suppen gent

Suppen Gent

David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 25/06/2023

Waar suppen in Gent?

Gent staat vooral bekend om de stad. Dit betekent dus ook dat de wateren in Gent vooral bestaan uit kanalen en grachten. Alhoewel het dus met namen geen grote wateren zijn is het nog steeds leuk om in Gent te gaan suppen met je SUP Board.

1. Suppen de Leie

In onze vorige blog over het suppen in de Ardennen hadden we de leie ook al benoemd. Deze rivier loopt namelijk zowel door de Ardennen als door Gent. Deze prachtige rivier loopt door de stad van Gent heen. Als je van een mix tussen de natuur en de stad houd dan is de Leie zeker een aanrader! Over het algemeen is het water zelf op de Leie in Gent rustig. Maar er kan wel meer vaarverkeer zijn. Houdt er dus rekening mee dat het niet te druk is als je gaat suppen.

2. Suppen Coupure

De Coupure word met namen omring door een prachtig groen gebied gemixt met gesteente. Dit maakt het suppen op de Coupure ook uniek. Je kan zowel genieten van het stedelijke als de natuur. De Coupure is vooral een lange streek rechtuit. Maar aangezien je een mooi uitzicht hebt zal je je niet vervelen.

3. Suppen Verbindingskanaal

Het verbindingskanaal verbind de Brugse Vaart en de Coupure met elkaar. Het verbindingskanaal is vooral stedelijk. Als je een stadse supper bent dan zal je het verbindingskanaal geweldig vinden. Let wel op dat je niet op een dag gaat suppen dat er veel boten varen. Hier willen namelijk nog wel eens grotere boten doorvaren. Je veiligheid staat altijd op plek 1.

Kaart: Suppen Gent

Wil je meer SUP locaties in België ontdekken? Bekijk dan onze Suppen België blog.

Geef een reactie