Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 24/01/2023

Bij het aanschaffen van een supboard is het belangrijk om te weten wat voor soort board je wilt. Wij maken reviews om te helpen bij deze lastige keuze. Bij het maken van de reviews houden wij altijd de zelfde testfactoren aan. Dit doen we om zo een maatstaaf te kunnen aanhouden. De Zray F1 Fury 10’4 is een uniek supboard. Dit board heeft een korte lengte met de vorm van een touring supboard. Een ideaal board voor de kleinere supper of om kleine tourtjes met snelheid te maken. We hebben naar diverse factoren gekeken bij het testen, deze factoren variëren van prijs tot aan de kwaliteit.Ben je direct benieuwd naar de conclusie van de review van de Zray F1 Fury 10’4? Bekijk die dan direct onder aan de pagina.

Wat is de Zray F1 Fury 10’4 voor board?

Zray maakt supboarden van goede kwaliteit, vooral in hun prijsklasse staan ze boven aan de lijst. Zray fabriceert veel verschillende opblaasbare sups. Er bestaat dus een grote kans dat er een passend board voor jou bij zit. Met een speciaal kajak zitje heb je in een paar tellen een kajak! De afmetingen van het board in combinatie met de vorm maken dit board uniek. Met deze afmetingen (Lengte: 315 centimeter, breedte: 84 centimeter, dikte: 15 centimeter) is dit een touring board voor de kleinere supper (170cm maximaal). Als je kleine tourtjes wilt maken met meer snelheid dan kan dit zeker een goede keuze voor jou zijn. Het board is door de relatief korte lengte erg wendbaar op het water. De Zray F1 heeft een maximale draagkracht van 140 kilo.Wij hebben het gehele pakket getest maar in deze review voornamelijk gefocust op het board zelf.

Inhoud van het Zray F1 Fury 10’4 pakket:

De Zray F1 Fury wordt geleverd met een compleet pakket. Met dit pakket ben je meteen startklaar om te beginnen met jouw sup avontuur! De accessoires zijn erg handig en van een redelijke kwaliteit. Met de tas neem je je gehele pakket super makkelijk mee naar verschillende locaties. Met de verstelbare peddel kan vrijwel iedereen gebruik maken van het board. De drie-delige peddel vonden wij bij het testen een beetje aan de zware kant, dit komt omdat hij van aluminium is gemaakt, maar dat is onvermijdelijk in deze prijsklasse. Mocht je gaan touren met de SUP en bagage willen meenemen dan zouden wij aanraden een waterdichte tas aan te schaffen. Dit board heeft namelijk op de voorzijde een elastiek voor bagage. Het pakket heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Zray F1 Fury 10’4″ SUP Board
 • 3-delige aluminium peddel
 • Leash
 • Rugtas
 • Ventiel adaptor
 • Pomp
 • Uitneembare vin

Aqua Marina Coral getest op 4 factoren

Met de methode die wij gebruiken voor de tests krijgen wij een goed beeld van het board. Wij pakken de tests altijd op de zelde manier aan zodat de boards op een eerlijke manier met elkaar worden vergeleken. De factoren waar wij op letten zijn:zray f1 fury 10'4 review
 1. Hoe kwalitatief de SUP is
 2. Hoe stijf het board is
 3. Of de SUP stabiel in het water ligt
 4. En tot slot testen wij hoe wendbaar het stand up paddle board is
Elk board krijgt een cijfer van o tot 10. verdere informatie over de factoren kan je lezen in de kopjes hieronder.

Kwaliteit van het SUP board

Met de dubbellaagse PVC laag is dit board in zijn prijsklasse zeker van een goede kwaliteit. De dubbele PVC laag zorgt ervoor dat het board stijf is. De stijfheid heeft veel invloed op onder anderen de stabiliteit van het supboard. Het board is stevig en met goed gebruik zal hij zeker jarenlang meegaan bij goed gebruik. Met de pomp die in het pakket zit zal je je board gemakkelijk kunnen opblazen op locatie. Het is een leuk beginners pakket met alles wat je nodig hebt. De bijgeleverde tas is ideaal om je pakket mee te kunnen nemen!

Design van het SUP board

Zoals je op de foto kunt zien is het een kleurrijk board. Met het strakke design en de licht oranje kleur is dit een erg opvallend board. Dit sportieve board heeft aan de voorzijde en achterzijde een elastiek om bagage onder mee te kunnen nemen.

Stabiliteit op het water

Zoals ik al eerder in deze review beschreef is het board dankzij zijn lengte, breedte en hoge volume zeer stabiel, dit komt ook mede door de stijfheid van het board. Het board is bedoeld om mee te touren maar door de relatief kleine afmetingen is hij ook goed te gebruiken voor kleinere tochten. Voor de grotere supper zal dit board te klein zijn. Grotere suppers kunnen een kijkje nemen bij de F4 en F2 modellen van Zray.

Wendbaarheid op het water

Op het water zal het opblaasbare board zeker wendbaar zijn. Het leuke is dat het board gebruikt kan worden voor zowel touren als allround. Ik zal daarbij wel aanraden bij wat langere tochten een van de grotere modellen te kiezen. (Zray F2 of Zray F4).zray f1 fury review foto 2

Conclusie Zray F1 Fury 10’4 review

De kleinere supper of de supper die graag een compact touring SUP Board heeft zal zeker blij zijn met de Zray F1 Fury. Je zal alles wat je nodig hebt vinden in dit complete suppakket. Het is een opvallend board met een strak design. Met zijn goede stabiliteit en wendbaarheid zal dit board vertrouwd onder je voeten voelen. De kwaliteit is voor de beginnende en intermediaire supper meer dan voldoende, zeker voor de prijs die je betaald voor deze SUP. Voor de gevorderde supper zouden wij boards aanraden van merken zoals: Red Paddle, ⁣Yolo en Fanatic