Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Bij ISUPcenter bieden wij een breed scala aan SUP Boarden. De meest populaire Stand Up Paddle boarden testen wij en maken we een review van. Deze keer is het Moai 11 SUP Board aan de beurt. Wij hebben de Moai 11 SUP op meerdere vlakken grondig getest. Bekijk de inhoud van de gehele review in onderstaande klikbare tekstblok.Geen tijd om de gehele Moai 11 SUP review door te lezen? Check dan direct onder aan de pagina onze conclusie!

Wat is de Moai 11 voor SUP?

De Moai 11 is momenteel een van de populairste keuzes voor een opblaasbaar beginners/budget SUP board (ISUP) op dit moment. Moai is relatief nieuw in de SUP markt maar dat is verre van te merken, ze bieden kwalitatieve producten aan voor een scherpe prijs. Je hebt 5 verschillende Moai boarden, de 9’5″ allround, de 10’6″ allround, de 11″ allround, de 12’4″ allround family (2-persoons) en tot slot de 12’6″ touring. Vrijwel elk supboard heeft hetzelfde design, alleen de kwaliteiten verschillen. Wil je graag weten welke Moai SUP het beste bij jou past? Bekijk dan onze Moai aankoopgids.We hebben in deze review het complete Moai 11 pakket getest, hoewel deze review vooral gaat om het board zelf.

Inhoud van het Moai 11 pakket

moai 11 allround review

Inhoud van het Moai 11 allround pakket

In het pakket zijn vrijwel alle benodigdheden om direct te kunnen suppen inbegrepen. Zo is er een leash om je veilig aan je board te vast te houden als je valt en hoef je dankzij de bijgeleverde tas niet eindeloos te zoeken naar een passende manier om de SUP te vervoeren. In het complete pakket zitten de volgende accessoires:
 • Het Moai 11 board
 • NIEUW: Verstelbare fiberglass/aluminium peddel
 • NIEUW: Verstevigde rolly rugtas (met wielen)
 • NIEUW: US vin box
 • Complete reparatieset
 • Moai double action pomp
 • Moai leash
 • Verwisselbare middenvin

Testfactoren

Elke SUP review hanteren wij hetzelfde. Dit doen wij om de kwaliteit van onze test(en) te waarborgen en zo alle reviews met elkaar te kunnen vergelijken. Wij testen altijd de volgende 4 factoren bij elke review:
 1. Wij testen de kwaliteit van het SUP board
 2. De stijfheid van het board
 3. De stabiliteit op het water
 4. En tot slot testen wij de wendbaarheid van de SUP
Naar aanleiding van de bovenstaande factoren geven we aan elk onderdeel een cijfer. zie hieronder de resultaten van de vier geteste factoren.

Kwaliteit van het SUP board

Bij de Moai valt ons gelijk iets op: wat een kwalitatief en dergelijk board voor zo een scherpe prijs! Dankzij de bijgeleverde pomp is het SUP board in no-time opgeblazen en voelt deze stevig aan (wil of kan je je SUP niet zelf oppompen? Neem dan een kijkje bij onze elektrische SUP pompen. Moai streeft naar innovatie, wij denken dan ook dat ze op het goede pad zijn.

Stijfheid van het SUP board

Dit supboard is dubbel laags en van drop stitch materiaal gemaakt. Hierdoor buigt hij niet snel door en blijft hij mooi stijf. Het board is wanneer opgeblazen ongeveer 15 centimeter dik, wat ten goede komt voor de stabiliteit (gaan we zometeen dieper op in)Opvallend is dat er op het midden van het SUP board een handgreep te vinden is. Dit is erg handig om het board in en uit het water te tillen. Ook geeft de greep een handige indicatie van waar je je voeten moet neerzetten. Op de voorzijde van het sup board bevind zich elastiek, dankzij het elastiek kun je gemakkelijk je eten en drinken in een drybag meenemenDaarbij ziet niet alleen het board zelf er trouwens goed uit: de bijgeleverde tas en pomp passen ook goed bij pakket

Stabiliteit op het water

We benoemde het daarnet al: opgeblazen is het SUP board zo’n 15 centimeter dik. Dit in combinatie met het volume 280 liter (lucht inhoud van het board) zorgt voor een goede stabiliteit op het water. We hebben na het checken van de kwaliteit van het board en het design, de SUP board te water gelaten en hebben zelf ondervinden hoe de SUP presteert. Op basis van onze jarenlange ervaring met diverse opblaasbare SUP boards kunnen wij zeggen dat dit model een perfect supboard is voor de beginnende supper. Een stabiel board is namelijk een ‘must’ voor een beginnende supper.

Wendbaarheid in het water

Het SUP board is onwijs wendbaar. Dit komt dan ook vooral door zijn brede midden basis van 76cm, gemiddelde lengte van 11 feet/335 cm en zijn korte ronde neus. Bochten zijn hierdoor makkelijk te maken, wat ook mede door zijn goede stabiliteit komt. Een goede wendbaarheid van het stand up paddle board is niet alleen voor de beginnende suppers belangrijk. Ook ervaren suppers halen een hoop voordeel uit een wendbaar supboard.

Conclusie Moai 11 review

Wij zijn zeer te spreken over het Moai 11 SUP Board en zijn dan ook trots dat wij hem in onze SUP Webshop verkopen. Met name door het complete pakket dat voor een hele scherpe prijs word aangeboden. Ook al is dit het perfecte beginner supboard is ook hij zeer geschikt voor gevorderden. Dit komt dan ook vooral door de wendbaarheid, stabiliteit en kwaliteit. Iedereen kan met plezier en comfort op de Moai 11 suppen. Check de conclusie van onze Moai 11 review in onderstaand overzicht