hoe rol je een sup board op

Hoe Rol Je Een SUP Board Op?

David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 25/06/2023

Sommige suppers krijgen niet altijd de sup netjes in de tas. Hier hebben wij de beste tips voor! Lees hier onder alles over ‘hoe rol je een sup board op?’

Zorg er voor dat je SUP goed leeg is.

Hoe Rol Je SUP board op? Belangrijk bij het oprollen van je SUP board is dat je echt alle lucht er uit krijgt. Het beste is om een pomp te gebruiken met een deflate functie (leegpomp functie), dit zorgt er namelijk voor dat het supboard volledig vacuüm leeg word gezogen.

Oprollen

Er zijn twee manieren om je supboard goed op te rollen. Dit zijn de twee beste manieren hoe je SUP board op rolt:

Manier 1

De eerste manier is dat men bij de neus begint met oprollen met de pomp er op gelegd. Zo rol je het board gelijk rond. En zo zorg je er ook voor dat de vin box aan de buitenzijde van je board blijft.
Bekijk hieronder de instructie video:

Manier 2

De tweede manier is bijna hetzelfde. Je rolt het stand up paddle board net zoals bij de eerste manier met de pomp er in op, alleen bij het laatste stuk rol je het board een klein beetje terug en vouw je vin box in het laatste gedeelte.

Bekijk hieronder de instructie video:

Nu weet je hoe je een SUP Board op de juiste manier oprolt. Meer tips lezen? Lees hier alles over het onderhoud van je sup.

SUP Board kopen? Bij dé SUP Webshop van Nederland ben je aan het juiste adres!

Onze SUP blogs

Hier vind je alles op het gebied van suppen. Ontdek hier meer tips, tricks en kennis over suppen

foil surfing benodigdheden

Een Praktisch Stappenplan voor Foil Surfing, Wat Heb je Nodig?

Het populaire foil surfing wordt gezien als het nieuwe surfen. Deze sport met weinig benodigdheden maakt een enorme opmars zowel in Nederland als in andere landen. Dit is voornamelijk te danken aan het unieke en vrije gevoel dat het foil surfen geeft. Dit gevoel kan vrijwel geen andere watersport evenaren!

Lees verder »

Beste SUP Pomp Voor Een Opblaasbaar SUP Board

Wanneer je een inflatable/opblaasbaar SUP Board hebt of wilt aanschaffen dan wil je graag de beste SUP pomp ervoor hebben. Een goede pomp scheelt namelijk veel tijd, energie en moeite. In deze blog gaan we jou helpen bij een onderbouwde keuze te maken voor een pomp. We gaan het hebben

Lees verder »
sup board 120kg

SUP Board 120 kg: Welke SUP Boards Zijn Geschikt?

Wij merken uit onze ervaring dat het soms moeilijk is voor mensen met een zwaarder gewicht om het juiste SUP board te vinden. Ook horen wij vaak dat mensen het juiste SUP Board zoeken om met hun kind of hond op te gaan, maar dit niet gemakkelijk kunnen vinden. Om

Lees verder »

Geef een reactie