Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Het is belangrijk om te weten welk board het beste bij jou past. Daarom testen wij regelmatig boards om te checken of ze voldoen aan de voorwaarden. De Aqua Marina Breeze is een populair en kleurrijk board. Daarom gaan wij dit board testen en volledig onder de loep nemen. We testen verschillende factoren die belangrijk zijn voor een supboard. De factoren die wij testen zijn: kwaliteit, wendbaarheid, stabiliteit en prijs.Ben je al direct benieuwd naar onze conclusie van deze review van de Aqua Marina Breeze en kan je niet meer wachten? Bekijk de conclusie dan direct onder aan de pagina.

Wat is de Aqua Marina Breeze voor board?

De Aqua Marina Breeze is een voordelig board. Het opblaasbare supboard is geschikt voor kinderen en de kleinere supper! (1.65m of kleiner). De prijs van de Aqua Marina Breeze ligt onder de prijs van de wat grotere merken zoals Moai en Bluefin. De Aqua Marina Breeze is een erg leuk supboard en is erg wendbaar, ook zou je er mee kunnen surfen! Het board is zeer wendbaar en licht. Het is dus een erg mooi beginnersboard. De enkel laagse PVC laag is van een goede kwaliteit waardoor het board nog redelijk stevig is ook.Bij het maken van deze review hebben wij het gehele SUP pakket getest. In deze review gaan we met namen kijken naar de kwaliteiten van het board.

Inhoud van het Aqua Marina Breeze pakket:

Het pakket van de Aqua Marina Breeze is een mooi instappakket voor kinderen of de kleinere supper. In dit pakket zit alles wat je als beginnende supper nodig hebt. Met de tas die in het pakket zit kan je alles gemakkelijk meenemen naar verschillende locaties. De verstelbare peddel is van aluminium waardoor hij misschien iets zwaarder aan zal voelen als een hogere kwaliteit peddel. De prijs-kwaliteits verhouding is zeer goed van dit pakket. In het pakket zitten de volgende accessoires:
  • Aqua Marina Breeze SUP Board
  • Verwisselbare middenvin
  • Sports III peddel
  • Leash
  • Rugtas
  • Pomp

Aqua Marina Breeze getest op 4 factoren

Tijdens het testen letten wij op verschillende factoren. We pakken elke review en test het zelfde aam zodat de boarden goed met elkaar vergeleken worden. wij letten op de volgende 4 factoren:
  1. Wij testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
Elk board krijgt een cijfer van 0 tot 10. Verdere informatie over de factoren kunt u in de onderstaande kopjes vinden.

Kwaliteit van het SUP board

Het board is van een redelijke kwaliteit. In deze prijsklasse staat hij daarentegen zeker boven aan. door de kwaliteit van het PVC zal het board vertrouwd aanvoelen onder de voeten van de beginnende supper. Ook is het board licht in zijn gewicht en super wendbaar. Het is belangrijk om te weten dat dit board maximaal 100 kg aan kan. De accessoires in dit pakket hadden naar onze mening wel beter gekund. Het peddelen gaat wat zwaar omdat de peddel geheel van aluminium gemaakt is. De tas die bij het pakket is daarnaast mooi en erg handig.

Design van het SUP board

Dit supboard heeft een erg leuk design. Het kleurrijke board zal zeker opvallen. De peddel heeft samen met het board een strak design. Op de voorkant van de Aqua Marina Breeze zit een elastiek, hieronder kan je bijvoorbeeld een drybag doen zodat je gemakkelijk je bagage droog mee kan nemen.

Stabiliteit op het water

De stabiliteit van een board is erg belangrijk en het kan je sup avontuur zeker positief beïnvloeden. De redelijke kwaliteit van de Aqua Marina Breeze zorgt ervoor dat het board lekker stabiel is voor de beginnende supper. De lengte van het board is 300 centimeter, de breedte is 76.2 centimeter en de dikte is 12 centimeter. Dit is een relatief klein board, je kan door de afmetingen ook gerust de golven opzoeken en gaan surfen! Voor de wat meer gevorderde supper is dit board niet zo geschikt, die zullen sneller kijken naar een wat ‘sneller’ board. Die zullen bijvoorbeeld kijken naar een board van Fanatic of Red Paddle. Ondanks dat is dit een ideaal board voor de beginnende supper die veel lol wilt hebben op het water!

Wendbaarheid op het water

Omdat dit een kort en licht board is zal hij zeer wendbaar zijn. Je zult merken dat dit board een stukje korter is als bijvoorbeeld een Aqua Marina Fusion. Dit board is niet bedoelt om lange tochten op te maken, hiervoor kun je beter naar de Aqua Marina Magma kijken. Dat is een wat langer board met een wat scherpere neus waardoor die gemakkelijker snelheid maakt en behoudt op het water. Bij dit board zal je dus wat meer moeite moeten doen om afstanden af te leggen. Ondanks dat zal je super veel plezier hebben met dit board.

Conclusie Aqua Marina Breeze review

Voor de beginnende kleinere supper (1.65 en kleiner) zal dit een goede keuze zijn. De kwaliteit die je krijgt voor de prijs die je betaald is goed. Voor de gevorderde supper zal het board te breed en te ‘langzaam’ zijn, je kan dan beter gaan kijken naar een supboard van bijvoorbeeld Fanatic.  Het product zal zich naar je verwachting gedragen. Het is een speels supboard waar je zelfs mee kan gaan surfen. Ondanks de de wat zwaardere peddel zal je zeker genieten van het leuke en kleurrijke sup pakket!Vond je deze Aqua Marina Breeze review interessant en zou je graag willen weten welke Aqua Marina SUP het beste bij jou past? Bekijk dan onze Aqua Marina advies gids.