Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 24/01/2023

Wij als Isupcenter testen vaak onze producten om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Ook maken wij reviews, dit doen we om jou als klant de keuze zo makkelijk mogelijk te laten maken. De reviews maken wij altijd op dezelfde manier. Hierdoor kunnen wij de supboarden goed met elkaar vergelijken en krijgen wij eerlijke en juiste reviews. Bij zo’n test kijken we naar diverse belangrijke factoren voor een supboard. Die factoren gaan van kwaliteit tot prijs.Ben je nu al benieuwd naar de conclusie van de Zray X2 X-Rider Deluxe? Bekijk die dan direct onder aan de pagina.

Wat is de Zray x2 X-Rider voor board?

De Zray x2 X-Rider is een leuk beginners board. Het is samen met Aqua Marina Vapor een van de populairste boarden binnen hun prijsklasse. Als je begint met suppen is dit board misschien wel ideaal te noemen. Dit board is gemaakt voor allround gebruik, dit betekent dat het board wat breder is en een rondere neus heeft en op vele wateren te gebruiken is. De extra breedte en ronde neus zorgt voor meer stabiliteit. Zray maakt opblaasbare boarden met een enkele laag PVC, en boarden met twee lagen PVC. De enkel-laagse boarden hebben meer flex. Flex is het buigen van het board bij het peddelen. Zray bevindt zich in een lagere prijsklasse als bijvoorbeeld Moai en Fanatic. Desalniettemin is de Zray x2 X-Rider een mooi allround beginners pakket.

Inhoud van het Zray x2 x-Rider pakket:

Dit pakket is gemaakt voor de beginner. In het pakket vind je alles wat je nodig hebt om te starten met jouw SUP avontuur. Dit board zal vertrouwd voelen onder de voeten van de beginnende supper. Als je wat meer ervaring hebt en op zoek bent om meer te gaan touren kan je beter kijken naar bijvoorbeeld de: F1, F2 of het F4 model van Zray. De accessoires zijn van een redelijke zray x2 xrider deluxe reviewkwaliteit. Dit vind je in het pakket:
 • Zray X2 X-Rider Deluxe 10’10″ allround SUP Board
 • 3-delige peddel
 • Rugtas
 • Pomp
 • Uitneembare middenvin
 • Leash
 • Ventiel adaptor

Zray X2 X-rider Deluxe 10’10 getest op 4 factoren

Elke test/review hanteren wij op de zelfde manier. Dit doen wij om de kwaliteit van de reviews op hetzelfde niveau te houden. Met de vaste test methodes kan je de boarden gemakkelijk met elkaar vergelijken. Wij kijken naar de volgende factoren bij het testen:
 1. Wij testen de kwaliteit van het board
 2. We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
 3. Op het water testen wij de stabiliteit
 4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
Wij geven aan het eind van review een cijfer van 0 tot 100 voor elke factor. Daar komt een gemiddelde uit van 0 tot 10.  In de onderstaande kopjes kan je meer informatie vinden over de verschillende factoren. Ben je direct benieuwd naar het eindcijfer? Scroll dan naar de onderkant van de review.

Kwaliteit van het SUP board

De kwaliteit van Zray is in zijn prijsklasse goed. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van het merk Aqua Marina. Deze merken zitten dan ook in dezelfde prijsklasse. De bijgeleverde pomp zorgt ervoor dat je je opblaasbare board op elke locatie kan opblazen. De kwaliteit van de peddel zijn we goed over te spreken en is ook wat je kan verwachten van een pakket in deze prijsklasse. De rugtas voldoet ook aan de verwachtingen en is ideaal om je supboard in mee te nemen. Het pakket levert de prestaties die je er van verwacht, zoals het hoort!

Design van het SUP board

Zray maakt boarden met een strak en clean design. Met de grote EVA-Pad sta je comfortabel op je board. Ook zal er een elastiek op de voorkant van het board waaronder je bagage mee kan nemer. Met een waterdichte tas is dit ideaal, je kan hiermee je spullen droog houden tijdens je sup tocht.

Stabiliteit op het water

De stabiliteit van een supboard heeft veelal te maken met de bouwkwaliteit en de afmetingen. In het geval van de Zray X2 X-Rider zijn de afmetingen goed voor een algemeen allround supboard (dikte: 15 centimeter, breedte: 81 centimeter, lengte: 330 centimeter). Bij een slechte bouwkwaliteit zal de sup een stuk doorzakken, dit zal bij het bewaren van je evenwicht niet helpen. Gelukkig maakt Zray kwalitatief relatief goede Stand Up Paddle Boards waardoor het alleen bij zwaardere personen zal voorkomen. Het board is dus erg stabiel op het water!

Wendbaarheid in het water

Het X2 model van Zray is iets minder wendbaar als zijn broertje, de Zray X1 X-Rider 10’2″. Daarin speelt de lengte van het board een grote rol. De X2 is namelijk iets langer als de X1. De extra lengte betekent meer snelheid, daarnaast is de snelheid ook makkelijker te bereiken met een langer board. Bij het testen komen wij tot de conclusie dat allebei deze boards erg wendbaar zijn op het water.

Conclusie Zray x2 x-Rider review

Wij zouden dit Stand Up Paddle board aanraden voor de beginnende supper. Een strak design, kwalitatief goed en ook nog eens stabiel en wendbaar. Dit is alles wat je nodig hebt om van start te gaan met suppen. Zeker in de prijsklasse waar dit board zich in bevind is het een van de populairste keuzes. Als je het leuk vind om te kajakken zou je zelf een kajak zitje kunnen installeren op dit board. Alles bij elkaar maakt dit gewoon een erg leuk board voor beginners!