op het supboard extra veiligheid. Een supboard met twee luchtkamers is zo gemaakt dat je een binnenste en buitenste kamer hebt. De buitenste kamer is de lucht kamer aan de zijde rondom de rail. Wanneer deze lek zou gaan, blijft de binnenste kamer volledig heel. De binnenste kamer biedt dan extra drijfvermogen om jezelf te kunnen redden bij bijvoorbeeld het suppen op een wilde rivier. Dit type supboard is ideaal wanneer er ongelijke watercondities zijn.


Kenmerken van een Double Chamber SUP

De double chamber technologie bied diverse pluspunten. Wij hebben de punten hier onder op een rij gezet:

  • Veiligheid: door de dubbele luchtkamers is er extra gemoedsrust.
  • Stijver: het board is stijver, zorgt voor minder weerstand.
  • Surfen: door de stijfheid goed geschikt om te surfen.

Ook benieuwd waar een dubbel laags of enkel laags supboard uit bestaat? Neem dan een kijkje bij onze dubbel laags of enkel laags supboard onderzoek.