David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij testen regelmatig de supboarden die we op onze website verkopen. Dit keer is het de beurt aan het Moai Touring 14” board. Moai is een merk met veel populaire supboarden in zijn collectie. Veel daarvan zijn allround boards, dit board is dat niet. De Moai touring 14 is voornamelijk gefocust op het touren, maar racen is ook zeker geen probleem met dit board. Met dit board kan je gemakkelijk lange afstanden afleggen. Bij onze reviews letten we op een aantal belangrijke factoren. Dit gaat van de kwaliteit tot aan de wendbaarheid.

Wat is de Moai Touring 14” voor SUP Board?

In de naam kan je het eigenlijk al lezen, dit supboard is bedoelt om te touren. Je kan hem ook goed gerbuiken als race board. Al wil je graag lange tochten maken op je supboard kan dit wel eens een hele goede keuze voor je zijn. De kwaliteit van Moai is goed, zeker de prijs/kwaliteitverhouding is super leuk. Dit board is een hele goede middenklasse en scoort zeker beter als bijvoorbeeld Aqua Marina. Met het volledige pakket heb je meteen alles in huis om je SUP avontuur van start te laten gaan. Ben je benieuwd naar de andere Moai SUPS? Check dan onze handige Moai aankoopgids. We hebben het hele pakket getest, alhoewel deze review vooral in gaat op het SUP Board zelf.

Inhoud van het Moai Touring 14” pakket

Alles wat je nodig hebt om te suppen zit in het pakket. De artikelen die in het pakket zitten zijn van een goede kwaliteit. De verstelbare fiberglass/aluminium peddel is lichter als de peddel die voorheen in het pakket zat, ook al bevat deze fiberglass peddel wel meer flex (buiging) tijdens het suppen. Alle onderstaande accessoires zitten in het pakket: • Moai 14’ touring SUP Board • NIEUW: Verstelbare fiberglass peddel • NIEUW: Verstevigde trolley rugtas • NIEUW: US vin box • Double action pompmoai touring 14'' review • Uitneembare vin • Leash

Testfactoren

Tijdens het testen letten wij elke keer op dezelfde factoren. Dit doen we zodat we de beste reviews kunnen maken en de boarden op de beste manier met elkaar kunnen vergelijken. Dit zijn de factoren die wij testen:
  1. Hoe kwalitatief de SUP is
  2. Hoe stijf het board is
  3. Of de SUP stabiel in het water ligt
  4. En tot slot testen wij hoe wendbaar het stand up paddle board is
Na het testen van de vier factoren geven we per factor een cijfer van 0 tot 100. Uit die cijfers zal uiteindelijk een cijfer van 0 tot 10 komen. Wil je direct de eindcijfers zien? Scrol dan naar de onderkant van deze pagina. Zie hieronder de resultaten van de geteste factoren.

Kwaliteit van het SUP board

De Moai touring 14”  is een verbazingwekkend goed board. Voor deze prijs krijg je een prachtig board van goede kwaliteit. Moai staat bekent om zijn scherpe prijzen in de SUP markt. Het board zelf is eigenlijk niets op aan te merken op de gebruikelijke kleine visuele kreukels na (wat je met elk SUP Board zal hebben). Met de nieuwe innovatieve fusion-dubbellaagse PVC laag is dit een erg stijf board. Op zowel de voorzijde als de achterzijde zitten elastieken waaronder je je bagage kan bevestigen. Dit is ook ideaal om een Waterdichte tas onder te doen zodat je droog en makkelijk je spullen op je sup tocht kan meenemen.

Stijfheid van het SUP board

Het opblaasbare supboard heeft een dubbellaagse PVC laag. Dit zorgt ervoor dat het board een stuk minder zal buigen op het water. Ook heeft de nieuwe technologie ervoor gezorgd dat het board stijf is en gemakkelijk door het water glijd. Vooral met zijn lengte van 14 feet en zijn scherpe ‘neus’ snijdt hij goed door het water en hoef je niet veel moeite te doen om vooruit te komen en lange stukken af te leggen. Het enige nadeel aan de dubbel laagse PVC laag is dat hij iets zwaarder is. Hier zal je op het water niks van voelen, alleen tijdens het tillen.

Stabiliteit op het water

De stabiliteit zal minder zijn als bij een allround supboard of bijvoorbeeld bij de Moai Touring 12’6″. Het board is meer gericht op de gevorderde supper. De gevorderde supper zal met dit board veel plezier hebben en met goed gebruik meerdere jaren lange tochten kunnen maken.

Wendbaarheid in het water

Met de lengte van het het board (14 feet) is hij niet gemaakt voor wendbaarheid. Dat is hij dan ook niet echt. Als je naar wendbaarheid zoekt kan je beter kijken naar de Moai Touring 12’6″. Dat board is ook een touring variant maar zal zeker meer wendbaar zijn als de Moai Touring 14″

Conclusie Moai Touring 14” SUP review

Als je op zoek bent naar een een goed touring/race Sup board voor een scherpe prijs dan is dit pakket ideaal voor jou. Het pakket biedt goede kwaliteit, de accessoires zullen naar verwachting werken. Dit board is ontworpen voor de gevorderde supper. Het board is erg stijf en zal goede prestaties leveren op het water. Het board is perfect om lange afstanden mee af te leggen. Met het complete pakket ben je meteen klaar om je SUP tochten van start te laten gaan! Kijk onder aan de pagina als je benieuwd bent naar de score van de Moai Touring 14”.